giness 18.03.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No z nieba mi spadasz pluszku , bo już myślałam, że wszyscy zapomnieli o mojej prośbie o zdjęcia czerwonych/bordowych/ceglastych elewacji. Więc jeszcze raz proszę wklejajcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 A może ma ktoś fotki elewacji perłowoszarej w połączeniu z zielenią (raczej jasną, zgaszona bielą) i do tego grafitowy dach? Widziałm taką przejazdem i zapadła mi w serce. Do tego były jeszcze takie wypukłości na murze - chyba nazywa sie toto bonie - bardzo ładna kompozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 24.03.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mnie zachwycił taki domek :), nie mogłem sobie odmówić aby zatrzymać się i zrobić parę zdjęć :). bardzo ciekawe i ładne ma okna. http://images32.fotosik.pl/40/8d8b033657130c06.jpg rzeczywiście piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 24.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 A może ma ktoś fotki elewacji perłowoszarej w połączeniu z zielenią (raczej jasną, zgaszona bielą) i do tego grafitowy dach? Widziałm taką przejazdem i zapadła mi w serce. Do tego były jeszcze takie wypukłości na murze - chyba nazywa sie toto bonie - bardzo ładna kompozycja. Wysłałam Ci pw z moją elewacją- moze sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 kolinki- też chciałabym prosić o Twoje fotki elewacji- U nas właśnie tak ma być- dach antracyt- już jest, ściany- zgaszona bardzo jasna oliwkowa zieleń, lub złamana biel, podmurówka ew. fragmenty elewacji w okładzinie kamiennej.DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 kolinki, ja też poproszę jak nie chcesz wklejać do wątku to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 24.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 To moze faktycznie wkleję http://img158.imageshack.us/img158/3184/domaq1.jpg pozdrawiam kasiaMatko i córko musze zmienić śniegołapy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 24.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 no to ja mam prosbe, przegladajac te elewacje nie zauwazylam domu z czerwonym(ceglastym) dachem-dachówka i z bialymi oknami ale takimi typowymi. Czy ktos cos widzial i moze sie pochwalic. Jaka elewacje dobrac by nie wygladalo to na lata ciezkiego kryzysu:).Pytam poniewaz chce miec dachowke a czerwona jes najtansza, i okna plastiki tez dobre i najtansze (okleina, szprosy to dodakowy koszt, i wydaje mi sie ze z okleina okna sa gorsze niz zwykle biale choc niewatpliwie piekniejsze).Pozdrawiam serdecznie i powiem ze niektore elewacje sa przesliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Oj cos czuje, ze rok 2008 bedzie rokiem wysypu czerwonych/bordowych elewacji. Nam tez chodzi po głowie kolor "czerwonego wina rozcienczonego woda mineralna", ewentualnie z jakimis wstawkami w kolorze szarym lub stalowym. Poki co to poszukuje zdjec domow w takich kolorach. Ma ktos, widzial ktos? rany a ja myślałem ze wino to wino do picia a nie kolor, moze sprecyzujesz jaka woda mineralna , czy może być cisowianka, czy ustronianka, acha jakie wino wytrawne czy półwytrawne, oraz jakie wiinnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.03.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 rany a ja myślałem ze wino to wino do picia a nie kolor, moze sprecyzujesz jaka woda mineralna , czy może być cisowianka, czy ustronianka, acha jakie wino wytrawne czy półwytrawne, oraz jakie wiinnice dopytam o szczep winorosli, rodzaj gleby, rocznik zbioru mówimy oczywisćie o winie jednorodnym bo przy mieszanych to już za duży problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 01.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy do dachowki Robena sredzkiej miedzianej, beda pasowaly kominy oblożone brazowa plytka? Wszytkie dodatki, czyli rynny, okna, drzwi wejsciowe beda w kolorze ciemny braz, ale nigdzie nie spotkalam takiego wykonczenia, czyli kontrastowego komina Moze macie cos takiego na dyskach lub www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.04.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy do dachowki Robena sredzkiej miedzianej, beda pasowaly kominy oblożone brazowa plytka? Wszytkie dodatki, czyli rynny, okna, drzwi wejsciowe beda w kolorze ciemny braz, ale nigdzie nie spotkalam takiego wykonczenia, czyli kontrastowego komina Moze macie cos takiego na dyskach lub www? Hej Zerknij w naszą galerie, mamy Robena miedzianego, a wykończenia w brązach Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 01.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy do dachowki Robena sredzkiej miedzianej, beda pasowaly kominy oblożone brazowa plytka? Wszytkie dodatki, czyli rynny, okna, drzwi wejsciowe beda w kolorze ciemny braz, ale nigdzie nie spotkalam takiego wykonczenia, czyli kontrastowego komina Moze macie cos takiego na dyskach lub www? Hej Zerknij w naszą galerie, mamy Robena miedzianego, a wykończenia w brązach Pozdrawiam Aga Witam i dzieki W jakim kolorze macie okna i czy pamietasz moze kolor i producenta plytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 01.04.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ZABA okna mamy w kolorze orzech z oknoplastu, natomiast klinkier hmm musze podpytać małża bo on sie tym zajmował jak sie dowiem dam znać Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 02.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hej:) ZABA mamy brązowy klinkier Wienerbergera Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Elewacja i dobór tynku przede mną. Widząc Wasze domy zastanawiam się czy łatwo dobrać kolor tynku na podstawie tablicy próbek z maleńkimi kwadracikami. To co podoba się na 4 cm2 wygląda równie dobrze na 200-300 m2. Czy zawsze wybór koloru przypomina kupowanie kota w worku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 02.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Elewacja i dobór tynku przede mną. Widząc Wasze domy zastanawiam się czy łatwo dobrać kolor tynku na podstawie tablicy próbek z maleńkimi kwadracikami. To co podoba się na 4 cm2 wygląda równie dobrze na 200-300 m2. Czy zawsze wybór koloru przypomina kupowanie kota w worku? często tak się zdarza, że nasz wybór z palety kolorów mija się ze zrealizowaną elewacją (kolor ewidentnie się różni). Opiniuje tu tak, ponieważ Szwagierka ma na domu elewacje inną niż wybrała (chciała krem /ekri a wyszła cytrynka ale też pasuje do reszty wykończeń. Życze trafnych decyzji w wyborze wykończeniówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 02.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 odpowiedz znalazlam sama, zdjec jeszcze nie mam. Do dachu "czerwonego" i bialych okien najlepiej wspolgraja delikatne tynki bilay i zlamany bialy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 23.04.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Szukam jakiegoś zdjęcia z elewacją z wstawkami (cokoły i coś więcej) z piaskowca łupanego. Ale takiego w jednolitym kolorze a nie jak często widać z różnych piaskowców pomieszanych. A najlepiej jakby te płytki byłu w tym samym rozmiarze. Aha - jak wspomniałem wyżej to mają być płytki prostokątne a nie nieregularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 27.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Oto nasza elewacja, jeszcze nie w pełni dokończona, ale już sporo widać. Jesteśmy zadowoleni z kolorów jakie wybraliśmy. Najpierw kupiliśmy niewielka ilość tynku i fary na bonie i nałożyliśmy na ścianę przy garażu. Dopiero po wyschnięciu zdecydowaliśmy, że to jest to , o co nam chodziło i domówiliśmy resztę. Wygląda to tak: http://lh5.ggpht.com/NAJSK5/SBC0dJPEEsI/AAAAAAAABQY/bfnUHfOo3GI/s800/DSCF1184.JPG http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/SBDLupPEEyI/AAAAAAAABSU/FB3Y7WT52Yo/s800/DSCF1185.JPG http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/SBDMppPEEzI/AAAAAAAABSc/aT_REyWuUtY/s800/DSCF1187.JPG http://lh6.ggpht.com/NAJSK5/SBRhvZPEE1I/AAAAAAAABTE/qzU-ngf9CKI/s800/DSCF1190.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts