Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wątek jakiś uśpiony, czy mozna liczyć na Was?

Jutro dobieram cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół,

Dom dwuspadowy z naczółkami, 2 lukarny. Elewacja będzie ecru lub ciepły beż.

JAKI KOLOR CEGŁY I PŁYTKI. Doradżcie, a może ktoś już ma na domu podobną kolorystykę.

Witam

Suwalek a ja nadal w temacie cokoliku do domku cudo!! :D

Z twoich dylemató każdy będzie wyglądał dobrze ; ale dom powinien wyglądać stabilnie - więc cokół nie powinien (wg mnie) być znacznie lżejszy optycznie od dachu. Co oznacza, że głosuję za grafitem lub brązem.

niech ci się dobrze mieszka (bo ładnie już jest :wink:)

Dziękuję za odzew i komplementy :-) Rady wszystkie rozważam i skłaniam sie ku brązom. Mój pierwszy pomysł to również brąz, dopiero później zacząłem kombinować, no i powstał mały dylemat.

Zdjęcia okuć okiennic oczywiście tu zamieszczę, postaram się zrobić to jutro bo dziś korzystając z pogody dzień spędziłem w pobliskim lesie i rozglądając się po sąsiedztwie.

Ponownie proszę o pomoc? Czy nikt nie ma zdania?

Muszę dobrać cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół,

JAKI KOLOR CEGŁY I PŁYTKI. Doradżcie, a może ktoś już ma na domu podobną kolorystykę.

Grazia-Ol

Ponownie proszę o pomoc? Czy nikt nie ma zdania?

Muszę dobrać cegłę klinkierową na kominy, słupy podtrzymujące daszek nad wejściem i tarasem i płytkę klinkierową na cokół,

Grazia-Ol

Chyba zapomniałaś napisać jaki masz kolor dachówki i może stąd brak odzewu. Bez wiedzy na ten temat trudno pdjęć decyzję o kolorze całej reszty. No i dopisz jeszcze jakie macie okna bo z kolorystyki to podałaś tylko kolor elewacji :wink:

Oto mój dom - projekt WM15 Zimorodek. Jak widać, brakuje mu między innymi cokołu. Zastanawiam się jaki kolor będzie najodpowiedniejszy:

- grafitowy - odpowiadający kolorowi dachówki

- ciemnobrązowy - jak podbitka

- jasnobrązowy - jak stolarka

Bardzo proszę o sugestie :-)

http://images20.fotosik.pl/72/59c38c4af33fb793.jpg

Hej Suwalek powiedz jaki to kolor tynku - bo ja mam ciemny brąc blachę i planuje zielony domek z brązową podmurówką. I własnie ten kolorek mi sie podoba.

A co do twojej podmurówki to zrobiłabym ją w kolorze dachu albo stolarki okiennej.

Pozdrawiam Iza