Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów...:). Wraz z mężem jesteśmy na etapie wyboru kolorystyki dachu, ale wiadomo pozostałe elementy, takie jak okna, drzwi, bramy, elewacja musi ze sobą współgrać. W związku z tym zwracam się do Was z prośbą o pomoc czy ktoś ma zdjęcia dachu w kolorze antracytu/ grafit z oknami o kolorze orzecha lub pośredniego brązu, niestety w necie jest mało takich zestawień.....:(. Będę wdzięczna za każdą radę i zdjęcia....

Witam!

Bardzo Was, Forumowicze, proszę o pomoc w doborze elewacji. Mnie podobają się opaski wokół okien, mąż twierdzi że tylko zbierają kurz i tworzą zacieki.

Wydaje mi się że najlepsza byłaby jasna elewacja?? Rolety, bramy i drzwi w kolorze białym. Taką miałam wizję, tak mi się podoba. Proszę o opinię, radę, propozycję. Cokolwiek [ATTACH=CONFIG]316330[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316332[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316333[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316334[/ATTACH]

Nie musisz robić wystających opasek wokół okien. Można zrobić "malowane".

Rodeo? odwaznie :p

z tymi panelami poszukaj Tiserec, jakbys nie znalazl to podrzuce namiar. wyglada to rozsadniej od strony zaplecza

Edytowane przez fighter1983

Czy w tynku silikonowym caparola po otwarciu wiadra zawsze pigment jest na wierzchu?! Czy coś jest nie ok?

brak wprawy mieszajacego albo awaria wstrzasarki.

Albo im sie nie chcialo :)

Powinno byc jednolicie wymieszane.

Przy mega intensywnych kolorach zdarza sie ze odrobina pigmnentu trafia pod wieczko (po obreczy) mieszajacy powinien to wtedy poprawic i wymieszac jeszcze raz.

Jaki kolor wybralas?

Tundra 115 i akurat w tym kolorze ta odrobina więcej lub mniej pigmentu decyduje o kolorze. Dobrze że tynkarz nie jest daltonistą i zwrócił uwagę na to że robią się inne kolory.

Co w takiej sytuacji mam kogoś rozstrzelać w hurtowni? Co radzisz;)

nic... niech sobie przemieszaja jeszcze raz.

Rozumiem ze kupilas jedno wiadro na probe.

I zaplacilas kupe kasy za sam pigment :)

Wiec na calosc: zamow w SOTON - bedzie taniej i idealnie wymieszane (inny sposob barwienia) , ale min zamowienia w Soton to 300kg tynku.

Kupiłam 18 wiader tak profesjonalnie zamieszanych

zapłaciłam 4 tys

ekhm... brawo... mowilem zebys pytala o program Soton dla tak intensywnego koloru. byloby taniej. no ale teraz juz po ptakach.

W tej sytuacji: chlopcy na budowie musza sobie przemieszac jeszcze raz.

Będę potrzebował na ok. 350-400 m.kw. Jakie są różnice cenowe przy takich ilościach?

dokladnie jak KolorStudio pisze.

Jasne , malo nasycone kolory wychodza taniej barwione u dystrybutora.

Intensywne - lepiej barwic fabrycznie w tzw programie soton.

Jezeli jestes zainteresowany - mailem info poprosze na wybrany kolor i adres dostawy - wtedy dopasowuje sie oferte czy ma byc to soton (barwienie fabryczne) czy colorexpress (barwienei w mieszalniku)