kachula 31.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Wybraliśmy prosty projekt, gdzieś na forum zamieszczałam jego zdjęcie, plan prostokata dach dwuspadowy, parterówka bez wykuszy, lukarn itp. , 150m2, w tym garaż. Działkę mamy P i W, ale bez gazu - nie będzie, trzeba myśleć o butli albo innym rozwiązaniu. Mamy 250 tys. i ani trochę więcej. Wykończeniówka - żadnych luksusów, ale materiały budowl. dobrej jakości. Uda się za tą kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 31.01.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Macie media ( to spora oszczędność ), ogrodzenie na potem, wykończenie kuchni na potem... wychodzi po 1600,- pln/m2.... przy reżimie ( a kupie baterię za 900,- przecież to tylko 1 szt. ) ..praca własna, dobre materiały ( bez wodotrysków ) i najważniejsze : prosta konstrukcja domu! Powinno być OK. - Budujcie ! Powodzenia J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 31.01.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Będzie bez wodotrysków;) Czasem mi się wydaje, że prostszego projektu nie mogliśmy wybrać - jedynie mniejszy, ale przy wielkości naszej rodzinki nic z tego. I tak siedzę i myślę (i czytam;) co mnie zaskoczy przy budowie i formalnościach, ale wiem, że nic nie wymyślę. Nie znam nikogo, kto nie zostałby czymś negatywnie zaskoczony w czasie budowy swojego domu, ale tak już chyba musi być pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy chcą mieć kawałek swojej ziemi i nie boją się o to powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.02.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ..i tylko przygotuj się, że wyjdzie Ci 10% więcej niż zakładacie .....to normalne ....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 01.02.2006 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 10% to byłaby wersja dla mnie optymistyczna. Powoli szukam jakiejś zaufanej ekipy budowlanej, bo przy dobrej ekipie to 10% więcej kosztów, a przy złej....mam czarne myśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 01.02.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Daj Wam Boże!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Przy rozsądnej budowie i zakupach "z głową" macie duże szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.02.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Jeśli przy wykończeniówce nie puścicie wodzy fantazji to się uda. Jeszcze nie skończyliśmy, ale w 250 tys. zmieścimy się na pewno (dom parterowy z użytkowym poddaszem, 140 m2). Nie zapomnijcie o ogrodzeniu, bo nam się zapomniało przy braniu kredytu , a nie jest to mały koszt. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.02.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Oj tak, ogrodzenie to często dość istotny element w kosztorysie. My będziemy z nim walczyć dopiero w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 01.02.2006 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Cieszę się, że udaje Wam się zmieścić w tej kwocie:) Kibicuję Wam ze wszystkich sił Ogrodzenie mamy, udało nam się kupić działkę już ogrodzoną. Jest to co prawda siatka, ale za to na pomurówce, nie wyglada źle. Za to nie mamy gazu - i tu upatruję największego problemu kosztowego - i przy zakładaniu (może butla?) i eksploatacji, no bo jednak gaz ziemny byłby idealny, ale na niego nie ma szans:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.02.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Cieszę się, że udaje Wam się zmieścić w tej kwocie:) Kibicuję Wam ze wszystkich sił Ogrodzenie mamy, udało nam się kupić działkę już ogrodzoną. Jest to co prawda siatka, ale za to na pomurówce, nie wyglada źle. Za to nie mamy gazu - i tu upatruję największego problemu kosztowego - i przy zakładaniu (może butla?) i eksploatacji, no bo jednak gaz ziemny byłby idealny, ale na niego nie ma szans:( Może to dziwne, ale istnieje życie bez gazu lub na małym gazie... tak ok 11,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ..a u mienia toże niet gaza ... świadomy wybór J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts