Dorrris 29.07.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ale myślisz o kamieniu naturalnym czy betonie architektonicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 31.07.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Cześć Wam Moja stodoła w kolorze "graphit 18", tynk Caparol. Dostawca forumowy, fighter1983 - polecam z czystym sumieniem http://imageshack.us/a/img27/1815/jerm.jpg CZy to jest bardziej biały czy bardziej szary kolor .Z wyglądu niby biały ale z nazwy Graphit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 02.08.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 CZy to jest bardziej biały czy bardziej szary kolor .Z wyglądu niby biały ale z nazwy Graphit Też jetem ciekawa czy bardziej szary czy biały. Mamy zamiar pomalować elewację i tak mi chodzi po głowie szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 02.08.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Mitch pisał że to kolor ciemniejszy od białego Ale nie ogarniam wyobraźnią pojęcia ciemniejszy od białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 03.08.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Mam do odsprzedania w okazyjnej cenie Caparol NQG Thermossan kolor hell weiss (ciepły biały) - zostało mi 20 kg czyli 1 pełne wiadro i końcówka w drugim Ja połączyłam z białym łupkiem kwarcytowym W razie zainteresowania zostało mi ok 3-4m2 Przepraszam że tu zamieszczam ale w ogłoszeniach brak odezwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 KKM1 czy ten hell weis wpada w smietankowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 04.08.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak dla mnie nie Jest ciepły ale nie śmietanowy Na poprzedniej stronie masz budynek który przedstawił hubertsain właśnie w kolorze hell weiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.08.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzięki Tak , tak widziałam Ale wiesz jak to jest wybierać kolor na ekranie monitora różnie to bywa;) A to pewnie będzie inne na ekranie , inne na próbce a jeszcze inne na budynku . Wzornika jeszcze nie mam. Posiadacze białych Caparolowych elewacji chyba powyjeżdżali na urlopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal i Justyna 08.08.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam, szukam pilnie zdjec domow zrobionych caparolem palazzo 210,ginster 115 lub 120 lub jakis inny kremowy ,ecru lub kosc sloniowa.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 08.08.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Rafal i Justyna widzę że Ty już przynajmniej masz wzornik bo operujesz nazwami kolorów . Ja czekam na wzornik z Caparola jak na zmiłowanie czekam i czekam i nie wydaje mi się żebym miała się doczekać . Nie ma ktoś jakiegoś niepotrzebnego wzornika z Caparola do tynku Thermosan NQG ?? Skąd braliście wzorniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 09.08.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Wzorniki sa zapewne dostepne u dystrybutora Od kogo kupujesz tynk? Ja dostalam wzornik w miejscu gdzie kupilam Mam go jeszcze wiec jesli jestes z Warszawy moge Ci wypozyczyc Przede mna jeszcze wybor kolorow do wewnatrz wiec niestety nie moge go oddac (Nie mam polskich znakow-przepraszam za pisownie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 09.08.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Dziękuję KKM1 , właśnie dziś rano przyszedł mój wytęskniony wzornik , nareszcie Teraz mam problem czy wybrać Hell Weiss czy Natur Weiss. Czy ma ktoś może zdjęcia z tynkiem Natur Weiss? Czy on jest w porównaniu z Hell Weiss bardziej biały czy zimno biały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 10.08.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, szukam pilnie zdjec domow zrobionych caparolem palazzo 210,ginster 115 lub 120 lub jakis inny kremowy ,ecru lub kosc sloniowa.Z gory dziekuje. My też szukaliśmy podobnego koloru- jasnego beżu,chcieliśmy palazzo 120, ale nie ma go w nqg.A nie miał to być odcień żółtego czy pomarańczowego... W końcu wybraliśmy NQG GINSTER 55. Na dużej próbce był fajny odcień, ale na elewacji okazało się, widać tą żółtą tonację... Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez pillproof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 19.08.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 CZy to jest bardziej biały czy bardziej szary kolor .Z wyglądu niby biały ale z nazwy Graphit Mitch pisał że to kolor ciemniejszy od białego Ale nie ogarniam wyobraźnią pojęcia ciemniejszy od białego Hehe To nie jest czysty biały. Jest dosłownie góra kilka odcieni ciemniejszy niż biały. Tzn. po przyłożeniu białego papieru widać wyraźną różnicę. Tak czy inaczej, w słoneczny dzień oczy bolą od patrzenia się na elewację. Oczywiście w sensie jasności, nie odrażającego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 21.08.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 witam!! zwracam sie do osób które wykonują docieplenie budynków. Mam okno które chcemy ocieplic i otynkowac tak aby nie bylo widocznych prowadnic od rolety, czyli tynk tak jak leci rama okna a roleta powinna sie chowac pod styropian. Prosze podpowiedzcie mi jak zamontowac ten styropian aby nie odpadl podczas podwiewów wiatrów. dodam ze grubosc styropianu to 23 cm. Dodaje fotke bo nie jestem pewna czy dobrze wytlumaczylam o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiewRanczo 22.08.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam... Poszukuję inspiracji kolorystycznej dla naszego domu. Może ktoś pomoże, bo nie mogę się zdecydować ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 23.08.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam... Poszukuję inspiracji kolorystycznej dla naszego domu. Może ktoś pomoże... Moim zdaniem najlepszy byłby kolor biały lub prawie biały niezauważalnie wpadający w szarość, beż żadnych wstawek i innych udziwnień. Szukasz inspiracji kolorystycznej, to zobacz kolor elewacji domu użytkownika mitch cofając się do strony 224, post #4462. Zobacz też elewację użytkownika interona (niemal identyczny filar nad wejściem), strona 202, post #4030. Może znajdziesz coś dla swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiewRanczo 24.08.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Moim zdaniem najlepszy byłby kolor biały lub prawie biały niezauważalnie wpadający w szarość, beż żadnych wstawek i innych udziwnień. Szukasz inspiracji kolorystycznej, to zobacz kolor elewacji domu użytkownika mitch cofając się do strony 224, post #4462. Zobacz też elewację użytkownika interona (niemal identyczny filar nad wejściem), strona 202, post #4030. Może znajdziesz coś dla swojego domu. O szarości właśnie myślałam, tylko o ciemniejszym odcieniu. Znajoma jednak odradziła, że wyjdzie nam szara kreska przy tym naszym brązowym dachu i ciepłym odcieniu kostki... Ale dziękuję bardzo za podpowiedź Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez adiewRanczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam. To moja elewacja na domku. Tynk Caparol Thermosan NQG , kolor Umbra Weiss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.08.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Jeszcze kilka szczegółów. Ekipa Zbyszka Hołdy i nasz niezastąpiony Fighter1983 wykonali zegarmistrzowską robotę przy moich kilkudziesięciu rysiach. Ocieplili balkon i wykończyli kafelkami. Pozdrawiam i życzę wszystkim takich ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts