Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Klub Biegowy Forum MURATORA" - otwieramy

Redakcja

Recommended Posts

Już żałuje, ale grochówka mam nadzieję że była na mecie a nie przed startem. Wszak stosowanie napędu odrzutowego to DOPING :wink:

czy ktoś coś wie o tym weekendzie

:-) Grochówka była oczywiście PO biegu.

W najbliższy weekend niestety nic nie wiem, ale 22 lipca jest bieg w Dobrodzieniu o 16:30 na stadionie.

Wszystkie informacje o biegach znajdziecie na stronach http://www.biegajznami.pl

Natomiast w każdą sobotę o 8:00 na Bolko w Opolu przy zejściu z mostu spotykają się chętni do pobiegania przedobiadowego :-)

Wszyscy chętni mile widziani.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam tym razem po Berlin Maratonie w ramach ogólnego ruchu pojechałem go na rolkach (1.51.33) coś niesamowitego 6 tys rolkarzy w sobotę o 30000 biegaczy w niedzielę i POLKA zajęła 3 miejsce (w jednym z najważniejszych i najbardziej prestiżowych maratonów na świecie ale ponieważ to nie chody Korzeń i jego ludzie nawet tego nie zauważyli zresztą inne media też nie )

a oto wyniki

1 Gebrselassie, Haile (ETH) M30 Äthiopien 02:05:56 02:05:56

2 Shentema, Gudisa (ETH) MH Äthiopien 02:10:43 02:10:43

3 Umeki, Kurao (JAP) M30 Japan 02:13:43 02:13:43

i kobiet

1 (1) F2 Wami, Gete (ETH) W30 Äthiopien 02:21:34 02:21:34

2 (2) F3 Kosgei, Salina (KEN) W30 Kenia 02:23:22 02:23:22

3 (1) F11 Drybulska, Monica (POL) WH Polen 02:30:12 02:30:12

nasza zawodniczka w pokonanym polu pozostawiła min srebrną medalistkę olimpijską i wygrała swoją kategorię wiekową

• 1 month później...

Witaj Contel.

Oczywiście biegać. Zima jest porą roku, kiedy biegamy dużo ale wolno (mam na mysli amatorów startujących w zawodach). Trzeba jednak zaopatrzyć się w odpowiednie buty. Npr. NB M921 doskonale nadają się na śnieg i lód. Niestety są strasznie drogie. Jeśli jesteś zainteresowany bieganiem to odpowiedzi na wszystkie swoje pytania znajdziesz tu: http://biegajznami.pl/forum/index.php

Pozdrawiam - M.K. - mąż Oki.

Contel biegac mozna cały rak chyba że się buduje :D u mnie w tym roku tego biegania było mniej ale zaraz zima i pora zacząć przygotowania do nowego sezonu ja najbardziej lubie biegać zimą i wiosną choć zimą dzielę czas na bieganie i biegówki :-)

co do butów to pierwszych nie kupuj w necie w M1 jest sklep outlet-owy z końcówkami serii można coś fajnego trafić a dopiero jak przekonasz się jakie buty ci pasują ( firma rozmiar ) to dopiero mozna kupować w necie dla mnie np NB na za wysokie podbicie i po 10-12 km robią misię pęcherze po środku stopy mnie pasują np niki, ale kilku moich kolegów w nich biegać nie może

Organizm musi mieć też czas na regeneracje. biegaj np 2 razy w tyg po 1h raz w tyg dłużej i raz w tygodniu np basen te dwa razy po godz to można dzień po dniu ( z tym ża zawsze ten drugi dzień b.intensywny) potem dzień przerwy następnie ten dłuższy trening np 2h w następnym dniu relaks-basen i dzień- dwa przerwy lub 1-1-P-2-P-B-P

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...