Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jarko sliczny domek.Jaki macie kolor okien i bramy garazowej?

Dzięki:) kolor to standardowy złoty dąb. Okna firmy Oknoplus a brama Wiśniowski.

Jarko17 - aż mnie skręciło, jak zobaczyłam Twój dom. :D

Właśnie tak ma wyglądać mój domek!!

Bryła jest zupełnie inna, ale chodzi mi o wykończenie.

Idealnie! Pięknie!!

Dziękuję. Życzę powodzonka w realizacji!:)

Jarko,

super!!!!!!!!!!

mam pytanie -te szare dodatki - chyba bonie to się zwie - to jest wypukłe? co to jest tak dokładnie? kawałek styro dolepiony?

jaki tynk i kolory? pytam z ciekawości bo u mnie ma byc podobnie?

i czy te bonie to droga sprawa?

będę wdzięczna za odpowiedź

gratuluję ślicznego domku

Te szare to bonie wykonane ze stryropianu 2cm. Nam dociepleniowcy nie doliczyli ani grosza.

Kolor szary to K11750 a reszta 10030. Tynk KABE NOVALIT.

deskjet pytanie z innej beczki, jakiego producenta macie drzwi, czy to są stalówki??

Pytanie do mnie czy do deskjet'a?:D

Witam zwracam sie z prosbą ,planuje wykonac elewacje,mam parterowy dom,dach,okna,brama,drzwi w antracycie.Chciałbym aby kolor elewacji był biały przechodzący w ekri,coś na zasadzie ciepły biały,ewentualnie białyamarant.jpg.Jeśli ktoś ma takie zestawienie prosze o fotki i podpowiedzi.Z góry dziękuje

Witam zwracam sie z prosbą ,planuje wykonac elewacje,mam parterowy dom,dach,okna,brama,drzwi w antracycie.Chciałbym aby kolor elewacji był biały przechodzący w ekri,coś na zasadzie ciepły biały,ewentualnie biały[ATTACH=CONFIG]232557[/ATTACH].Jeśli ktoś ma takie zestawienie prosze o fotki i podpowiedzi.Z góry dziękuje

Hubert napisz więcej o swoim dachu, jaka dachówka, jakie koszty.

Ja też buduje parterówkę jakieś 320m2 dachu, zastanawiam się czym przykryć/

Pozdrawiam.

Hubert napisz więcej o swoim dachu, jaka dachówka, jakie koszty.

Ja też buduje parterówkę jakieś 320m2 dachu, zastanawiam się czym przykryć/

Projekt to Dom w amarantusach z archonu pokryty dachówka monza plus antracyt około 360m2,poddasze nieużytkowe.Co do pokryć to masz szeroki wybór.

Witam zwracam sie z prosbą ,planuje wykonac elewacje,mam parterowy dom,dach,okna,brama,drzwi w antracycie.Chciałbym aby kolor elewacji był biały przechodzący w ekri,coś na zasadzie ciepły biały,ewentualnie biały[ATTACH=CONFIG]232557[/ATTACH].Jeśli ktoś ma takie zestawienie prosze o fotki i podpowiedzi.Z góry dziękuje

Witam

Ja juz swoja elewacje tutaj pokazywalam..ale moze jeszcze raz..

Tynk mamy silikatowo-silikonowy Optolith o grubosci 1,5mm, nr koloru 2171.

Wyglada tak

DSC01584.JPG

DSC01586.JPG

2012-07-27%2013.53.55.jpg

DSCN0412.JPG

Witam

Ja juz swoja elewacje tutaj pokazywalam..ale moze jeszcze raz..

Tynk mamy silikatowo-silikonowy Optolith o grubosci 1,5mm, nr koloru 2171.

Wyglada tak

DSC01584.JPG

DSC01586.JPG

2012-07-27%2013.53.55.jpg

DSCN0412.JPG

Witam serdecznie,świetny domek i kolor tynku to jest cos czego szukamy.A możesz się podzielić info jakie masz parapety bo to też temat dotyczący elewacji,ja przybieram się do granitu.Apropo miejscowosc Stavanger w Norge,ja często przebywam w Oslo.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomoc,tusentakk

Witam serdecznie,świetny domek i kolor tynku to jest cos czego szukamy.A możesz się podzielić info jakie masz parapety bo to też temat dotyczący elewacji,ja przybieram się do granitu.Apropo miejscowosc Stavanger w Norge,ja często przebywam w Oslo.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomoc,tusentakk

Prosze bardzo :)

parapety to tytan cynk wyginane z blachy firmy rheinzink.

Z tego co pamietam, to sa 3 odcienie tej blachy.

Cenowo troche drozsze od zwyklych blaszanych, ale nie matowieja i nie zgnija tak szybko.

Greywolf,

BARDZO Ci dziękuję za zestawienie, kawał ciężkiej dobrej roboty wykonałeś :jawdrop: - my już wybraliśmy tynk - kolorystyka bardzo podobna do użytkowników, których wymieniłeś, zgodnie z zasadą, że prostota i pierwsza myśl są najlepsze:) - po prostu złamana biel i delikatna szarość:

Caparol Graphit 16 i Graphit 13.

Pochwal się efektem :)

oliwkawawa możesz proszę napisać co to za dachówka, szukam dachówki dla siebie a Twój dach bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam.

Creaton Premion Nuance, w kolorze łupka (angoba).

Ceny nie pamiętam, ale musisz i tak sprawdzić obecne ceny, ja kupowałam ponad rok temu. Najtańsza nie była ;) Ale chciałam ceramiczną barwioną w masie.

Jak masz okazje obejrzeć konkretną dachówkę przed zakupem to polecam, bo ta moja wygląda nieco inaczej na zdjęciach, zresztą w rzeczywistości też zmienia wygląd w zależności od światła i stopnia zakurzenia ;)

Edytowane przez oliwkawawa

I pytanie mam - chyba będę musiała odrobinę przenieść 2 kable od lamp na elewacji. Okazuje się, że są za nisko, dosłownie o kilka cm... Jak to zrobić? Jak załatać bruzdę? Czy tylko klejem wystarczy, czy konieczna siatka? W tej chwili jak widać na fotkach jest siatka, klej i na tym grunt.

Może eksperci podpowiedzą :)

• 2 weeks później...