Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam do odsprzedania w okazyjnej cenie Caparol NQG Thermossan kolor hell weiss (ciepły biały) - zostało mi 20 kg czyli 1 pełne wiadro i końcówka w drugim Ja połączyłam z białym łupkiem kwarcytowym W razie zainteresowania zostało mi ok 3-4m2 20140802_174239.jpgimag1344.jpgimag1345.jpg

Przepraszam że tu zamieszczam ale w ogłoszeniach brak odezwu

Rafal i Justyna widzę że Ty już przynajmniej masz wzornik bo operujesz nazwami kolorów . Ja czekam na wzornik z Caparola jak na zmiłowanie :( czekam i czekam i nie wydaje mi się żebym miała się doczekać .

Nie ma ktoś jakiegoś niepotrzebnego wzornika z Caparola do tynku Thermosan NQG ?? Skąd braliście wzorniki ?

Wzorniki sa zapewne dostepne u dystrybutora Od kogo kupujesz tynk? Ja dostalam wzornik w miejscu gdzie kupilam Mam go jeszcze wiec jesli jestes z Warszawy moge Ci wypozyczyc Przede mna jeszcze wybor kolorow do wewnatrz wiec niestety nie moge go oddac (Nie mam polskich znakow-przepraszam za pisownie)

Witam,

szukam pilnie zdjec domow zrobionych caparolem palazzo 210,ginster 115 lub 120 lub jakis inny kremowy ,ecru lub kosc sloniowa.Z gory dziekuje.

My też szukaliśmy podobnego koloru- jasnego beżu,chcieliśmy palazzo 120, ale nie ma go w nqg.A nie miał to być odcień żółtego czy pomarańczowego... W końcu wybraliśmy NQG GINSTER 55. Na dużej próbce był fajny odcień, ale na elewacji okazało się, widać tą żółtą tonację...

Edytowane przez pillproof

• 2 weeks później...
CZy to jest bardziej biały czy bardziej szary kolor .Z wyglądu niby biały ale z nazwy Graphit :rolleyes::bash:

Mitch pisał że to kolor ciemniejszy od białego :D Ale nie ogarniam wyobraźnią pojęcia ciemniejszy od białego :no::rolleyes:

Hehe ;) To nie jest czysty biały. Jest dosłownie góra kilka odcieni ciemniejszy niż biały. Tzn. po przyłożeniu białego papieru widać wyraźną różnicę. Tak czy inaczej, w słoneczny dzień oczy bolą od patrzenia się na elewację. Oczywiście w sensie jasności, nie odrażającego wyglądu :)

witam!!

zwracam sie do osób które wykonują docieplenie budynków.

Mam okno które chcemy ocieplic i otynkowac tak aby nie bylo widocznych prowadnic od rolety, czyli tynk tak jak leci rama okna a roleta powinna sie chowac pod styropian. Prosze podpowiedzcie mi jak zamontowac ten styropian aby nie odpadl podczas podwiewów wiatrów. dodam ze grubosc styropianu to 23 cm. Dodaje fotke bo nie jestem pewna czy dobrze wytlumaczylam o co mi chodzi

40b917070e5fb460gen.jpg

Witam...

Poszukuję inspiracji kolorystycznej dla naszego domu. Może ktoś pomoże...

Moim zdaniem najlepszy byłby kolor biały lub prawie biały niezauważalnie wpadający w szarość, beż żadnych wstawek i innych udziwnień. Szukasz inspiracji kolorystycznej, to zobacz kolor elewacji domu użytkownika mitch cofając się do strony 224, post #4462. Zobacz też elewację użytkownika interona (niemal identyczny filar nad wejściem), strona 202, post #4030. Może znajdziesz coś dla swojego domu.

Moim zdaniem najlepszy byłby kolor biały lub prawie biały niezauważalnie wpadający w szarość, beż żadnych wstawek i innych udziwnień. Szukasz inspiracji kolorystycznej, to zobacz kolor elewacji domu użytkownika mitch cofając się do strony 224, post #4462. Zobacz też elewację użytkownika interona (niemal identyczny filar nad wejściem), strona 202, post #4030. Może znajdziesz coś dla swojego domu.

O szarości właśnie myślałam, tylko o ciemniejszym odcieniu. Znajoma jednak odradziła, że wyjdzie nam szara kreska przy tym naszym brązowym dachu i ciepłym odcieniu kostki...

Ale dziękuję bardzo za podpowiedź

Edytowane przez adiewRanczo