Gość 27.01.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Czy to normalne , że u góry kotła gazowego z zamkniętą komorą spalania unosi się /niewielki,ale jednak / specyficzny zapaszek spalin ?Obwąchałem wszystko i wydaje mi się, że wydobywa się to spod obudowy , czyli wnętrza kotła ... Możliwe to ? Czy już mam dzwonić po instalatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Od kiedy kocioł pracuje ? To jest kiedy został po raz pierwszy uruchomiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Kocioł pracuje ponad miesiąc.Może przy uruchamianiu troszkę bucha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Jakiej firmy masz kocioł i jakie odprowadzenie spalin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 "Kocioł pracuje ponad miesiąc" a od kiedy czujesz spaliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Kocioł to Themaclasic z Saunier Duval , system rura w rurze. Tego zapachu to ja nawet nie czułem , ale jak ktoś z rodziny coś takiego wyczuł , to wdrapałem się na ten kocioł no i już sam się przekonałem ,że coś jest na rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Tak myślę że trzeba sprawdzić uszczelnienie komory spalania lub wyjście spalin z kotła i połaczenie z systemem spalinowym.Chyba będziesz zmuszony wezwać serwisanta. Kocioł masz na gwarancji i chodzi tu przedewszystkim o Twoje BEZPIECZEŃSTWO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 27.01.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Jak pracuje od miesiąca- to jest na gwarancji. Nad czym się zastanawiasz?. Masz zapłacone za poprawne działanie pieca- to wymagaj!. Spaliny w pomieszczeniu, to coś czego nie można lekceważyć!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 27.01.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Przyłączam się do wypowiedzi Marka.Jeśli czuć spaliny przy kotle z zamkniętą komora jest to sytuacja niedopuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Dam znać co było dalej,ale nie mogę złapać 'mojego' instalatora bo jego telefon jest "w tej chwili niedostępny"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Odwołuję alarm ! Serwisant mnie uspokoił . Według niego jest wszystko o`k , wypalają się jedynie jakieś okładziny , materiał z którego zbudowana jest komora itp.W sumie daje to taki lekki smrodek który z czasem ma zniknąć . W razie jakichkolwiek problemów powinna zadziałać elektronika kontrolna i wyłączyć kocioł. A czy i u Was również były takie "smrodki" w początkowym okresie użytkowania kotłów ? Przypominam , że u mnie jest on wyczuwalny tylko tuż przy górnej obudowie . Kto może niech sprawdzi... Pozdrawiam - Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 28.01.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Z tym smrodkiem to bez przesady, 1,2 no może 3 dni, ale nie przez miesiąc. Można łatwo sprawdzić (pompka Dregera do badania między innymi CO) i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 08.01.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 ja mam sauniera i miałem i smród i gaz. gaz z filtra przy kotle, a smród z kołnierza uszczelniającego przewód spalinowy - osunął się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts