Savik 27.01.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Witam wszystkich. Chciałbym na swoim domu zmienić dachówkę, tylko w związku z finansami chciałbym sobie to rozłożyć na etapy. I tak, czy jest możliwe położenie na części dachu nowej dachówki, a na reszcie pozostawienie starej? Czy ktoś może mi pomóc?Pozdrawiam,Savik [ Ta wiadomość była edytowana przez: Savik dnia 2003-01-27 13:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.01.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Teoretycznie jest to mozliwe ale w praktyce bez sensu, poniewaz nalezy kupic dachowke na dach z jednej parii (rozne moga sie kolorystycznie roznic) i powstaje problem nowych obrobek blacharskich, lacenia itp.Odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.01.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 izgadzam sie w pitbullem - te powody które on podał oraz kolejne - bedzie wyglądało bez sensu, i zależnie od tego jaką częśc dachu chciałbyś zmieniać, jak masz ułożoną dachówkę - w łuske, koronkę czy inaczej...problemy tak czy inaczejpoza tym nową musiałbyś nałożyć np. na górnba częśc dachu (bo łatwiej0 - ale przy wymianie dalszej części dachu musiałbyś tę już ułożoną rozebrać - bez sensu robota robiona dwa razya jeślli nową dachówkę kładłbyś na dół dachu - to i tak musisz zdjąć całe pokrycie żeby wszystko było OKi tak żle i tak niedobrzesnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 29.01.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 A moze zamiast drogie dachowki ceramicznej dac blachodachowke - jest tansza i szybciej sie ja kladzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash 17.02.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Zgadzam się ze wszystkimi opiniami.Dodam tylko, że zminiając pokrycie dachu, odkryłem rewelacje w postaci nadgniłej konstrukcji. Byłem na to przygotowany, ale uprzedzam, że praca na raty może okazać się pracą od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts