minuszka 23.05.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam, a moze ktos z Was ma w swoich zbiorach domki o kolorze dachu bordo.Jaka elewacje do tego dopasowac?Czesc zdjec z tego watku niestety nie chce sie u mnie otwierac, bylabym wdzieczna za podpowiedz.Mam wykusze, jak myslicie dac je w ciemniejszym kolorze czy takie jak budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 24.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Nie wiem, czy o takie bordo ci chodziło, czy o takie raczej bardziej czerwone, ale pokażę elewację, która baaardzo mi się podoba i planuję ją bezczelnie skopiować . Mam dokładnie taką samą dachówkę i uważam, że kremowa elewacja najlepiej do niej pasuje. Rozważałam też taki jasny brudnoróżowy kolor ale nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia z taką właśnie elewacją a najlepiej zobaczyć jak będzie to wyglądało "na żywo" Zdjęcie znalezione na forum w innym wątku, mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi: http://images24.fotosik.pl/219/c7d0798ab53c1379med.jpg A jeszcze odnoście bordowej dachówki to uważam, że napewno do niej nie pasuje kolor zielony i żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Nasz na razie jest taki: http://img149.imageshack.us/img149/5827/domeklatohu8.gif Dachówka w realu NIE jest bordowa, lecz cieniowana, czekoladowo-czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 24.05.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Nie wiem, czy o takie bordo ci chodziło, czy o takie raczej bardziej czerwone, ale pokażę elewację, która baaardzo mi się podoba i planuję ją bezczelnie skopiować . Mam dokładnie taką samą dachówkę i uważam, że kremowa elewacja najlepiej do niej pasuje. Rozważałam też taki jasny brudnoróżowy kolor ale nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia z taką właśnie elewacją a najlepiej zobaczyć jak będzie to wyglądało "na żywo" Zdjęcie znalezione na forum w innym wątku, mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi: http://images24.fotosik.pl/219/c7d0798ab53c1379med.jpg A jeszcze odnoście bordowej dachówki to uważam, że napewno do niej nie pasuje kolor zielony i żółty. Annj-u bordowy ale bardziej w czerwony mam brazowe-cieniowane okna i domek jest z wykuszem na 3 okna.Tez myslalam o brudnym rozu, ale chyba raczej sie z tego pomyslu wyleczylam jak zobaczylam na zywo ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.05.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Jeżeli bardziej w czerwnień to Twoje bordo to myślę, że tylko piaskowe beże wchodzą w grę, elegancko będzie. A co to znaczy cieniowane okna? Bardzo mnie to zaintrygowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania_nowa 28.05.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzięki za pochwały Ściana jest trzywarstwowa (chyba, bo nie znam sie na nazewnictwie ): silca, wełna mineralna i cegła klinkierowa. Dziękuje tez za linka do innych klinkierów i wklejenie fotki witam, czy budujesz daleko od warszawy? ja obecnie szukam wykonawcy (okolica serocka) na silka + welna + klinkier pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 03.06.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 najsk, śliczne - jakie to kolorki / symbole dokładnie? Oto nasza elewacja, jeszcze nie w pełni dokończona, ale już sporo widać. Jesteśmy zadowoleni z kolorów jakie wybraliśmy. Najpierw kupiliśmy niewielka ilość tynku i fary na bonie i nałożyliśmy na ścianę przy garażu. Dopiero po wyschnięciu zdecydowaliśmy, że to jest to , o co nam chodziło i domówiliśmy resztę. Wygląda to tak: http://lh5.ggpht.com/NAJSK5/SBC0dJPEEsI/AAAAAAAABQY/bfnUHfOo3GI/s800/DSCF1184.JPG http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/SBDLupPEEyI/AAAAAAAABSU/FB3Y7WT52Yo/s800/DSCF1185.JPG http://lh3.ggpht.com/NAJSK5/SBDMppPEEzI/AAAAAAAABSc/aT_REyWuUtY/s800/DSCF1187.JPG http://lh6.ggpht.com/NAJSK5/SBRhvZPEE1I/AAAAAAAABTE/qzU-ngf9CKI/s800/DSCF1190.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.06.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dziękuję wszystkim za miłe słowa Jest to tynk silikatowy Baumit, baranek 2mm. Dachówka Creaton kerapfanne angoba miedziana, ale kolor faktyczny dachówki jest bardziej jak na tym zdjęciu: http://img513.imageshack.us/img513/4628/31095342mb2.jpg A okna to drewno meranti, kolor orzech lazur jasny, Włoszczowa. Pozdrawiam Też mam zamówioną taką dachówkę pamiętasz może dokładny numer koloru elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 04.06.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 04.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ponieważ dużo osób przysyła na priva pytania dotyczące kolorów mojej elewacji (co oczywiście niezmiernie mnie raduje) , wszystkim zainteresowanym podaję dokładne namiary : tynk akrylow (baranek 1,5) firmy GREINPLAST, kolor ciemniejszy to odcień nr 3132 natomiast elementy zdobnicze mają gładką powierzchnię i pokryte zostały jedynie farbą elewacyjną - odcień 3111. A na zakończenie zdjęcie frontu już z drzwiami i obłożonym słupem :http://lh5.ggpht.com/NAJSK5/SERgPz79VfI/AAAAAAAABYA/XuYgZEtv0og/s400/DSC00613.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 05.06.2008 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 latam po tych forach jak glupia, prosze o porade, mam ciemno brazowy dach chcialam okna zloty dab i nie wiem czy brame garazowa dac ciemny braz czy pod kolor okien. elewacje planowalam taka zgnila zielen widzialam to w realu i mnie ujelo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 05.06.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 najskelewacja baaarrrdzo bardzo śliczna . Mam dach w podobnym kolorze i myślę o elewacji zbliżonej do Twojej , jednak jeszcze nie wybrałam dokładnego koloru .Problem polega na tym , że dom stawiam w otoczeniu drzew .I nie każda kolorystyka będzie dobrze wyglądała . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.06.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wysłałam na priv nic nie dolecialo... poproszę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 05.06.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 teraz na bank doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 07.06.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 zamowilam kednak okna brazowe w tej samej tonacj drzwi wejsciowe i bramy garazowe, mysle ze bedzie gralo, sasiad ma okna zloty dab, brame garazowa i drzwi wejsciowe w brazie dach tez brazowy, wczoraj przypatrzylam sie dokladniej i jednak zrezygnowalam z tego debu. szprosy wzielam zlote i klamki w kolorze starego zlota. latwiej bedzie potem wybrac drzwi wewnetrzene zeby nie bylo za duzej pstrokacizny bo mam zamowione panele drewniane w kolorze doussier i do tego tez nie wszystko pasuje, pozdrawiam, jeszcze jedno widzialam dwa domy w kolorze tej zgnilej zieleni z brazowymi dodatkami i to najbardziej do mnie przemowilo, czesto patrzy sie na rozne piekne domy pustym wzrokiem a nieraz cos przemowi do czlowieka ale o gustach podobno sie nie dyskutuje kazdy robi wedlug swojego uznania tak zeby czuc sie w tym domu jak w domu a nie jak na goscinnych wystepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.06.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Witam wszystkich,Od dawna czytam Wasze forum, ale dzisiaj postanowilam sie zarejestrowac.Otoz, mam pytanie do Merki 23 - jaki masz kolor podbitki, czy drzwi garazowe sa grafitowe, jaka to firma?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 09.06.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, Drzwi Wiśniewskiego czarne (numeru koloru nie mam teraz przy sobie), podbitka bardzo ciemny brąz ...w sumie wyszła czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Merka, jeszcze pomęczę, bo efekt masz naprawdę niezły. Na cokole jest tynk mozaikowy? Ciemny brąz?Ile ściana domu wystaje poza cokół? 10 czy 5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 09.06.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 a propos elewacji, też mam pytanie. czy to prawda że żółty kolor elewacji bardzo przyciąga owady? myślimy o żółtym lub o zielonym, jako model stawiam sobie restaurację "pod jeleniem" na górze św. anny. kto tam był to wie o czym mówię. mamy czarny dach i podbitkę i okna w podobnym kolorze, więc myślę, pasowałoby. http://www.podjeleniem.eu/index.php5?d=galeria#mini_01_zew.jpg byłam pytać u nich, to podono kolor mieszany, wybierał konserwator zabytków, bo ta restauracja to zabytek. czy ktoś może określić co to może być? ciężko tak domieszać na oko lub ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.06.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 merka 23, dziekuje bardzo. super to wyglada. wlasnie zastanawialam sie nad czarnymi drzwiami, ale u nikogo nie widzialam. nie moglam tez znalezc zadnego producenta.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts