radek26 01.02.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Chciałbym mieć balustradę stalową malowaną na czarno - czy ktoś może ma taką i może dać mi przybliżony koszt takiej balustrady? Z góry dziękuję i pozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 05.02.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ja mam taką (zob. http://www.postal.pl/?s=2 ) 160 zł za mb. z montażem. Do tego jeszcze dorabiam drewnianą poręcz, choć można zostawić płaskownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 05.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 W bardzo dużym stopniu cena jest uzależniona od stopnia skomplikowania wykonania mb takiej balustrady i ilości elementów w niej użytych także najlepiej poszukaj w necie producentów balustrad tam mają zdjęcia swoich wyrobów i podają ceny. Ceny wachają się od stu do kilkuset zł rozbieżnośc jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 05.02.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ja zapłaciłem za mb 300 zł z montażem.Pochwyt z profili 40x40 mm reszta za 20x20mm. Gięte po łuku.Wykonane, pomalowane (farba strukturalna) i zamontowane w tej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.02.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Mi wyszło ok. 240,-/mb ocynkowane bez malowania. Cena zależy nie tylko od ilości dekorów i wzorków, ale także od przekroju prętów, ich rozstawu, wysokości itp. Od tego czy mają być cynkowane i malowane czy tylko malowane. Moje będą malowane wiosną, jak powierzchnia ocynku już spasywuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.02.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 U mnie 220,- zł/mb ocynk malowany na czarno z montażem.http://republika.pl/maszewo/images/P1030012C.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 06.02.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 U mnie 220,- zł/mb ocynk malowany na czarno z montażem. Ponieważ jestem jeszcze przed montażem balustrady balkonowej, mam pewne wątpliwości co do sposobu wykonania oraz kolejności prac. Cypek, może byś mi podpowiedział: 1) Widzę że zamontowałeś balustradę kotwiąc słupki pionowo w posadzce balkonu a nie próbując je przyszalować do ścianki bocznej, dlaczego wybrałeś ten wariant? 2) Zamontowałeś balustradę przed obróbkami blacharskimi balkonu? Czy to jest celowe? Jakie są ew. zalety lub wady wykonywanie obróbek blacharskich po montażu balustrady? 3) Czy zamontowałeś już na stałe balustradę do posadzki balkonu? Mój wykonawca twierdzi iż na początku zamocuje na trwałe do ścian budynku krańcowe elementy balustrady a słupki narożne postawi na podkładkach, które umożliwią ułożenie pod słupkami obróbek blacharskich i płytek, po czym miałoby nastąpić ostateczne przymocowanie słupków do balkonu? Jak sobie z tym poradziłeś czy też zamierzasz poradzić (ze zdjęcia nie wynika czy masz już wykończoną posadzkę balkonu czy też nie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.02.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Przemo - odpowiadam:1. Balustrada przymocowana słupkami do wylewki. Na wysokości pochwytu do ściany.2. Obróbki blacharskie załozono na wylewke a pod płytki gresowe. Nie koliduja w zaden sposób z balustradą. Balustrada na chwilkę odkrecona i wkręt przeszedł przez obróbke.3. Na słupkach zostawione pierścienie maskujace, po wykonaniu obróbek oraz ułozeniu płytek i docięciu do słupka opuszczone i na silikon do gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 06.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Dzięki Cypek Zrobię podobnie, tzn. pod słupkami wpierw obróbki blacharskie, płytki, a dopiero później przykręcę słupek do wylewki. Rzeczywiście trochę uszczelnienia w miejscach mocowania i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts