komiago 31.01.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam ! Znalazłem fajną działkę. Ale jest problem gdyż woda i prąd znajdują się na prostopadłej ulicy ok 200 m od działki. Chętnie bym ją kupił ale chciałbym jeszcze w tym roku rozpocząć budowę. Czy da się uzyskać informację o możliwości podćiągnięcia wody i prądu i gdzie i jak to uzyskać ? NIe chcę kupować na chybił trafił i czekać np. 3 lata aż będą tam media. Ewentualnie jakie mogą być koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 31.01.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Każdy kto jest zainteresowany kupnem działki może wystąpic do urzędu gminy o wydanie Warunków Zabudowy. Nie trzeba być jej właścicielem. Wystąpisz również do dostawców medii i oni Ci odpowiedzą skąd można podciągnąć media. Oczywiście Ty możesz mieć inny zamysł ale urząd wskaże Ci dla niego najdogodniejszy układ. W zależności od gminy nie powinno to potrfać nie wiadomo jak długo, no ale np. ja w Krakowie ustalałem prawie 8 miesięcy i znajomi mówili że to bardzo dobry wynik. Jeszcze jedno jak w trakcie oczekiwania na warunki znajdziesz ciekawszą działke to do niczego przed urzędem nie jesteś zobowiązany, poprostu nie odbierasz ich i tyle. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.02.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Jak droga gminna, to prościej pojechać do:wydziału inwestycji w gminie i zapytać czy planują uzbrojenie ( zadanie gminne ! ) w najblizszym czasie ( pieniądze muszą być w budżecie - można sprawdzić na miejscu albo w stronie internetowej gminy ). PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 02.02.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witaj Na wykonanie przyłącza energetyka ma 2 lata od dnia podpisania umowy, a woda to może studnia będziesz niezależny chyba że w wz nakażą Ci się włączyć do wodociągu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts