Kejt_R 21.07.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 witam serdecznie, czy znacie firmę która w trybie pilnym podpowie jak zrobić ostatecznie końcową elewację ? Idzie już siatka i już czas wiedzieć co się chce Ja poprosiłam panią architekt o projekt elewacji. Właśnie się robią tynki i cieszę się, że mam ten projekt. Dzięki temu wiem dokładnie czego chcę, znam każdy detal i nie zwiedzie mnie wyobraźnia (moja własna lub też wykonawcy) na manowce kiczu A robiła mi projekt pani znaleziona w internecie, mogę podać namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 25.07.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 moze. w teorii do zimy, ale moj znajomy ma np 5 lat juz mineralny nie pomalowany.... a tak btw dzieki uprzejmosci inwestorki z Pyrzyc wrzucilem nowe zdjecia: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1070138783015291.1073741846.582692541759920&type=3 oto jedno z nich: [ATTACH=CONFIG]324954[/ATTACH] przeglądałem tą realizację jak i inne, mam pytanie odnośnie tych paneli imitujących drewno - jest jakaś możliwość by po pomalowaniu nie świeciły się tak w słońcu ? widziałem te i inne i wszystkie się świecą jak słońce na nie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naku 05.08.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Witam serdecznie:) Oto moja elewacja- tynk silikonowy Caparol. Proszę doradźcie mi czy cokół z kamienia w kolorze jasnych obramówek będzie tu pasował? Jaki kolor kostki granitowej ? Te murki to niewypał:/ miały być donice murowane ale planuje ten najdłuższy murek rozwalić-drugiego też bym się chętnie pozbyła ale M mówi że zostanie mi dziura w elewacji, no chyba że obłożyć kamieniem ? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł. K 10.08.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam serdeczniemam pytanie czy może ktoś polecić firmę z okolic Rzeszowa - Mielca która wykona elewacje, zamontuje parapety zewnętrzne oraz wykona podbicie w domu jednorodzinnym?? i jakie przybliżone koszty za m2 dotyczą tego typu usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 10.08.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 przeglądałem tą realizację jak i inne, mam pytanie odnośnie tych paneli imitujących drewno - jest jakaś możliwość by po pomalowaniu nie świeciły się tak w słońcu ? widziałem te i inne i wszystkie się świecą jak słońce na nie świeci To co widzisz na tej realizacji to nie panele drewnopodobne tylko płyty HPL. Panele drewnopodobne maluje się lakierobejcami, efekt końcowy zależy od wybranej bejcy. Na poniższym zdjęciu jest nasza realizacja, która się "nie błyszczy". Materiał jaki dostarczył nam klient do malowania to lazura marki Bondex. http://e-fotek.pl/images/55285577381422317331.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baszita 13.09.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam wszystkich Czy ktoś robił może elewację Caparol Mocca 16 lub Mocca 18? Nie mogę znaleźć żadnych realizacji z tymi kolorami w necie. Na wzorniku ładnie to wygląda, ale jak jest w rzeczywistości ... Jeśli nikt nie miał do czynienia z tymi kolorami, to może doradźcie jak Caparol wygląda na żywo w porównaniu z paletą? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i wojtek 22.09.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 WitamJak większość forumowiczów potrzebuję pomocy w doborze koloru elewacji. Dachówkę mamy Brass kolor kasztan, okna orzech. Może ktoś posiada elewację pasującą do mojego dachu i okien. Za wszelkie pomysły i inspiracje będę bardzo wdzięczna.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 02.10.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witam. Śledzę forum od bardzo dawna, jednak dopiero teraz nadszedł czas na jedne z ważniejszych decyzji. Elewacja spędza mi sen z powiek, dlatego też proszę o rady. Kolor to na pewno coś z ocieni bieli- bardzo jasnej szarości W projekcie domu istnieją drewniane elementy, więc od początku zakładaliśmy, że w takim stylu wykończymy dom. Oczywiście w grę wchodziły drewnopodobne materiały- najpierw Rodeo, potem akrylowe deseczki Greinplast, a teraz tynki Ceresit. Dodatkowo chcieliśmy aby wnęka koło drzwi wejściowych i cokoły były kamienne- podoba mi się szary łupek. Początkowo chciałam elementy drewnopodobne: pas z przodu domu zawierający okna obok garażu (duże i dwa malutkie) i około metra od bocznych drzwi tarasowych, aż do końca tarasu z tyłu. Potem już tylko drewnopodobne tarasy plus cały czas kamienne elementy. Dużo czytałam o systemach drewnopodobnych i teraz już nie wiem nic. Czy bawić się w to i czekać do ostatniej chwili, czy się uda i będziemy zadowoleni, czy efekt będzie marny- dodam, że nie ma sprawdzonej ekipy, która potrafi tego typu rzeczy, ani z bliska nie widziałam wszystkich tych systemów na elewacji. Po drugie- dom parterowy, dość niski, będziemy podwyższać cokół, więc ściany jako takiej jeszcze o 15cm mniej. Po trzecie- koło tarasów przydałoby się coś ciemniejszego albo ogólnie innego, byłoby fajnie.... Po czwarte- nie wiem nic. Bardzo proszę o jakieś wskazówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 03.10.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 [ATTACH=CONFIG]332765[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]332766[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]332767[/ATTACH] ładny domek co to za projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.10.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 A czy pierwsze - nad kolorami - wyglądem..nie lepiej zastanowić się nad parametrami cieplnymi ? z wyglądu zysków nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 03.10.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 (edytowane) A czy pierwsze - nad kolorami - wyglądem.. nie lepiej zastanowić się nad parametrami cieplnymi ? z wyglądu zysków nie będzie. jeśli to do mnie to akurat jeśli chodzi o tynk ceresit czy deseczki akrylowe greinplast- nie mają wpływu na ocieplenie. Ocieplamy styropianem 15 cm tak czy siak, a reszta ma wpływ na walory estetyczne. Edytowane 3 Października 2015 przez fkfk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 03.10.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 ładny domek co to za projekt? dziękuję. projekt neo strada gl 953 a Od zawsze marzyłam o innym- dużym domie piętrowym i widzę, że większość tutaj takich. Tymczasem wyszło tak, że mamy 130m2 kurniczek i zakochałam się w nim Dziś myłam okna i zauważyłam wielki plus- ledwo żyję, a co, gdybym miała jeszcze drugie tyle okien do umycia ? BTW- myliśmy okna ponieważ na środkowej szybie w jednym oknie (okna trzyszybowe) zauważyliśmy rysę, złożyliśmy reklamację (firma Polaris). Co się okazało- aż 4 okna mają skazy właśnie na tej środkowej szybie. Jakaś MASAKRA! Jedno okno wyglądało jakby po prostu umazane farbą, a to jakieś plamy w środku. Co oni ludziom wciskają. Czy tego nikt nie kontroluje? Myślicie, że uwzględnią bez problemu reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina255 20.10.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Mam pytanie odnośnie boni:jaką szeroką listwę najczęściej stosuje się na bonie (2.5 cm, 3 cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 20.10.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 "Nie da się jednoznacznie stwierdzić które. U nas sprzedają się głównie 3cm, chociaż pewnie w innym regionie mogą przeważać 2,5cm bądź 2cm. Wszystko zależy od tego jak bardzo mają być wyeksponowane, jak dużo ich będzie oraz co się komu podoba. Co do kolorów z poprzedniego posta to może warto rozważyć złamaną biel i bonie zrobić o 2-3 tony ciemniejsze? W kwestiach kolorystycznych zawsze jest ciężko coś doradzić. Ewentualnie można wpaść do nas zobaczyć kolory "na żywo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina255 20.10.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Proszę o wklejenie zdjęć z realizacji elewacji z boniami o szerokości 2 cm i 3 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_pl94 21.10.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Witam. Jako że gosciu ktory miał u mnie juz w sierpniu(co twlefon mówił ze przesunely sie mu terminy i w pazdzierniku napewno przyjdzie) ocieplac dom do dzis sie nie zjawił zaczalem szukać innej ekipy. Bylo juz kilku i kazdy co innego mówił:1. Pierwszy powiedział ze przy tak grubych ścianach i cofnietych oknach proponował 5cm lub 8cm styropianu grafitowego oraz system (podobno z tych lepszych) ceny za 1m2 z materialem nie pamiętam i do tego dopiero na wiosne mógłby przyjść..2.Drugi proponował 10 biały ale nie wiem jaki system proponował gdyż pracuje od rana do poxnego wieczora. Przez co rozmawiał z mamą.3.trzeci był wczoraj i proponuje styropian 10cm (termoorogenika 0.04?) i kleje/system Kosbud za 60zl m2 sciany i 30zł m2 okna i do tego struktura 25-30zl .4. Czwarty ma dziś przyjechać i wycenic co i jak napewno za 1m2 robocizny chce 50zł (wydajw mi sie sporo słyszałem ze biora zazwyczaj 35-40zl.)Tych 4 do tej pory zapamietalem szkoda tylko ze z zadnym nie mialem okazji porozmawiać. I teraz sie zastanawiam ktorego wybrać i czy robic teraz czy na wiosnę (jak teraz to kolor napewno na wiosne) Jakie sa stawki za 1m2 robocizny w okolicach Warszawy ?Nie powiem chcialbym ocieplić dom styropianem 8cm grafitowym i systemem caparol. ( ile tak szacunkowo od minimalnej do max. Kwoty za 1m2 by wyszło? Z gory przepraszam za bledy itp. Pisze na telefonie tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.10.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Mam pytanie odnośnie boni:jaką szeroką listwę najczęściej stosuje się na bonie (2.5 cm, 3 cm)? Ale chodzi Ci o szerokość czy głębokość boni? Moje mają 3 cm głębokości i 25 cm szerokości (pasowało do podziału na bramie garażowej). Opaska nad boniami 4 cm głębokości i 15 cm szerokości. Wygląda to tak: Przy okazji - jest to rodzimej produkcji tynk Northpol akrylowo silikonowy najjaśniejszy z palety t-01, ziarnistość 1,5. Edytowane 21 Października 2015 przez Kejt_R dodanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 21.10.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ale chodzi Ci o szerokość czy głębokość boni? Moje mają 3 cm głębokości i 25 cm szerokości (pasowało do podziału na bramie garażowej). Opaska nad boniami 4 cm głębokości i 15 cm szerokości. Wygląda to tak: [ATTACH=CONFIG]334778[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]334780[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]334782[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]334784[/ATTACH] Przy okazji - jest to rodzimej produkcji tynk Northpol akrylowo silikonowy najjaśniejszy z palety t-01, ziarnistość 1,5. .. trochę inny temat. Na czym postawione sa krokwie od daszku nad wejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.10.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Wylane są betonowe stopy (chyba tak to się zwie) i z nich wychodzą metalowe podpórki. Fachowiec ze mnie żaden )) Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 22.10.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts