Xena z Xsary 28.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/7b415c6c.jpgsluchajcie wiem, ze nie w temacie, ale jaki kąt nachylenia może mieć ten dach? 25 , 30, 35 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.06.2006 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Xena, zrobiłam zmyslny kątomierz, ze złozonej na kilka części kartki i wyszło mi 20stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.06.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Zuziu dziękuję. Pytam bo ja będęmiałakąt nachylenia 25 stopni i Pan Dachowkowiec powiedział mi, że nie będzie widac dachowki.....;)A tu widać, że wszystko widac i jest bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.06.2006 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pewnie wszystko zależy jak daleko stoisz od domu... Ja mam dom oddalony od drogi 5 metrów i drogę 6 metrów, dodatkowo bardzo wysoki parter - obawiam się że dużo dachu nie zobaczę... (a mam 40 stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dorota, obejrzałam ten domek w Muratorze - rzeczywiście cudny Dachówka wyglada mi dokładnie na czerwoną angobę lub naturalną angobę. A kolor elewacji... sama chcę taki kolor zrobic - ale jak? Chyba trzeba bedzie eksperymentować. Te kremy wszędzie wychodzą za żółte - a tu jest taki idealny waniliowy kolor.... Co do rynien - to mogą być białe, albo czerwone... Czerwone nie wyglądają za ciekawie na elewacji, a białe przy dachu Może czerwone u góry, a białe na elewacji? Mozna i od biedy brązowe... Wtedy pasowałaby brazowa podbitka. A tak to raczej biała.... Ciezka sprawa.... A ja nie mam tego Muratora a coś mi się wydaje, że piszecie o "moich" kolorach. U mnie dachówka już jest miedziana, okna, drzwi i brama białe, rynny też miedziane i kolor elewacji już wybrany właśnie taki lekko żółty (zobaczymy jaki wyjdzie w naturze ). Do tego będzie na cokole płytka klinkierowa w kolorze komina. Jak Wam się podoba taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.06.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Gośka - To moja ulubiona kombinacja - jako Twoja sąsiadka bardzo się cieszę, że bedę na Twój domek patrzeć codziennie Ciekawe jaka tylko jaki Ci ten kolor elewacji wyjdzie... Będę spisywać numery kolorów Pamietaj że na wzornikach wszystkie kolory są duzo jasniejsze niż w rzeczywistości - i to Ci się wydaje slicznym kremem okazuje się okropną żółcią... A ja nadal nie zdecydowałam się na kolor okien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pamietaj że na wzornikach wszystkie kolory są duzo jasniejsze niż w rzeczywistości - i to Ci się wydaje slicznym kremem okazuje się okropną żółcią... A ja nadal nie zdecydowałam się na kolor okien.... Właśnie tego się boję, że kolor może wyjść za intensywny Ale w razie czego, to może po jakimś czasie trochę wypłowieje Mi tak naprawdę najbardziej podobają się ciemne okna, ale przeważyły względy finansowe, a poza tym największe okno mam na południe i bałam się, że pod wpływem ciepła coś się może z ciemnym plastikowym dziać złego. A drewnianych nie chcałam. Jestem za leniwa, żeby je nacierać oliwką Zapomniałam jeszcze napisać o podbitce - będzie biała z sidingu. Mam nadzieję, że całość wyjdzie nieźle. A tak naprawdę, to nasze domki będą dla nas najpiękniejsze, bo nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.06.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Zuziu dziękuję. Pytam bo ja będęmiałakąt nachylenia 25 stopni i Pan Dachowkowiec powiedział mi, że nie będzie widac dachowki.....;)A tu widać, że wszystko widac i jest bardzo ładnie My mamy 25 stopni i widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dorota, obejrzałam ten domek w Muratorze - rzeczywiście cudny Dachówka wyglada mi dokładnie na czerwoną angobę lub naturalną angobę. A kolor elewacji... sama chcę taki kolor zrobic - ale jak? Chyba trzeba bedzie eksperymentować. Te kremy wszędzie wychodzą za żółte - a tu jest taki idealny waniliowy kolor.... Co do rynien - to mogą być białe, albo czerwone... Czerwone nie wyglądają za ciekawie na elewacji, a białe przy dachu Może czerwone u góry, a białe na elewacji? Mozna i od biedy brązowe... Wtedy pasowałaby brazowa podbitka. A tak to raczej biała.... Ciezka sprawa.... A ja nie mam tego Muratora a coś mi się wydaje, że piszecie o "moich" kolorach. U mnie dachówka już jest miedziana, okna, drzwi i brama białe, rynny też miedziane i kolor elewacji już wybrany właśnie taki lekko żółty (zobaczymy jaki wyjdzie w naturze ). Do tego będzie na cokole płytka klinkierowa w kolorze komina. Jak Wam się podoba taki pomysł Ja też nie mam tego Muratora ale sądząc z opisu mój domek ma taką właśnie kolorystykę .Dachówka czerwona angoba ( karpiówka Creaton ) , podmurówka , strefa wejściowa , ściany tarasu i wykusz - płytki w kolorze ceglastym , prawie takim jak dachówka . Okna ciemny brąz , podbitka z odkrytymi krokwiami w kolorze okien , tynk akrylowy barwiony w masie w kolorze wanilii . Obawialiśmy się żeby nie wyszedł żółty , na szczęście niepotrzebnie . O każdej porze dnia ma nieco inny odcień , ale są to odcienie wanilii . Niestety zdjęcia mogę wkleić dopiero za miesiąc jak wróci moje dziecię z aparatem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 28.06.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 "Wielka" Zuza i reszta pieknych kobiet:Macie fotki elewacji z grafitowym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 28.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Jestecie wielkie. Maxtorko, gdyby mogła jako się "zapożyczyć" w aparat i pstryknšć fotkę. Jakiego koloru masz orunnowanie? Jakiej firmy i jaki konkretnie kolor/ numer jest Twojej elewacji - wanilii . Budujecie wg projektu gotowego? Jeli tak to pochwal się jaki to projekt? Jestem coraz bliżej decyzji - i chciałabym podkrelić, że to m.in. dzięki Wam :) . Słowem, dachówka: karpiówka czerwona angoba CREATON, okna: białe plastiki / PCV (chyba Thyssen), tynk: wanilia - pewnie barwiony w masie, podmurówka, kominy: co pod kolor dachówki. Ufff, coraz bliżej tego dachu, wczoraj zalali strop. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.06.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Rafał, co prawda była już tego cała masa -ale coś mi jeszcze wpadło w ręce... http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/a8481602.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/e334e701.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/8235db33.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/d5d2ae3e.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/c42b5b20.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/f27f822b.jpg Dorota - już strop? - gratulacje Nic się nie martw i tak już tyyyle wiesz - ja dopiero zdecydowałam się na kolor dachu... a reszta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dorotko , niestety jak na złość wszystkie znajome cyfrzaki powyjeżdżały . Znalazłam jakąś fotkę z zimy . Trochę inaczej to teraz wygląda bo obłożyliśmy płytkami jeszcze górę wykuszu i wjazd do garażu . Nasz domek to zmodyfikowana Libra z pracowni Domowe Klimaty ( dawniej APA ) z Białegostoku . Zrezygnowaliśmy z lukarn i wszędzie na górze mamy okna połaciowe z wyjątkiem naszej sypialni , bo tam jest wole oko i okno łukowe . Rynny mamy Brassa plastiki w kolorze miedzianym . Tynk akrylowy barwiony w masie Tikkurila , kolor F084 wg wzornika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.06.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/f27f822b.jpg takie zestawieni kolorystyczne podoba mi sie najbardziej jaki to moze byc kolor okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 29.06.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dorotko , niestety jak na złość wszystkie znajome cyfrzaki powyjeżdżały . Znalazłam jakąś fotkę z zimy . Trochę inaczej to teraz wygląda bo obłożyliśmy płytkami jeszcze górę wykuszu i wjazd do garażu . Nasz domek to zmodyfikowana Libra z pracowni Domowe Klimaty ( dawniej APA ) z Białegostoku . Zrezygnowaliśmy z lukarn i wszędzie na górze mamy okna połaciowe z wyjątkiem naszej sypialni , bo tam jest wole oko i okno łukowe . Rynny mamy Brassa plastiki w kolorze miedzianym . Tynk akrylowy barwiony w masie Tikkurila , kolor F084 wg wzornika . http://img497.imageshack.us/img497/3376/p10106035vy.jpg Maxtorka, śliczny domek Czy płytki klinkierowe kładliście już na tynk? Tak by wynikało z Twojej wypowiedzi. Pytam, bo u mnie teraz będzie tylko tynk (za wyjątkiem cokołu). Ale może kiedyś, jak kasa pozwoli obłożyłabym też swoje wykusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.06.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Maxtorka, czekamy na letnie zdjęcia !! A oto dom moich przyjaciół - już wykończony - też ta sama kolorystyka: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/da6ee67d.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/IMG_0003.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 gośka , płytki były kładzione przed tynkowaniem . W zeszłym roku ocieplaliśmy dom styropianem + warstwa kleju . W takim stanie przezimowaliśmy i teraz najpierw dołożyliśmy resztę płytek na górę wykuszu , obramowanie garażu i wyjścia ogrodowego z tyłu domu a dopiero potem było tynkowanie . Postaram się dorwać jakiś aparat i zrobić zdjęcia wcześniej . Jeśli mi się nie uda na pewno będą po 27 lipca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 29.06.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 gośka , płytki były kładzione przed tynkowaniem . W zeszłym roku ocieplaliśmy dom styropianem + warstwa kleju . W takim stanie przezimowaliśmy i teraz najpierw dołożyliśmy resztę płytek na górę wykuszu , obramowanie garażu i wyjścia ogrodowego z tyłu domu a dopiero potem było tynkowanie . Postaram się dorwać jakiś aparat i zrobić zdjęcia wcześniej . Jeśli mi się nie uda na pewno będą po 27 lipca . No to w takim razie nie będę miała płytek na elewacji Teraz nie mam na to kasy, a potem nie dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 gośka , płytki były kładzione przed tynkowaniem . W zeszłym roku ocieplaliśmy dom styropianem + warstwa kleju . W takim stanie przezimowaliśmy i teraz najpierw dołożyliśmy resztę płytek na górę wykuszu , obramowanie garażu i wyjścia ogrodowego z tyłu domu a dopiero potem było tynkowanie . Postaram się dorwać jakiś aparat i zrobić zdjęcia wcześniej . Jeśli mi się nie uda na pewno będą po 27 lipca . No to w takim razie nie będę miała płytek na elewacji Teraz nie mam na to kasy, a potem nie dołożę. Myślę że można to zrobić po tynkowaniu . A jak nie to chyba warstwę tynku po prostu usunąć aż do ocieplenia i wtedy - klej i płytki . Zresztą zapytaj fachowców od tynku , na pewno Ci pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB//192073.jpg Szukam inspiracji w tym stylu tj. obitka drewniana na szczytach i białe okna. Dziewczyny może coś znajdziecie? Popłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts