Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam prośbę do szanownych Grupowiczów o ocenę tego projektu:

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=4&flip=

Mam działkę o rozmiarach 26 x 44 z wjazdem od południa.

Rodzina na razie 2 + 1 ale pracujemy nad zmianą tego stanu :lol:

Na poddaszu mają być pokoje dzieci, łazienka i pomieszczenie rekracyjne dla całej rodziny

Oczywiście planuje dostosowanie projektu:

1. inne położenia okien ze względu na kierunki świata

2. przesunięcie schodów bliżej do garażu lub do łaziennki -wydaje mi się, że łatwiej będzie zagospodarować poddasze

3. powiększenie kuchni i spiżarni

4. Mam wątpliwości czy garaż nie jest za mały na 2 samochody - 29,6 m2

5. Być może podniesienie dachu nad garażem tak aby na górze był stryszek

6. Brakuje mi jeszcze jednego pomieszczenia gospodarczego na dole- na rowery, sanki, narty, sprzęt ogrodowy itp. - obecne 7,7 m2 jest chyba za małe

I moje prośba o ocenę tego projektu: jak Waszym zdaniem wypada jego funkcjonalność i ewentualne koszty budowy i użytkownia

dziękuję za wszelkie uwagi

Tatua

Ocenię go amatorsko, bo tylko tak potrafię. Projekt bardzo fajny, funkcjonalny, prosty i wydaje się tani. Ma swój urok, swój charakter - co nie jest bez znaczenia. Nie gustujemy z żoną w dachach dwuspadowych, ale są gusta i guściki, więc nie poruszam tego tematu. Szkoda, że ten wjazd od południa, ale przy tym rozwiązaniu salonu i tarasu jest to optymalne. Na mój nos fajny domek, wart Waszej realizacji. Właśnie też jesteśmy na etapie przeglądania projektów, stąd i ten mój wpis tutaj.

• 2 months później...

Antares jest niezły, też mi się podoba.

Garaż z pewnością za mały - można go łatwo poszerzyć od strony działki, zmieszczą się wtedy rowery i kosiarka.

Ja (gdybym się zdecydowała) zrezygnowałabym z sypialni na dole - wtedy kuchnia byłaby większa i można by powiększyć schowek.

Na górze trochę pomieszałabym w pokojach, tak żebyten najmniejszy był jednak większy.

Czy już budujesz?

Witam, też patrzyłam na ten projekt. Bardzo mi się podobał, ale nie wchodził na moją działkę :-? Ja za nic w świecie nie zrezygnowałabym z sypialni rodziców na parterze. Rodzice na dole, dzieci na górze, to według mnie indealny układ. Zastanawiał mnie jedynie wąski korytarz prowadzący do sypialni i jeszcze bardziej siżarka umieszczona na ścianie graniczącej z kominkiem. :roll:

• 10 months później...

Witam Forumowiczów,

My także zdecydowaliśmy się prawie na ten projekt. Idealnie wpasowuje się w naszą wąską działkę (na styk).

Myśleliśmy tylko o zamianie poddasza nad wysuniętym pokojem na taras - co o tym myślicie?

No i najbardziej oczywista zmiana, tj. zamiana gabinetu z kuchnią...

Pozdrawiamy i czekamy na ewentualne opinie o tym projekcie.

MMarkiewicz

• 5 months później...

Witam

Po wielu poszukiwaniach projekt ANTARES jest tym, który spełnia nasze oczekiwania, co do funkcjonalności jak i strony wizualnej. Szukamy osób, które zbudowały, budują lub chcą zbudować dom właśnie z tego projektu.

Będę wdzięczny za odpowiedź na poniższą wiadomość i nawiązanie kontaktu. Chętnie wysłucham wszelkich wskazówek za i przeciw budowie tego domu - sam również mam pewne uwagi i zastrzeżenia do samego projektu więc chciałbym sprawdzić, czy inne osoby myślą podobnie jak my.