birch 01.02.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 przyłącze wodociągowe. Wodociągi odmówiły mi na piśmie wykonania przyłącza do budynku bo jak napisały w tym terenie nie ma sieci rozdzielczej. Po osobistej rozmowie z pracownikiem wodociągów dowiedziałam się, że jest taka możliwość ale mam sobie budowę wodociągu sfinansować sama a potem oczywiście przekazać na ich własność. Czy może ktoś wie czy jest jakaś podstawa prawna na to że wodociągi muszą wykonać mi podłączenie. Moja działka znajduje sie pomiędzy dwoma drogami, w których przebiega woda 110 i 160. Potrzebuję jakiś artykuł, żeby zarządać od nich tego. Koszt wykonania przeze mnie tego wodociągu to ok. 10 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 03.02.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Niestety oni mają rację, Musisz sobie sam na własny koszt to zrobić a nastepnie im to przekazać, żeby oni mogli na swój koszt po 3 latach gwarancji robić wszystkie roboty remontowe na własny koszt.Tak stanowi prawo.Więcej 0607729022.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts