Piotrek_P 02.02.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Planuje zamontować wzdłuż schodów na piętro 4-5 sztuk małych opraw diodowych (nad stopniami) widziałem kilka takich "oczek" diodowych do takiego dyskretnego oświetlania, ale nie jest tego dużo. Czy macie może jakieś linki do sklepów, producentów, ewentualnie zdjęcia z takimi wykonaniami oświetlenia i możecie zapodać na forum? pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 02.02.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Briluxhttp://www.brilux.pl a pozatym google.pl szukacz.pl itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.02.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Mam tej firmy lampkę kształtem identyczna jak typowy halogen z 21 ledów niebieskich.Taka żarówka ma gwarancje świecenia 50tys godzin, a ja juz druga zareklamowałem, bo po mniej więcej tygodniu ciągłego świecenia padaja diody i nie wiem co jest przyczyną. W pierwszej padło 6szy, w drugiej 5, ale najciekawsze jest to, że raz świeca jedne raz inne czyli to nie jest związane z przepalenie się danej diody, tylko z innym zjawiskiem. Napięcie OK mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.02.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Dorzuce do Briluxa i ja swoje 3 grosze. To firma , w ktorej kupuje sie tani i byle jaki produkt. Wiekszosc to podla chinszczyzna o marnym wykonaniu i jakosci. Certyfikaty niektore, chyba wziete z powietrza. Np. Oprawa do ktorej mozna niby wlozyc zarowke 100W stopila sie calkowicie po 15 min. przy zarowce 60W. Firma moloch a klient dla nich to p(en)tak , ktory powinien kupic i spadac. Sposob zalatwiania reklamacji karygodny.Odradzam, polecajcie Briluxa swoim wrogom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.02.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ja juz widziałem w Castoramie.... chyba włoskiego producenta.cena jak na razie. cos 48 zł... i 1.5 W mocy.... ale może Philips, albo insza firma będzie naciskac... to bedzie taniej.... albo Osram, albo pokazały się w oprawach halogena już świetlówka o mocy 7 W... ale cena????... 65 zł....za szt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 03.02.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Odradzam, polecajcie Briluxa swoim wrogom. Oj nie wiedzialem bo jeszce nie uzywalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.02.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Producent tych diodowych halogenków to "Massive".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.02.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 ja juz widziałem w Castoramie.... chyba włoskiego producenta. cena jak na razie. cos 48 zł... i 1.5 W mocy.... ale może Philips, albo insza firma będzie naciskac... to bedzie taniej.... albo Osram, albo pokazały się w oprawach halogena już świetlówka o mocy 7 W... ale cena????... 65 zł....za szt... Ta cena 48 zł to za Briluxa i wg mnie wydaje się nie duża, bo Philipsa podobne kosztuja ok 150zł ale jak się wkurzę to kupie taką. Na szczęście mam tylko jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 09.02.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ja juz widziałem w Castoramie.... chyba włoskiego producenta. cena jak na razie. cos 48 zł... i 1.5 W mocy.... ale może Philips, albo insza firma będzie naciskac... to bedzie taniej.... albo Osram, albo pokazały się w oprawach halogena już świetlówka o mocy 7 W... ale cena????... 65 zł....za szt... Ta cena 48 zł to za Briluxa i wg mnie wydaje się nie duża, bo Philipsa podobne kosztuja ok 150zł ale jak się wkurzę to kupie taką. Na szczęście mam tylko jedną. Philips jeszcze nie robi...... takiego czegoś..... żadna firma znana nie produkuje.... może to sprawa licencji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Przy drugiej reklamacji (jeszcze czekam na nową żarówkę) dowiedziałem się cos o jakości produktów tej firmy i oferowano produkt innej firmy. Może to nie Philips ale jakaś firma poza Briluxem robi takie rzeczy (firmuje te wyroby) na pewno. Kiedyś zetknąłem się z reklamą w Internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.02.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Może to nie Philips ale jakaś firma poza Briluxem robi takie rzeczy (firmuje te wyroby) na pewno. . Zgadza sie Brilux wogole nie jest producentem. Wiekszosc wyrobow tej f-my to chinszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Może to nie Philips ale jakaś firma poza Briluxem robi takie rzeczy (firmuje te wyroby) na pewno. . Zgadza sie Brilux wogole nie jest producentem. Wiekszosc wyrobow tej f-my to chinszczyzna. Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.02.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Polecam oświetlenie firmy Apollo, mają ciekawy asortyment oświetlenia diodowego http://apollolighting.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=4 rónież lampy i oprawy HQI w rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 22.02.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 sama nad tym m yślałam.Polecam http://www.allegro.pl wpisz w wyszukiwarce oświetlenie LED , mają najtaniej coś ok. 40 zł / szt a w sklepie widziałam za 107 zł pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_W 24.02.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam Polecam oprawy firmy Spotline http://www.spotline.pl/ Jakosciowo sa calkiem dobre, i cenowo rowniez konkurencyjne. Na pewno odradzam jakiekolwiek oprawy Brilux'a. Importuja najtansze chinskie badziewie do jednorazowego zastosowania. pozdr.Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 17.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A czy oświetlenie LED nadaje się również na zewnątrz? Chcę założyć oswietlenie w podbitce. Miało być halogenowe, ale może być LED. Ma ktoś może coś takiego. Czy nie daje to przypadkiem zbyt mało światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neoled 17.05.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Wszystko zależy jakie diody zostanš użyte do takiego owietlenia, ostatnio technika led poszła bardzo do przodu, a najnowsze diody LED mocy wiecš jak żarówki halogenowe. Dioda LED dobrze sprawdza się na zewnštrz, należy tylko pamiętac o szczelnej obudowie, ewentualnie można pomyleć o zalewanych żywicš modułšch led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 17.05.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 http://www.massive.be/frameset.aspx?id=h111dk6tf ogólnie dostępne np. w castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa G 18.05.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 zapytaj w firmie Krulen, http://www.krulen.com.pl oferują LED zarówno do zastosowań wewnątrz jak i na zewnątrzna pewno fachowo doradzą i oświetlenie bardzo dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 28.05.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 wejdz na strone http://www.lars .pl tam jest ledtec i lumitec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts