Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to dobra cena

Recommended Posts

A co do Twojego pytania Lontrel odnośnie pustaków z Harasiuk, to sam po swoich widzę, że na palecie zdarzają się pęknięte wzdłuż sztuki, ale - przychylam się w tym miejscu do opinii Magrecji - nikt z nas nie zamierza z nich przecież stawiać budynków kilkunasto piętrowych, żeby się zastanawiać, czy wytrzyma, czy się rozkruszy pod naciskiem obciążenia. Kiedy stałem przed kupnem moich pustaków, rozważałem klasy 15 lub 20 (czyli najwyższe), jednak ludzie lepiej ode mnie zorientowani w temacie stiwrdzili: "po cholere ci to? Co ty blok będziesz budował; na domek jednorodzinny to i klasa 5 wystarczy i taką większość bierze, bo najtańsza, a jak tynkiem później obrzucisz, to nie będzie przecież widać, czy to klasa 20, czy 5, no nie?!?! A pare stówek zaoszczędzisz, tu parę, tam pare i będziesz miał na coś innego..."

No to ja tyle chciałem

Pozdrawiam

Z Harasiukami jest jeden, ale poważny problem - mają dużo ubytków transportowych - fatalne drogi :evil: . I do tego transport nie należy do zakładu (wynajmuja prywatnych przewoźników), także za uszkodzenia transportowe nie odpowiadają...

ja narazie mam U-220 z Krotoszyna za 1,60 brutto z transportem i rozladunkiem.

Krotoszyn slabo wyglada, ladnie wyglada pustak z Wielenina, ale nikt o nim nie slyszal przynajmniej na forum :o a widzialem i jest bardzo ladny, rowny i nie popekany. Cena za jaka moge go miec to 1,70 brutto z rozladunkiem i transportem.

Kozlowice podniosly ceny i w hurtowni slyszalem ze zabrali im upusty, w tej chwili wychodzi drogo w porownaniu do konkurencji :-?

Ja za MAX'a (Leier) płaciłem 1.35 brutto z dowozem i rozładunkiem. Ale jakościowo nie jest to dobry pustak. Generalnie może być i dom się na pewno nie zawali, ale w wielu w środku są drobne pęknięcia. Napewno lepszy jakościowo jest z Biegonic.

Biegonice - 1,46 z transportem i rozładunkiem :lol: -

Ja za MAX'a (Leier) płaciłem 1.35 brutto z dowozem i rozładunkiem. Ale jakościowo nie jest to dobry pustak. Generalnie może być i dom się na pewno nie zawali, ale w wielu w środku są drobne pęknięcia. Napewno lepszy jakościowo jest z Biegonic.

No teraz po sezonie to może i po tyle jest. Ja kupowałem w lecie zeszłego roku (wtedy Leier był po 1.35, a Biegonice 1.6-1.7).

No teraz po sezonie to może i po tyle jest. Ja kupowałem w lecie zeszłego roku (wtedy Leier był po 1.35, a Biegonice 1.6-1.7).

Witam

Hurtownia proponuje mi za MAX leier 1,32 zł z transportem, a sprzedawca powiedział że jeszcze można coś urwać!!

:D

witam

hurtownik proponuje mi U 220 z markowicz po 1,8 brutto ale ten pustak w odróznieniu od innych ma takie wręby z boku i przez to nie trzeba robic spoin pionowych , czyli troche taniej ale jakie są minusy takiego rozwiązania albo na co zwracac uwage? i czy takie małe pęknięcia lub ubytki to wada czy norma ?

• 2 months później...
Od dzisiaj ceramika z Kozłowic U 220 podrożała ze 1.8 zł do 2.42 zł. SZOK :o Prędko obzdzwoniłem okoliczne hurtownie i kupiłem 4200 szt. po starej cenie. I teraz nie wiem czy to ja zrobiłem dobry interes czy to na mnie zarobiono kasę celowo robiąc sztuczny szum :cry: .

Moja dzisiejsza wycena na Kozłowice U220 (Uni-Max 250x220). Cena 1,74 zł brutto za sztukę. Transport w cenie.