Justina1 02.07.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Witam.Chciałam prosić forumowiczów o poradę odnośnie elewacji.Poszukujemy firmy do wykonania elewacji naszego domku. Odbyliśmy kilka spotkań i szczerze powiem że mamy taki mentlik w głowie i już sami nie wiemy co robić.Pierwotny plan był taki że robimy tynk silikonowy.styropian grafitowy 15.kolor elewacji antracyt z bielą. Zsumowując dowiedzieliśmy się że:1.styropian grafitowy lepiej zamienic gęstszym białym np.podłogowym. zresztą grafitowy inaczej się klei.2.kołki tylko nylonowe specjalnie wkręcane z talerzykiem na styropuanie bo inaczej gwarantowany efekt biedronki.3.podwójne siatkowanie od punku 0 do 1m4.zależy nam na bardziej gładkiej powierzchni-nie podoba nam się baranek 1,55.jeśli chodzi o kolor elewacji to ciemny kolor to zły pomysł bo płowieje,szybciej się nagrzewa więc może dochodzić do jakiś reakcji klej-styropian.6.tynk mozaikowy nie jest polecany. Pozostaje nam więc tynk cementowy a następnie malowanie farbą silikonową. I co teraz robić?Chcemy żeby to było trwałe i na tzw."lata". Bardzo proszę o pomoc i doradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 02.07.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 1. Mit. Grafit jest lepszy. Ma lepsze parametry. Tylko od wykonawcy wymaga minimalnie wiecej pracy. Jedyne co to przy obecnej pogodzie koniecznie siatka na rusztowaniu żeby się mniej nagrzewał póki nie zostanie zaciągnięta siatka. Ewentualnie jeszcze lepszy klej ale to zależy od paru czynników. 2. Prawda. Chociaż efekt biedronki zależy jest też od jakości pracy wykonawcy. 3. nie jest konieczne,Takie rozwiązania stosuje się głównie na budynkach użyteczności publicznej 4. Jeśli 1.5mm jest zagrube to jest CarboPor 1.0mm. Z tym że pod taki tynk podłoże musi być przygotowane perfekcyjnie. 5.Mit. Dobry produkt i nic nie płowieje ani nie pęka. 6. Są inne fajne rozwiązania ale tynk mozaikowy jest nadal popularny i stosowany. Jedyne co to trzeba go kłaść na styropianie a nie na gołym betonie Niekoniecznie do wnętrze ale na elewacje jak najbardziej tak. Dobry klej, dobra siatka, dobry tynk i mamy system na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.07.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 6. Są inne fajne rozwiązania ale tynk mozaikowy jest nadal popularny i stosowany. Jedyne co to trzeba go kłaść na styropianie a nie na gołym betonie Niekoniecznie do wnętrze ale na elewacje jak najbardziej tak. Dobry klej, dobra siatka, dobry tynk i mamy system na lata Podpowiedz jakie sa fajne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 02.07.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Tak na szybko to armareno 700. Można zrobić z tego imitacje betonu, piaskowca bądź czegokolwiek innego. Ciekawe jako wstawki w elewacji. Jeśli mówimy o typowym cokole to tynk mozaikowy będzie trwalszy póki co filmik z yt: wieczorem wstawie zdjęciacia paru realizacji na tym produkcie oraz pare innych technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.07.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Witam, Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości tynków Alpol??? zrobiłeś elewację z Alpola ??? Bo mi też polecają bo w 2013 roku jakąś innowacje wprowadzili i poprawili jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 05.07.2015 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam. Chciałam prosić forumowiczów o poradę odnośnie elewacji. Poszukujemy firmy do wykonania elewacji naszego domku. Odbyliśmy kilka spotkań i szczerze powiem że mamy taki mentlik w głowie i już sami nie wiemy co robić. Pierwotny plan był taki że robimy tynk silikonowy.styropian grafitowy 15.kolor elewacji antracyt z bielą. Zsumowując dowiedzieliśmy się że: 1.styropian grafitowy lepiej zamienic gęstszym białym np.podłogowym. zresztą grafitowy inaczej się klei. 2.kołki tylko nylonowe specjalnie wkręcane z talerzykiem na styropuanie bo inaczej gwarantowany efekt biedronki. 3.podwójne siatkowanie od punku 0 do 1m 4.zależy nam na bardziej gładkiej powierzchni-nie podoba nam się baranek 1,5 5.jeśli chodzi o kolor elewacji to ciemny kolor to zły pomysł bo płowieje,szybciej się nagrzewa więc może dochodzić do jakiś reakcji klej-styropian. 6.tynk mozaikowy nie jest polecany. Pozostaje nam więc tynk cementowy a następnie malowanie farbą silikonową. I co teraz robić? Chcemy żeby to było trwałe i na tzw."lata". Bardzo proszę o pomoc i doradę. Poszukajcie innych wykonawców. Zgadzam się z Kolor studio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justina1 05.07.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 5.Mit. Dobry produkt i nic nie płowieje ani nie pęka. Bardzo dxiękuję za wyjaśnienie☺ a jeśli chodzi o kolor elewacji to jakiej firmy produkty brać pod uwagę?Dostałam próbnik firmy Alpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 06.07.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Nie chodzi o kolor ale o produkt. W moim przypadku na produkcie Caparola możemy uzyskać kolory wielu innych producentów. Więc najpierw wybrałbym system a potem kolorystykę, która zresztą jest bardzo rozbudowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.07.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Ciekawa realizacja, HPL+CArbon+Thermosan NQG+ imitacja drewna, wszystko na jednym budynku. Niezbyt dobre zdjecia, jak bede mial lepsze zaktualizuje: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1070138783015291.1073741846.582692541759920&type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.07.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Tak na szybko to armareno 700. Można zrobić z tego imitacje betonu, piaskowca bądź czegokolwiek innego. Ciekawe jako wstawki w elewacji. Jeśli mówimy o typowym cokole to tynk mozaikowy będzie trwalszy póki co filmik z yt: https://www.youtube.com/watch?v=jJB9MbOxaUE wieczorem wstawie zdjęciacia paru realizacji na tym produkcie oraz pare innych technik. Się nie doczekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 15.07.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 (edytowane) Jejku absolutnie o tym zapomniałem... Przepraszam Niestety straciłem telefon ze zdjęciami z realizacjami u klientów ale póki co mogę pokazać próbki z naszego punktu, a galerie gdzieś odnajdę i dodam. Edytowane 15 Lipca 2015 przez KolorowySłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 16.07.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 imitacja drewna, W połączeniu z całością (chyba również jakaś sklejka) to ten fragment wygląda jak g... w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.07.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 W połączeniu z całością (chyba również jakaś sklejka) to ten fragment wygląda jak g... w lesie. o gustach sie nie dyskutuje. jak dla mnie nie ma znaczenia co montujemy i w jakich ukladach kolorystycznych, robimy dokladnie tak, jak inwestor sobie zyczy. Czy jest ladne czy brzydkie - to juz kwestia gustu. Realizacja jest ciekawa bo w zasadzie zastosowano wszystkie mozliwe i dostepne na rynku rozwiazania na elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.07.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Fighter nie jestem pewny czy otrzymał Pan ode mnie meila?Czy coś już wiadomo w mojej sprawie? Edytowane 16 Lipca 2015 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CosmoLady 16.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 witam serdecznie, czy znacie firmę która w trybie pilnym podpowie jak zrobić ostatecznie końcową elewację ? Idzie już siatka i już czas wiedzieć co się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 16.07.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 No pytanie czego się chce. Jakaś podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.07.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Fighter nie jestem pewny czy otrzymał Pan ode mnie meila? Czy coś już wiadomo w mojej sprawie? yeap. jutro zerkne i odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 17.07.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Położony baranek 1,5 mineralny caparol malowanie nie wiem kiedy bo sąsiad zaczyna demolke na działce Moje pytanie czy tynk może stać bez gruntowania i jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.07.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Położony baranek 1,5 mineralny caparol malowanie nie wiem kiedy bo sąsiad zaczyna demolke na działce Moje pytanie czy tynk może stać bez gruntowania i jak długo ? moze. w teorii do zimy, ale moj znajomy ma np 5 lat juz mineralny nie pomalowany.... a tak btw dzieki uprzejmosci inwestorki z Pyrzyc wrzucilem nowe zdjecia: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1070138783015291.1073741846.582692541759920&type=3 oto jedno z nich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.07.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Fighter ponownie proszę o odpowiedź czy coś już wiadomo w sprawie mojej reklamacji?Z góry dziekuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts