Kalmia 01.02.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ...bardzo ciekawa roślinka... kto ma?... jakie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja mialam ale mi zdechla... Zajrzyj tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalmia 03.02.2006 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ania, dzięki, wszystko przeczytałam... szkoda, że nie przeżyła... Ja planuję kupic w kwietniu i posadzić do ogródka po 15 maja, może wtedy będzie miała więcej siły na przetrwanie zimy. Oczywiście, trzeba będzie porządnie ukryć, no i żeby zima była łagodna Ale ja "zachorowałam" na stewarcję i muszę ją mieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.02.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Widziałaś te które rosną i kwitną w Powsinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalmia 06.02.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 ania, w którym miejscu w Powsinie rosną stewarcje? Ja ogród w Powsinie znam dosyć dobrze, ale nigdy nie trafiłam na kwitnace stew-e. I kiedy mniej wiecej one kwitną, kiedy trzeba tam podjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.02.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ha!Są dwie. Jedna, ta większa - rośnie koło magnolii i cypryśników. Wchodzisz wejściem głównym, walisz prosto na "skalniak" - ten duży ostatnio urządzony. Mijasz go i dale prosto w krzaki, wchodzisz w metasekwoje i zaraz za nimi wypadasz na zagajnik magnolii (za którym rosną też cypryśniki). Wśród magnolii przy wydeptanej ścieżce rośnie ONA. Kwitnie w lipcu. Długo ma pąki.Druga, zupełnie malutka jest przy asfaltowej alejce bliżej tylnego wejścia do ogrodu. Wchodzisz tylnym wejściem i od razu kierujesz się w lewo. Mijasz ambrowca - na samym brzegu, potem ałyczę, potem jeszcze kilka różnych drzewek i któraś z kolei jest ONA. Ma co roku pączki ale nigdy nie widziałam jak kwitnie.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalmia 06.02.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Dzięki!!! Postaram się upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts