Darek1719499676 05.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja uwielbiam grafitowe dachy. Czerwone już daaaaawno mi się opatrzyły.Do grafitu/antracytu jak najbardziej biały tynk, stolarka ciemna lub biała. W kolorze drewna jest nawet ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dzięki Maxtorka zdradź producenta i kolor Twojej dachówki z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 05.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 W tej kolorystyce najbardziej podoba mi się propozycja wyjściowa, względnie ostatnia. Na wiosnę zaczynamy budowę i do końca tego tygodnia mamy złożyć zamówienie na dachówkę pomóżcie eksperci Czy z takim wyprzedzeniem trzeba zamawiać dachówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.02.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mnie najbardziiej podobają się czerwone, ceglaste dachówki. (Zresztą taka będę miała.) Nowomodne grafity i brązy za dwa, trzy lata się opatrzą i co? Zmienisz dachówkę? Zresztą przy naszym dość ponurym świecie przez pół roku - mam na myśli klimat - robić sobie jeszcze szaro-bure otoczenie? A przy czerwonej dachówce większe pole manewru przy doborze innych kolorów: okna, drzwi, tynki... Wybacz ale przy czerwonej dachówce nie masz dużego pola do popisu,jedynie zostają białe okna czego u siebie nie zniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.02.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A dlaczego tylko białe?! Dachówka czerwona (rozumiem - ceglasta,tradycyjna) też bardzo ładnie wygląda przy oknach drewnanych lub drewnopodobnych w różnych odcieniach brązu (teak, orzech), może najsłabiej słynny "złoty dąb" tu pasuje, ale to też zależy od odcienia i koloru elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mnie najbardziiej podobają się czerwone, ceglaste dachówki. (Zresztą taka będę miała.) Nowomodne grafity i brązy za dwa, trzy lata się opatrzą i co? Zmienisz dachówkę? Zresztą przy naszym dość ponurym świecie przez pół roku - mam na myśli klimat - robić sobie jeszcze szaro-bure otoczenie? A przy czerwonej dachówce większe pole manewru przy doborze innych kolorów: okna, drzwi, tynki... Wybacz ale przy czerwonej dachówce nie masz dużego pola do popisu,jedynie zostają białe okna czego u siebie nie zniosę. Nie rozumiem dlaczego przy czerwonej dachówce miałyby byc tylko białe okna. Brązowe bardziej będą się "gryzły" z grafitem niż z czerwienią. Do czerwonego bardzo pasują. Popatrz sobie na zdjęcia zamieszczone nawet w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dzięki Maxtorka zdradź producenta i kolor Twojej dachówki z góry dziękuję remle Dachówka to karpiówka Creaton Classic , czerwona angoba , układana w koronkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mnie najbardziiej podobają się czerwone, ceglaste dachówki. (Zresztą taka będę miała.) Nowomodne grafity i brązy za dwa, trzy lata się opatrzą i co? Zmienisz dachówkę? Zresztą przy naszym dość ponurym świecie przez pół roku - mam na myśli klimat - robić sobie jeszcze szaro-bure otoczenie? A przy czerwonej dachówce większe pole manewru przy doborze innych kolorów: okna, drzwi, tynki... Wybacz ale przy czerwonej dachówce nie masz dużego pola do popisu,jedynie zostają białe okna czego u siebie nie zniosę. Nie rozumiem dlaczego przy czerwonej dachówce miałyby byc tylko białe okna. Brązowe bardziej będą się "gryzły" z grafitem niż z czerwienią. Do czerwonego bardzo pasują. Popatrz sobie na zdjęcia zamieszczone nawet w tym wątku. Kolor czerwony gryzie się z brązowym a biały do wszystkiego pasuje ale każdy daje sobie tak jak mu leży,ja zrezygnowałam z dachówki antracytowej która bardzo mnie się podoba na rzecz brązowych okien bo białych nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 dlaczego drewno brazowe mialoby nie pasowac do czerwonej dachowki...skoro czerwien i braz drewna pasuja do siebie we wnetrzach, to na zewnatrz chyba tez? To samo dotyczy brazowych okien i antracytowej dachowki, moim zdaniem to jedno z ladniejszych zestawien kolorystycznych. Wewnatrz i na zewnatrz. A bialy wcale nie pasuje do wszystkiego, bialy(mam na mysli czysta biel) pasuje do bardzo niewielu kolorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 06.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Maxtorka dzięki wielkie! Super ta Twoja dachówka, ale mieliśmy info, że creaton jest bardzo drogi, więc z góry założyliśmy, że to nie na nasze progi Potwierdzasz? Anwas od 1 marca do góry idą ceny dachówek i okien dachowych, dlatego jeśli złożymy zamówienie i zapłacimy policzą w starych cenach i gratis przetrzymają Po oględzinach dachów i wystawek składów budowlanych jesteśmy raczej zdecydowani na dachówkę Roben kolor kasztan Jutro mamy mieć kalkulację cenową Jeszcze nadmienię, że rzeczywiście dachy grafitowe to takie trochę smutne (ale to tylko mój gust). Dzięki za dyskusję - jesteście wielcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 remle , niestety w temacie cen nie jestem zorientowana , my naszą dachówkę kupowaliśmy prawie 4 lata temu . Creaton wchodził wtedy na nasz rynek ( przynajmniej w naszej okolicy ) i były bardzo dobre ceny promocyjne . To + upust sprzedawcy sprawiły że nie zapłaciliśmy za nią więcej niż za inne . Fakt że potem dodatki do niej ( gąsiory ) były znacznie droższe niż w innych firmach . Ale gdzieś na forum przeczytałam że Creaton nie podnosi od marca cen . Zorientuj się u sprzedawców . Zawsze warto pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.02.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam pytanko do osób, które już mają dachy. W jakim kolorze macie obróbki blacharskie? Dopasowane do dachówki, koloru rynien czy może jeszcze coś innego. Bo już zupełnie zgłupiałam. N ajednym zdjęciu wypatrzyłam nawet białą (nie wiem czy blachę) przy kominie podczas gdy dach był ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 06.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Maxtorka dzięki - jesteś wielka jutro popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Maxtorka dzięki - jesteś wielka jutro popytam Eeee , tylko 161 Powodzenia i owocnych negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.02.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam pytanko do osób, które już mają dachy. W jakim kolorze macie obróbki blacharskie? Dopasowane do dachówki, koloru rynien czy może jeszcze coś innego. Bo już zupełnie zgłupiałam. N ajednym zdjęciu wypatrzyłam nawet białą (nie wiem czy blachę) przy kominie podczas gdy dach był ciemny. Ja mma czerwona dachówkę (naturalną) i brązowe rynny oraz obróbki na krawędzi dachy. Za to przy kominach obróbki mam ceglaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 06.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 My mamy dachowke rustykalna, brazowe rynny, brazowe obrobki z blachy, przy kominach rowniez ceglasto! Do tego przyjda okna ciemny mahon. A o elewacji jeszcze nie mysle, w kazdym razie nie calkiem biala. http://img211.imageshack.us/img211/1293/dscf2811kx3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam pytanko do osób, które już mają dachy. W jakim kolorze macie obróbki blacharskie? Dopasowane do dachówki, koloru rynien czy może jeszcze coś innego. Bo już zupełnie zgłupiałam. N ajednym zdjęciu wypatrzyłam nawet białą (nie wiem czy blachę) przy kominie podczas gdy dach był ciemny. U nas obróbki blacharskie są w kolorze dachówki , czyli ceglaste . Rynny plastiki Brass kolor miedziany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dzieki za odpowiedzi. Właśnie z tym kominem mam problem, bo rynny, wiadomo, brązowe i brązowa blacha pasuje, ale komin? Na dodatek nie wiem, czym będzie obłożony. Co myslicie o tych obróbkach przy kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Moim zdaniem powinny być jak najbardziej zbliżone kolorystycznie do komina i dachówki . Przecież z nimi się bezpośrednio styka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ano własnie. Jak w kolorze dachówki to wszystko jasne. Ale jak w kolorze komina to nic nie jest jasne. Bo koncepcji na komin mam kilka: od tradycyjnie klinkieru do kamienia albo co bardziej prawdopodobne okładziny imitującej kamień. Ponieważ chcialabym dać drobne elementy na elewacji i słupek, który będzie podtrzymywał daszek nad wejściem w piaskowcu albo piaskowcopodobnym to właśnie nie wiem, co z tym nieszczęsnym kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts