Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł LING COMBI żeliwny

Recommended Posts

Witajcie,

jestem praktycznie zdecydowany na ten kocioł (wcześniej myślałem o HEF -ie ale LING jest w tej samej cenie a ma żeliwny wymiennik), proszę jednak o opinie użytkowników co do jego funkcjonowania, jak z awaryjnością, obsługą, wsparciem ze strony serwisu itd..

http://www.klimosz.pl/images/duze/ling_combi.jpg

czy można do tego kotła podłączyć regulator pogodowy? mam w tym celu przygotowaną instalację i chciałbym ją wykorzystać..

będę wdzięczny za wszelkie komentarze i uwagi

pzdr

Ja już zdecydowałem się na ten kocioł i też jestem ciekaw opinii fachowców o tym produkcie. Wybrałem model z rusztem wodnym.

Obawiam się czy nie cierpi on czasem na choroby wielu dzicięcego czytaj nie jest dopracowywany na klientach. Bo jest to nowy produkt, chociaż zrobiony na bazie już produkowanego modelu.

Jak się dobrze przyjrzeć to wariacja na temat: http://www.klimosz.pl/u22.htm. Kiedyś brałem go pod uwagę, ale odrzuciłem. Znam obecnie 3 osoby które go mają... jeden jest niezadowolony a pozostali dwaj ogólnie nic nie mówią czyli zachwytów też nie ma. Z tego co pamiętam to sama konstrukcja to nic odkrywczego. Nie wiem na ile sprawuje się ta automatyka, bo to nowy dodatek.

Tyle opinii amatora, ale lepiej niech się wypowiedzą forumowi kotlarze...

Tego żeliwnego Linga to mi nawet sam sprzedawca tych kotłow odradzał, mówiąc, że są problemy z czyszczeniem poniędzy rusztami, no chyba, że pogrzebaczem i szczoteczką do zębów. A sami chcieliśmy taki kocioł kupić.

Maćku, widzę, że z Hefa wyleczyłeś się już na dobre.