chopinetka 06.03.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam Suwalek a ja do końca pokręce może na cokolik o ton ciemniejszą zieleń daj? Może fajnie wyglądać. Co do jednego jestem zgodna, grafitowi mówię nie. Mam jeszcze prośbę. Czy mógłbyś zamieścić zdjęcie okiennic z bliska, chodzi mi konkretnie o zawiasy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.03.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 tzn. jakie? MOże to są te co ja nazywam miodowymi? W delikatnym odcieniu brązu? Właśnie tak. Wczoraj przez przypadek znalazłam folder z kolorami luksferów i faktycznie fachowo nazywa się to kolor miodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 06.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wątek jakiś uśpiony, czy mozna liczyć na Was? Jutro dobieram cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół, Dom dwuspadowy z naczółkami, 2 lukarny. Elewacja będzie ecru lub ciepły beż. JAKI KOLOR CEGŁY I PŁYTKI. Doradżcie, a może ktoś już ma na domu podobną kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 07.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam Suwalek a ja nadal w temacie cokoliku do domku cudo!! Z twoich dylemató każdy będzie wyglądał dobrze ; ale dom powinien wyglądać stabilnie - więc cokół nie powinien (wg mnie) być znacznie lżejszy optycznie od dachu. Co oznacza, że głosuję za grafitem lub brązem. niech ci się dobrze mieszka (bo ładnie już jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 07.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 A tu się z tobą nie zgodzę, bo z reguły cokoły są jaśniejsze od dachu. Jeszcze nie widziałam bialego lub kremowego dachu, a cokołow całe mnóstwo w jasnych barwach przy ciemnej dachówce. Brąz oczywiście jak najbardziej ale grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 07.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Dziękuję za odzew i komplementy Rady wszystkie rozważam i skłaniam sie ku brązom. Mój pierwszy pomysł to również brąz, dopiero później zacząłem kombinować, no i powstał mały dylemat. Zdjęcia okuć okiennic oczywiście tu zamieszczę, postaram się zrobić to jutro bo dziś korzystając z pogody dzień spędziłem w pobliskim lesie i rozglądając się po sąsiedztwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 10.03.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Zamieszczam obiecane zdjęcie okuć. Niestety nie wiem czy jest to produkcja na indywidualne zamówienie, czy seryjna. http://images21.fotosik.pl/65/cea488b60cf725fc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 10.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ponownie proszę o pomoc? Czy nikt nie ma zdania? Muszę dobrać cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół, Dom dwuspadowy z naczółkami, 2 lukarny. Elewacja będzie ecru lub ciepły beż. JAKI KOLOR CEGŁY I PŁYTKI. Doradżcie, a może ktoś już ma na domu podobną kolorystykę._________________Grazia-Ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.03.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ponownie proszę o pomoc? Czy nikt nie ma zdania? Muszę dobrać cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół, Dom dwuspadowy z naczółkami, 2 lukarny. Elewacja będzie ecru lub ciepły beż. JAKI KOLOR CEGŁY I PŁYTKI. Doradżcie, a może ktoś już ma na domu podobną kolorystykę. _________________ Grazia-Ol Chyba zapomniałaś napisać jaki masz kolor dachówki i może stąd brak odzewu. Bez wiedzy na ten temat trudno pdjęć decyzję o kolorze całej reszty. No i dopisz jeszcze jakie macie okna bo z kolorystyki to podałaś tylko kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 11.03.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tak , przepraszam ,przy kopiowaniu coś wycięłam. Dachówka Ruppceramika Sirius 13 - kolor miedziany, angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 11.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 A okna w kolorze zloty dąb. Więc jeszcze raz: Miedziana angoba na dachu, okna złoty dąb, planowana elewacja ecru. Jaka cegla na kominy, słupy podtrzymujące: 1- daszek nad wejściem, 2 - zadaszoną część tarasu od ogrodu. Jaki klinkier na cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 11.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Czy osoby, ktore już mieszkają w sowich domkach mogłyby powklejać jakieś zdjęcia podbitek? Podoba mi się drewno, ale chciałbym zobaczyc różne. No i kształt też jest wazny. Pliiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 http://www.sokolkasa.pl/uploads/gallery/krak_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 http://www.sokolkasa.pl/uploads/gallery/wsm3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 14.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 http://www.sokolkasa.pl/uploads/gallery/krak_2.jpg Nie wiecie jaki to kolor? Jak macie namiary - proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.03.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Szukam elewacji tynk pomieszany z klinkierem lub płytką, ewentualnie tynk gruby- baranek np4 z tynkiem gładkim. Ktoś może cos widział i ma fajnego w swoich zbiorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 27.03.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 dobrzy ludzie - pomozcieszukam elewacji w takich zestawieniach kolorystyczno-materialowych.mam tylko malutkie zdjecie - a moze ktos ma co wiecejhttp://images21.fotki.com/v725/photos/8/854800/3414770/beauty_craftsman_LO_md-vi.jpg wielkie dzieki za kazde zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 http://www.limba.com/foto/data/Objekty/03075/Exteriery/03075_e_v_01.jpg no zdjecie slabe, ale tu jest taki kamien na elewacji jest tu w wątku troszke domów z elewacją w kamieniu, ale musiałbys go sobie sam pzrewertowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 28.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 przelecialem przez wszystkie (3 dni) ale nie ma takich kombinacji - jasnego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 29.03.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Oto mój dom - projekt WM15 Zimorodek. Jak widać, brakuje mu między innymi cokołu. Zastanawiam się jaki kolor będzie najodpowiedniejszy: - grafitowy - odpowiadający kolorowi dachówki - ciemnobrązowy - jak podbitka - jasnobrązowy - jak stolarka Bardzo proszę o sugestie http://images20.fotosik.pl/72/59c38c4af33fb793.jpg Hej Suwalek powiedz jaki to kolor tynku - bo ja mam ciemny brąc blachę i planuje zielony domek z brązową podmurówką. I własnie ten kolorek mi sie podoba. A co do twojej podmurówki to zrobiłabym ją w kolorze dachu albo stolarki okiennej. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts