lontrel 31.01.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Czy 1,70 zł za Maxa SZ-220 z Markowicz z transportem i rozładunkiem to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.01.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 dobra, nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 31.01.2006 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Harasiuki sprzedają te same pustaki za 1,60 zł,a może znacie ceny z innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 31.01.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 A co sądzicie o wyrobach z Markowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaha 31.01.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja kupuję Hadykówkę po 1,50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 01.02.2006 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 A w jakiej odległości od cegielni mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 01.02.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Dlaczego nikt mi nie chce odpisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 01.02.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Hej,mieszkam w pobliżu Markowicz i Harasiuk. Większość budujących w moim regionie buduje z MAX'a - nikt nie narzeka. Moim zdaniem obie firmy mają jedne z najniższych cen w całym kraju jęśli chodzi o porównywalne pustaki ceramiczne. W Markowiczach była ostatnio promocja po 1,45 zł (klasa 10) z dowozem. Ja na jesieni kupiłem MAX'a w Harasiukach jeszcze taniej (ze względu na znajomego związanego z Harasiukami). Jeśli trzeba moge spytać w jakiej cenie jest teraz MAX.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.02.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Fajnie mieszkac blisko cegielni, Ja za Poroton płace 3,05 podobno okazja ale znam i lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaha 01.02.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja mieszkam w Rzeszowie, a max za 1,5 zł z Hadykówki jest klasy 15. Jest to cena w sklepie budowlanym tzn. "bez łaski" transport gratis + rozładunek 10 zł za paletę.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 01.02.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja za MAX'a (Leier) płaciłem 1.35 brutto z dowozem i rozładunkiem. Ale jakościowo nie jest to dobry pustak. Generalnie może być i dom się na pewno nie zawali, ale w wielu w środku są drobne pęknięcia. Napewno lepszy jakościowo jest z Biegonic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 01.02.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Od dzisiaj ceramika z Kozłowic U 220 podrożała ze 1.8 zł do 2.42 zł. SZOK Prędko obzdzwoniłem okoliczne hurtownie i kupiłem 4200 szt. po starej cenie. I teraz nie wiem czy to ja zrobiłem dobry interes czy to na mnie zarobiono kasę celowo robiąc sztuczny szum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 01.02.2006 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Seblo czy znasz może murarza z Biłgoraja o nazwisku Sobań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaha 01.02.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Leier jest tańszy , ale mój majster twierdzi ,że rozsypuje się w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 02.02.2006 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Seblo jesteś z Biłgoraja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 02.02.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ja już sam nie wiem co z tym MAX-em z Leiera, jedni piszą że jest do bani bo się sypie inni że jest do zaakceptowania. Po rozmowie z szefem firmy, która wiosną wchodzi na budowę aby zająć się murami, dowiedziałem się że MAX Leiera jest OK. i często z niego robi i nie narzeka a w dodatku jego cena jest przystępna. Jeżeli ktoś z was ma kontakty na hurtownie z leierem w rejonu śląska bardzo proszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 02.02.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Problem z Leierem jest taki, iż w bardzo wielu pustakach, na środkowych ściankach są często małe pęknięcia (skutek chyba wypalania). Nie jest tego dużo, ale są. Te pęknięcia nie są w poprzek, więc nie osłabiają wytrzymałości pustaka na ściskanie, tylko wzdłuż.I nie ma co przesadzać, że się w rękach rozsypują, bo to bzdury. Są one tak samo wytrzymałe, jak każde inne. Problem jest tylko jeden - kłopot przy cięciu murarskim - czyli jak murarz obija boki młotkiem i próbuje uciąć, to się czasem zdarza, że pęknie nie w tym miejscu co trzeba. To tyle, natomiast jest on tak samo wytrzymały na ściskanie jak każdy inny MAX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 02.02.2006 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Wiem że na PRTH z leiera są bnardzo korzystne ceny w porównaniu z winerbergiem więc myśle że za ceną musi iść jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Mówiąc o cenie za dany wyrób zawsze należy uwzględnić to gdzie mieszkamy. Jeżeli cegielnia z której chcemy kupić daną cegłę jest daleko to zawsze będą dochodziły koszty transaportu (a paliwo jest drogie) i ostatecznie nie dostaniemy dobrej ceny. Ja kupowałam pustaki w styczniu: rozważałam - Kozłowice, Markowicze i inne. Ale cen w Wawie na te pustaki nie dostanie się dobrych. Ostatecznie kupiłam wienerbergerMAX - 1,75 zł bruttoU220 - 1,65 zł bruttoTransport w cenie.I uważam, że to dobra cena. Poza tym jeżeli gdzieś kupicie o 10 gr drożej to prawdopodobnie za całość zapłacicie raptem kilkaset złotych drożej (w skali całej budowy to nic). Poza tym myślę, że dyskusje nad tym ktory pustak jest twardszy od ktorego nie maja sensu. Który dzwoni a który nie. Przecież jeść ich nie będziecie i również nie będziecie na nich grać. Każdy pustak musi spełniać określone normy co oznacza, że dom będzie stał. Jedyne co można brać pod ocenę to dokładność wymiarowa. Bo oczywiście jak są krzywe to murarze będą nam przeklinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 03.02.2006 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 SEblo odezwij sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts