Sloneczko 03.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dzięki Słoneczko Dom jest prosty , lukarny zastąpiliśmy oknami połaciowymi . Jedyną ozdobą miało być wole oko i elementy klinkieru na elewacji . Mam nadzieję że nie przedobrzyliśmy . Ale co tam dom , piękna jest okolica w której mieszkamy . Akurat ja połaciówek nie lubię, ale u nas musiałam się złamać, żeby dzieci miały na górze jasne łazienki. Innego pomysłu nie było. Może dlatego już nie przeszkadzają mi u Ciebie? A może to sprawka "wolego oka", które wysuwa się na pierwszy plan i trochę widok połaciówek zagłusza? Tak ja pisałam: bardzo mi się całość podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 03.02.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam serdecznie, Mam pytanie do doświadczonych w temacie rolet zewnętrznych (rks).Czy jest możliwość zaistalowania takowych rolet w takim wykuszu np. przy zmianie jednego okna na trzy ? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/elewacje.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam serdecznie, Mam pytanie do doświadczonych w temacie rolet zewnętrznych (rks). Czy jest możliwość zaistalowania takowych rolet w takim wykuszu np. przy zmianie jednego okna na trzy ? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/elewacje.php Tylko nie RKS ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 04.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 http://www.sztukateria-tomaszow.pl/uploads/realizacje/1_big_2.jpg Prześliczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.02.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tylko nie RKS ! Nie da się, czy jest z nimi jakiś problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 04.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 A mnie sie te balustrady i zlote szprosy nie podobaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 04.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Kamienice klasycystyczne są OK. Natomiast ten ostatni domek mi się nie podoba - bardzo duże nagromadzenie ozdobnikow na małej przestrzeni + ten "znak herbowy" A domek Maxtorki jest The best!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 04.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Może sam Rubik w tym wypasionym dworku mieszka? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.02.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Domek Maxtorki jest rzeczywiscie bardzo ladny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja bym Rubika nie podejrzewała o takie bezguście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.02.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja bym Rubika nie podejrzewała o takie bezguście. Przecież jego muzyka to szczyt bezguścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 05.02.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mam taką zagwostkę: Gdy dach jest grafitowy, tynk biały, okna orzechowe plus miejscami klinkier w kolorze kasztanowym, to jakie do tego pasują parapety zewnętrzne? Dodam jeszcze, że klinkier czasem blisko sąsiaduje z płytką klinkierową. Parapetów klinkierowych nie chcę. Pozostają blaszane - tylko jaki kolor - brązowy czy grafitowy? Poza tym zaczynam mieć wątpliwości, czy wybrać okna w kolorze orzech czy złoty dąb... Niestety żadnych nie widziałam od środka w realu... Może coś doradzicie? pozdrawiam, Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.02.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witajcie! Makabra jeśli chodzi o decyzję, jaki kolor dachu - nie wiem co robić? Mam nadzieję, że forumowi eksperci pomogą Mamy wybrany projekt dom w rododendronach 6 z powiększonym garażem na 2 - pokaże Wam wizualizację, którą zrobił mąż (mamy dylemat czy wziąć dach grafotowy czy jakiś ceglasty czy miedziany) - projekt lewy górny jest pierwotny: http://images20.fotosik.pl/2/ca9668d13d96a260.jpg powiedzcie, który Wam się podoba, bo ja się skałaniam do dachu czerwonego, zresztą zainspirowało mnie zdjęcie, które ktoś z Was już wlepił i chcę klinkirem mieć obłożone wejście i wykusz (jak w wizualizacji). Oto zdjęcie - jeśli jesteście w stanie to proszę powiedzcie jaki to kolor dachu i jakiego producenta http://images20.fotosik.pl/2/2d0d285593e8a125.jpg Na wiosnę zaczynamy budowę i do końca tego tygodnia mamy złożyć zamówienie na dachówkę pomóżcie eksperci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.02.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Asia_w a masz jakieś balustardy? Ja bym w Twoim przypadku wybrała parapety też grafitowe - to stworzy taką dobrze komponującą się całość ale to tylko moje prywatne zdanie Zresztą mam podobny projekt w katalogu dachówek i parapety są właśnie grafitowe, tylko tynk żółty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.02.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Moje dwie ulubione elewacje (przepraszam, że się powtarzam ): Ondraszek http://www.studioatrium.pl/res/290/big_0.jpg UPB=220 http://www.projektykatalogowe.pl/img/plans/plan0116/view2_l_orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.02.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Słoneczko ten pierwszy domek z grafitowym dachem bardzo mi się podoba tylko styl trochę taki góralski i do mnie nie bardzo pasuje. A te okiennice - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Chciałam pokazać, że do białych ścian (w drugim trochę złamałabym tę biel), pasuje każdy kolor dachówki.Do ostrego żółtego koloru ścian, jednak grafitowy wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 zdecydownie ta wersja z brązową dachówką pasuje najbardziej jeśli chcesz brązowe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mnie najbardziiej podobają się czerwone, ceglaste dachówki. (Zresztą taka będę miała.) Nowomodne grafity i brązy za dwa, trzy lata się opatrzą i co? Zmienisz dachówkę? Zresztą przy naszym dość ponurym świecie przez pół roku - mam na myśli klimat - robić sobie jeszcze szaro-bure otoczenie?A przy czerwonej dachówce większe pole manewru przy doborze innych kolorów: okna, drzwi, tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts