Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Klub Biegowy Forum MURATORA" - otwieramy

Redakcja

Recommended Posts

Jakoś w tym klubie marnie naprawdę wszyscy tak zawaleni budową że nikt nie biegnie półmaratonu w W-wie ??? Ja startuje (mój nr 44 koszulka KB Arturowek jakby ktoś się zdecydował zapraszam do wspolnej zabawy - ja traktuje ten bieg treningowo zadnych życiowek itp :D )

Na razie pogoda nie pozwala na prace budowlane, także chętnie wykorzystam okazję na grupowe pobieganie.W Warszawie ma być ponad 1000 biegaczy, także może być problem ze znalezieniem numeru 44, ale będę się rozglądał.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś wątek podupadł,ale to na pewno dlatego,że wszyscy biegają :D .

Wiem, że nigdy nie pobiegnę w żadnym biegu masowym, bo nie do końca pasuje mi formuła współzawodnictwa. Polubiłem bieganie,bo wtedy czuje się wolny, myśli krążą wokół spraw mało ważnych a nogi same niosą. I właśnie to jest piękne. Ta euforia, która ogarnia człowieka po wysiłku. Totalne oczyszczenie.

Ups, chyba mnie poniosło. Jeszcze zaraz pójde biegać, a przecież w pracy nie wypada. :D

Mimo, że nie lubię rywalizacji w bieganiu,nie przeszkadza mi to w jego uprawianiu 2-3x w tygodniu. Kiedyś koledzy pukali się w czoło gdy spotykali mnie biegnącego. Teraz aprobują moje "dziwactwo" i nawet coś przebąkują, że może się przyłączą.

Fajne jest bieganie :p

A jak poszło w Warszawie naszym Forumowym Biegaczom?

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Jak poszło?Najważniejsze jest to, że można się raz na jakiś czas spotkać ze znajomymi, trochę porywalizować.Gdy biegnie się w tak licznej grupie to dochodzi się do wniosku, ze jest się całkowicie normalnym, bo w swoich samotnych biegach można doświadczyć czasami wymownego spojrzenia, czy stukania w czoło.

Jeśli chodzi o sam wynik, to zrobiłem prawie 1 godz.34 min.Niestety nie zobaczyłem ani jednego zawodnika z napisem "Arturówek" :cry:

Gratuluję Tomek! Ja rokrocznie biegałem maraton we Wrocławiu, ale w tym roku samodzielnie buduję dom(mam piwnicę i ciągnę parter) i nie mogę sobie pozwolić na treningi, a co mówić o startach, także pod wzgledem sportowym schodzę na dziady :cry: .Biegam praktycznie raz w tygodniu(w niedzielę), a starty planuję tylko w najbliższych okolicach i tylko te niedzielne.Jesli chodzi o pólmaratony to wystartuję w Ostrołęce(maj) i Korycion(czerwiec).W Korycinie zrobiłem w zeszłym roku życiówkę w półmaratonie 1.24. ...i jakiś tam haczyk.Mówiąc nieskromnie to jestem z niej bardzo dumny, bo były tam górki, upał, ... no i moje 92 kilogramy wagi przy wzroście 180 cm.

Wynik KOSMOS 8) jest się czym wylegitymować :D a co do terminów to naprawdę zapraszam do Łodzi (maraton lub połówka ja biegnę pół) i jeszcze Parzęczew ( 30 km od Łodzi) miła równa trasa po polach i lasach ( Parzęczew - Leźnica Wielka - Parzęczew) Będzie to 3 edycja ale już zdobywa dobre opinie wśród biegaczy i ma chwytne hasło (świat jest mały a Leźnica - WIELKA) może tu wreszcie się spotkamy :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

mąż zajrzał, pochwalił pomysł, ale nie zarejestrował sie na forum bo udziela się mocno na http://www.biegajznami.pl gdzie i Was zaprasza.

Jedno drugiemu nie przeszkadza.Ja też udzielam się na tym forum biegowym(może nie tak mocno), co nie przeszkadza udzielać mi się na tym budowlanym.Jak widzę duende ten Twój mąż to lekkoduch jakiś?Nic tylko lata, a budowanie zostawia na twojej głowie :lol:

Wpadłem dziś na biegajznami i zaapelowałem by biegający-budujący i myślący o tym zaglądali tu częściej'http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?p=316976#316976

Jeśli chodzi o spotkanie to oczywiście tak.Najlepiej w Warszawie i najlepiej przy okazji jakiegoś biegu.

Gratuluję Tomkowi kolejnej życiówki!Jak tak dalej będziesz biegał, a ja dalej będę budował, to na pewno zobaczę napis "Arturówek" na Twoich plecach :lol:

Witam KonAn, witam Marcin, witam wszystkich biegających-budujących

(ja również pozwoliłem sobie skorzystać tu z konta żony a na biegajznami - Marko-66).

Podobnie jak Wy, biegam od paru lat a od roku również buduję. Mimo, że budowa pochłania prawie cały mój wolny czas, to staram się go trochę wygospodarować na treningi. Jest to mój sposób na pozbycie się stresu

związanego z budowaniem. Wystarczy, że pobiegnę na godzinkę do lasu i zapominam o wszystkich problemach. A "Bieganie" zaprenumerowałem w ubiegłym tygodniu i codziennie wypatruję listonosza :D .

Pozdrawiam - M.K.

Marcin 70 pamiętam Ciebie z biegajznami, kupiłem jeden numer "Biegania" na maratonie w Poznaniu.

"Mężu Oki" z tym bieganiem to masz rację.Można się urobić i czuję się jeszcze potrzebę pobiegania, bo to odskocznia, relaks i podładowanie akumulatorów.

Pozdrawiam wszystkich budujących biegaczy!

• 3 weeks później...