Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie diodowe (ledowe) gdzie kupić?

Piotrek_P

Recommended Posts

Planuje zamontować wzdłuż schodów na piętro 4-5 sztuk małych opraw diodowych (nad stopniami) widziałem kilka takich "oczek" diodowych do takiego dyskretnego oświetlania, ale nie jest tego dużo. Czy macie może jakieś linki do sklepów, producentów, ewentualnie zdjęcia z takimi wykonaniami oświetlenia i możecie zapodać na forum?

pozdrawiam

Piotrek

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam tej firmy lampkę kształtem identyczna jak typowy halogen z 21 ledów niebieskich.

Taka żarówka ma gwarancje świecenia 50tys godzin, a ja juz druga zareklamowałem, bo po mniej więcej tygodniu ciągłego świecenia padaja diody i nie wiem co jest przyczyną. W pierwszej padło 6szy, w drugiej 5, ale najciekawsze jest to, że raz świeca jedne raz inne czyli to nie jest związane z przepalenie się danej diody, tylko z innym zjawiskiem. Napięcie OK mierzyłem.

Dorzuce do Briluxa i ja swoje 3 grosze.

To firma , w ktorej kupuje sie tani i byle jaki produkt. Wiekszosc to podla chinszczyzna o marnym wykonaniu i jakosci. Certyfikaty niektore, chyba wziete z powietrza. Np. Oprawa do ktorej mozna niby wlozyc zarowke 100W stopila sie calkowicie po 15 min. przy zarowce 60W. Firma moloch a klient dla nich to p(en)tak , ktory powinien kupic i spadac. Sposob zalatwiania reklamacji karygodny.

Odradzam, polecajcie Briluxa swoim wrogom.

ja juz widziałem w Castoramie.... chyba włoskiego producenta.

cena jak na razie. cos 48 zł... i 1.5 W mocy....

ale może Philips, albo insza firma będzie naciskac... to bedzie taniej.... albo Osram,

albo pokazały się w oprawach halogena już świetlówka o mocy 7 W... ale cena????... 65 zł....za szt...

ale może Philips, albo insza firma będzie naciskac... to bedzie taniej.... albo Osram,

albo pokazały się w oprawach halogena już świetlówka o mocy 7 W... ale cena????... 65 zł....za szt...

Ta cena 48 zł to za Briluxa i wg mnie wydaje się nie duża, bo Philipsa podobne kosztuja ok 150zł ale jak się wkurzę to kupie taką. Na szczęście mam tylko jedną.

Ta cena 48 zł to za Briluxa i wg mnie wydaje się nie duża, bo Philipsa podobne kosztuja ok 150zł ale jak się wkurzę to kupie taką. Na szczęście mam tylko jedną.

Philips jeszcze nie robi...... takiego czegoś..... żadna firma znana nie produkuje....

może to sprawa licencji??

Przy drugiej reklamacji (jeszcze czekam na nową żarówkę) dowiedziałem się cos o jakości produktów tej firmy i oferowano produkt innej firmy. Może to nie Philips ale jakaś firma poza Briluxem robi takie rzeczy (firmuje te wyroby) na pewno. Kiedyś zetknąłem się z reklamą w Internecie.

Witam

Polecam oprawy firmy Spotline http://www.spotline.pl/ Jakosciowo sa calkiem dobre, i cenowo rowniez konkurencyjne. Na pewno odradzam jakiekolwiek oprawy Brilux'a. Importuja najtansze chinskie badziewie do jednorazowego zastosowania.

pozdr.

Radek

• 2 months później...

Wszystko zależy jakie diody zostanš użyte do takiego oœwietlenia, ostatnio technika led poszła bardzo do przodu, a najnowsze diody LED mocy œwiecš jak żarówki halogenowe.

Dioda LED dobrze sprawdza się na zewnštrz, należy tylko pamiętac o szczelnej obudowie, ewentualnie można pomyœleć o zalewanych żywicš modułšch led.

• 2 weeks później...