Gość MonikaKlamann 02.02.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witam, kupiłam niedawno działkę. I dopiero co odebrałam warunki zagospodarowania przestrzennego i okazuje sie,ze na mojej działce w wiekszosci znajduje sie stanowisko archeologiczne. Co dalej? Wiem,ze aby uzyskać zgodę na budowę musze na własny koszt przeprowadzic badania archeologiczne. Jestem po wstepnej rozmowie z archeologiem i mam nadzieję,ze będzie ok. Mądry Polak po szkodzie, mogłam szybciej sprawdzić zagospodarowanie i wystąpic z wnioskiem przed kupnem. Działke kupiłam od Urzędu Miasta, czy przypadkiem urzędnik powinien poinformować mnie o tym,że takie stanowisko archeologiczne wystepuje na danej działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 03.02.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Nie chcę Cię martwić ale ugrzęsłać. Urzędnik zachował się strasznie ale mądry polak po zskodzie.Serdeczne wyrazy współczucia.więcej 0607729022.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 18.02.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Prawda jest taka o stanowiskach archeologicznych . Miejsce wskazane na mapie moze odbiegac od ww stanowiska nawet o 100 metrów. No chyba ze masz ewidentny kurhan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość MonikaKlamann 04.03.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Witam, jestem po wstepnych ustaleniach z archeologiem. Pani archeolog, która prowadzi sprawę, sprawdziła działkę u konserwatora i okazało sie,ze nie jest tak źle. Kolejny krok to wybór projektu i wstepne wykopki na obszarze fundamentu, lub wykopanie fundamentu przez ekipę archeologów. Jestem dobrej mysli i czekam na wiosnę, zeby ruszyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.03.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 a propos urzednika - nie ma obowiązku Cie informować ani o tym ze kupujesz"stanowisko archeologiczne" a ni o tym ze np za 3 lata tam bedzie autostrada... mialam kiedys przygode z taka dzialka "archeologiczna" na mazurach - dokladniej w miejscowosci Lipowo - działka rekreacyjna a nawet nie dalo sie domku letniskowego postawic, ba! nawet baraczka! mozna bylo tylko namiot rozbić( z tym ze to dosc wazny obszar byl ale 0 kasy na prowadzenie wykopalisk) wiec tak sobie lezalo Udalo sie potem sprzedac komus kto twierdzil ze sobie poradzi bolalo bo teren przepiekny i nad jeziorem ale coż - nie wiem jaka łapówe dal tamten facet i jakie miał chody, nie wiem nawet czy cokolwiek postawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts