markar99 31.01.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam ponownie. Dużo postów na forum oraz w "Muratorze", nawet gdzieś przy okazjii na temat doprowadzenia do kominka powietrza z zewnątrz. Ostateczna wersja jaką poznałem to rura fi 110 wyprowadzona poszdzką na zewnątrz min. 50 cm n.p. i kratka. A ja pytam czy nie można zastąpić rury profilem wentylacyjnym? Mam mozliwość go lub ją jeszcze wkuć w surową posadzkę ale kuć na 11 cm to trochę tak sobie przy odcinku 5 m. Acha no i na zachód to u mnie sie nie da, a słyszałem że to najlepsze miejsce. ( u mnie wschód, połódnie). Jakie rozwiązania macie u siebie? Ja odrzuciłem pobieranie powietrza z pomieszczenia, a chcę umieścić rurę lub profil pod styropianem aby uniknąć mostków term. Pozdrawiam, M.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 31.01.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Oczywiscie ze profilem mozna, a umnie intalatorzy zrobiili to za pomaca dwuch rur fi50. Co do kierunku po rozmowie z kominiarzem nie ma to wiekszego znaczenia jesli powietrze jest pobierane mechanicznie a nie grawitacyjnie. Dotyczy sie to kotlow na gaz oraz kominkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 01.02.2006 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dwie rury fi 50 i jest ok. przynajmniej u mniefaktycznie wystawione na zachód, bo tak zaleca się i tak było mi najwygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 01.02.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 a jeszcze lepiej pólnocny - zachód. Te mroźne skandynawskie wiatry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 01.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 abram napisał: a jeszcze lepiej pólnocny - zachód. Te mroźne skandynawskie wiatry!!! No właśnie ale ja nie miałem możliwości z północnego-zachodu ale jak się słabo pali do donoszę wiaderkiem z tamtego kierunku i jest ok. Dwa, trzy wiaderka i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts