Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt hipoteczny w PTF Santander Consumer bank

kasia

Recommended Posts

w ostatnich dniach dowiadywalam sie o kredyt hipoteczny na sume 150,000zl na 30 lat. daja calkiem niezle warunki. oprocentowanie we frankach wynosi 2,39% .i jestesmy z mezem prawie zdecydowani na ten bank. ale chcielibysmy poznac jeszcze opinie innych ktorzy maja kredyt w tym banku lub tez cos wiedza na temat tego banku

chodzi nam przede wszystkim o opinie pozytywne jak i te negatywne!

help us! : :roll:

Mamy kredyt w tym banku i jak narazie jesteśmy zadowoleni, wprawdzie wykorzystujemy teraz pierwszą transzę, więc nie wiem jak jest z wypłatą kolejnych, ale pierwsza była na koncie chyba 2-3 dni po podpisaniu umowy. Poza tym miła obsługa, dość dobre oprocentowanie. Jak narazie jest ok.

• 2 weeks później...
witam,

trzeba do nich dzwonic do wroclawia - tel. na dole ich strony www. Tam szybko mila, rzeczywisci mloda pani powie co i jak. Wole z nimi bo jak cos jest nie tak traktuja po ludzku. Z PKO BP bym sie przepychala na pisma nastepny rok.

pozdrawiam serdecznie,

beata

zawsze dzwonie do breslau- nie wiem jak jest w pkobp- z wlasnego doswiadzczenia nie polecam portugalczykow, wlochow/pkosa/ ,wbk, kredyt bank. polecam niemcow i szwedow z nordei .

8) witam

też saukam kedytu i podoba mi się oferta PTF Santander Consumer bank. zadzwoniłem na infolinie . po dwóch dniach zadzwonił miły pan i sie zaczeło interesyje mnie tylko 50 tys na pieć lat . jest to część wartości domu , miły pan poinformował mnie że oni udzielają kredytu na budowe w całości dom nawat 100 % i liczą sobie 1200 zł za metr2 to mi wychodzi że musiał bym wżąśc 130 tys , powiedziałem że mnie to dziwi iz nie chcą udzielić takiej małej pozyczki . ale bank woi nie być współwłaścicielem domy jak bym nie mógł spłacic kedytu to za dużo komplikacji dla banku ( nadnieniam że kazdego) tak to zabiora całośc i po sprawie.

PTF Santander Consumer bank jest dobry bo wymaga tylko oswiadczenia o zdolnści kredytowej. A dobre to jest jak masz inne wynagrodzenie na ręke a inne na umowie o pracę . Tak jak ja akurat mam. poczekam jeszcze trochę bo budowę zamierzan ruszyć na jesieni a kase potrzebuje na wiosne 07 to sie porozdlądam jeszcze .Mam prosbę na ciekawe namiary do castingu na kredyt

• 3 weeks później...

Witam

Właśnie zabieram się z mężem za budowę domku.Za budowę - raczej dopiero siedzimy nad projektami.Ale zanim się spełniom nasze marzenia musimy wziąść kredycik.Mąż juz był w tym banku i powiem szczerze naprawde mają atrakcyjną ofertę.Obsługę też.

Ale musimy to jeszcze przemyśleć.

Witajcie,

właśnie skorzystałem z oferty PTF. może nie są najtańsi i z obsługą różnie bywa.... (po interwencji u dyrekcji sprawy wróciły do normy).

z racji moich dochodów (umowy o dzieło) bardzo przyjazny bank. Dla nich liczy się ile się zarabia przez dany okres (6/ 12 m-cy) a nie przez m-ce. Konkurencyjny bank stwierdził, iż nie mam zdolności kredytowej, bo umowy o dzieło co 2-3 m-ce, a nie jak normalny człowiek co miesiąc :-)

I nieważne, że umowy są na kwoty dalekie od średniej krajowej :-)

Wziałem kredycik na cały domek w CHF na 30 latek. Na razie mam pierwszą transzę i ciekaw jestem jak zostanie rozliczona (ponoć robią to bezproblemowo).

zobaczymy

pzdrawiam Klientów PTF

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Z tego co pamiętam jak się rozglądałem za kredytem PTF miał dziwne zapisy w umowie, które mnie zaniepokoiły. Nie pamiętam szczegółów ale:

- trzeba sprawdzić stopę bazową z której korzystają w umowie - czy to nie jest jakiś ich indeks albo inny wynalazek

- okresy przeszacowania (co jaki czas i pod jakimi warunkami zmienia się oprocenowanie kredytu)

- warunki zmiany marży (nie pamiętam, ale gdzieś było, że jak bank uzna to marża się moze zmienić),

- czy prowizje za różne rzeczy podczas trwania umowy są "zgodnie z cennikiem" czy wpisane dosłownie, (jak zgodne z cennikiem to z aktualnym i jak zacznie dużo ludzi np. przewalutowywać to ustalą opłatę aby zarobić)

No i rzecz najważniejsza. Zawsze jak wybieracie ofertę nie patrzcie tylko na oprocentowanie. Równie ważne są kursy (im większy rozstrzał pomiędzy kursem kupna a sprzedaży tym gorzej dla Was, bo po kupnie wypłacają a po sprzedaży spłacacie). Rekordzista GE, ale PTF chyba też na tym przycina. Najlepiej policzyć sobie ratę w PLN, uwzględniając prowizję doliczoną do kredytu oraz kursy walut np. z jednego dnia.

pozdr,

Bimbaj