kasia 02.02.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 w ostatnich dniach dowiadywalam sie o kredyt hipoteczny na sume 150,000zl na 30 lat. daja calkiem niezle warunki. oprocentowanie we frankach wynosi 2,39% .i jestesmy z mezem prawie zdecydowani na ten bank. ale chcielibysmy poznac jeszcze opinie innych ktorzy maja kredyt w tym banku lub tez cos wiedza na temat tego banku chodzi nam przede wszystkim o opinie pozytywne jak i te negatywne! help us! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Mamy kredyt w tym banku i jak narazie jesteśmy zadowoleni, wprawdzie wykorzystujemy teraz pierwszą transzę, więc nie wiem jak jest z wypłatą kolejnych, ale pierwsza była na koncie chyba 2-3 dni po podpisaniu umowy. Poza tym miła obsługa, dość dobre oprocentowanie. Jak narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Nie hipoteczny, ale mamy 80.000 wzięte na samochód. Są profesjonalni, mają dobre kredyty (wybrał nam ich Expander) - nie moge narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatriss 12.02.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ja mam kredyt na motocykl. moze nie sa profesjonalni, ale uczciwi. oddaja jak sie pomylili. polecam. dosc krwiopijcom ze stolicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 12.02.2006 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ja mam tylko 35 tysiow kredytu na samochod, 60 dalem gotowką, reszte kredyt- splacam od 3 lat- bank generalnie do dupy- dodzwonie nie sie to wyczyn, client serwis nie isnieje , pracują tam mlode panienki niec nie wiedza, po prostu rozpacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatriss 12.02.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 witam, trzeba do nich dzwonic do wroclawia - tel. na dole ich strony www. Tam szybko mila, rzeczywisci mloda pani powie co i jak. Wole z nimi bo jak cos jest nie tak traktuja po ludzku. Z PKO BP bym sie przepychala na pisma nastepny rok. pozdrawiam serdecznie,beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 13.02.2006 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam, trzeba do nich dzwonic do wroclawia - tel. na dole ich strony www. Tam szybko mila, rzeczywisci mloda pani powie co i jak. Wole z nimi bo jak cos jest nie tak traktuja po ludzku. Z PKO BP bym sie przepychala na pisma nastepny rok. pozdrawiam serdecznie, beata zawsze dzwonie do breslau- nie wiem jak jest w pkobp- z wlasnego doswiadzczenia nie polecam portugalczykow, wlochow/pkosa/ ,wbk, kredyt bank. polecam niemcow i szwedow z nordei . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 19.02.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 witam też saukam kedytu i podoba mi się oferta PTF Santander Consumer bank. zadzwoniłem na infolinie . po dwóch dniach zadzwonił miły pan i sie zaczeło interesyje mnie tylko 50 tys na pieć lat . jest to część wartości domu , miły pan poinformował mnie że oni udzielają kredytu na budowe w całości dom nawat 100 % i liczą sobie 1200 zł za metr2 to mi wychodzi że musiał bym wżąśc 130 tys , powiedziałem że mnie to dziwi iz nie chcą udzielić takiej małej pozyczki . ale bank woi nie być współwłaścicielem domy jak bym nie mógł spłacic kedytu to za dużo komplikacji dla banku ( nadnieniam że kazdego) tak to zabiora całośc i po sprawie. PTF Santander Consumer bank jest dobry bo wymaga tylko oswiadczenia o zdolnści kredytowej. A dobre to jest jak masz inne wynagrodzenie na ręke a inne na umowie o pracę . Tak jak ja akurat mam. poczekam jeszcze trochę bo budowę zamierzan ruszyć na jesieni a kase potrzebuje na wiosne 07 to sie porozdlądam jeszcze .Mam prosbę na ciekawe namiary do castingu na kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.02.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Jeśli chodzi o obsługę klienta - dzwonię zawsze do tej pani, która z nami załatwiała kredyt i jest prosesjonalistką - nie mogę sie przyczepić - zawsze wie o co chodzi i bardzo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-justyna 07.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 WitamWłaśnie zabieram się z mężem za budowę domku.Za budowę - raczej dopiero siedzimy nad projektami.Ale zanim się spełniom nasze marzenia musimy wziąść kredycik.Mąż juz był w tym banku i powiem szczerze naprawde mają atrakcyjną ofertę.Obsługę też.Ale musimy to jeszcze przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freudek 09.03.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witajcie, właśnie skorzystałem z oferty PTF. może nie są najtańsi i z obsługą różnie bywa.... (po interwencji u dyrekcji sprawy wróciły do normy). z racji moich dochodów (umowy o dzieło) bardzo przyjazny bank. Dla nich liczy się ile się zarabia przez dany okres (6/ 12 m-cy) a nie przez m-ce. Konkurencyjny bank stwierdził, iż nie mam zdolności kredytowej, bo umowy o dzieło co 2-3 m-ce, a nie jak normalny człowiek co miesiąc I nieważne, że umowy są na kwoty dalekie od średniej krajowej Wziałem kredycik na cały domek w CHF na 30 latek. Na razie mam pierwszą transzę i ciekaw jestem jak zostanie rozliczona (ponoć robią to bezproblemowo). zobaczymy pzdrawiam Klientów PTF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freudek 06.04.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Właśnie rozliczyłem pierwszą transzę, cała procedura trwała 9 roboczodni od momentu zgłoszenia i wypłaty środków. trochę długo, ale to ponoć przez nawał wypłat po długim okresie zimowym. zobaczymy jak będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimbaj 14.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Z tego co pamiętam jak się rozglądałem za kredytem PTF miał dziwne zapisy w umowie, które mnie zaniepokoiły. Nie pamiętam szczegółów ale:- trzeba sprawdzić stopę bazową z której korzystają w umowie - czy to nie jest jakiś ich indeks albo inny wynalazek- okresy przeszacowania (co jaki czas i pod jakimi warunkami zmienia się oprocenowanie kredytu) - warunki zmiany marży (nie pamiętam, ale gdzieś było, że jak bank uzna to marża się moze zmienić),- czy prowizje za różne rzeczy podczas trwania umowy są "zgodnie z cennikiem" czy wpisane dosłownie, (jak zgodne z cennikiem to z aktualnym i jak zacznie dużo ludzi np. przewalutowywać to ustalą opłatę aby zarobić) No i rzecz najważniejsza. Zawsze jak wybieracie ofertę nie patrzcie tylko na oprocentowanie. Równie ważne są kursy (im większy rozstrzał pomiędzy kursem kupna a sprzedaży tym gorzej dla Was, bo po kupnie wypłacają a po sprzedaży spłacacie). Rekordzista GE, ale PTF chyba też na tym przycina. Najlepiej policzyć sobie ratę w PLN, uwzględniając prowizję doliczoną do kredytu oraz kursy walut np. z jednego dnia. pozdr,Bimbaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts