lilia 02.02.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Czy może ktoś zbudował lub buduje ten dom, albo zna osob takie? http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=519&Page=&Realisations=&Wnetrza=&Search=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance= pozdrawiam sedecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 31.03.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy i chciałbym od doświadczonych z budową użytkowników uzyskać ważne dla mnie informacje. Marzeniem moim i żony jest mały domek i właśnie w tym roku to marzenie chcemy zrealizować. Na 99% będzie to projekt LK&506, gdyż spełnia on wszystkie nasze oczekiwania. Prosiłbym o orientacyjny kosztorys budowy w stanie surowym zamkniętym tego domku. Osoby które może go już zbudowały bądź też będą budowały proszę o odpowiedź i kontakt. Chętnie poznałbym także ekipę budowlaną do jego wybudowania z okolic Bełchatowa(w załączeniu proszę o koszty robocizny lub materiały+robocizna ). Co do propozycji użytych materiałów: -ściana zewnętrzna jednowarstwowa, beton komórkowy lub ceramika typu Porotherm 25, docieplenie styropianem 12; -ściany działowe do uzgodnienia; -dach kryty blachodachówką; -strop parteru do uzgodnienia z ekipą(monoloityczny czy płyty); -stropodach, podpitka z dociepleniem wełną. Proszę o odpowiedź, porady,propozycje i kontakt. Ważna jest dla mnie każda wypowiedź. Z góry bardzo dziękuje. http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=519&Page=&Realisations=&Wnetrza=&Search=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 01.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Jeżeli ważna jest każda odpowiedź i chcesz mieć orientację jako tako to powiem, że mój dom jest większy o 30 m, ale bryła taka sama i mam jeszcze garaż prawie wolnostojący. Stan zamknięty z Ytonga kosztował mnie ca. 140 tys. To nie jest oczywiście dokładna kwota, ale +/- tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 02.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Dzięki za wypowiedź. Za kwotę stanu surowego zamkniętego o której piszesz ja myślę o stanie do wprowadzenia. Mozliwe jest to w zależności od użytych materiałów i cen robocizny ekipy budowlanej której jeszcze poszukuje. Z wypowiedzi niektórych forumowiczów wynika, że jest to osiągalne. Nie będę miał garażu ani piwnic, bryła domu jest prosta, dach także a wykończenie będzie standartowe. Prosiłbym nadal o opinie i kosztorysy doświadczonych budowniczych i propozycję sprawdzonych ekip z rejonu Bełchatowa. E&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 02.04.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Zupełnie szczerze życzę powodzenia Pamiętaj tylko, że ci, którzy mówią, że można za 140 tys. wybudować dom do wprowadzenia jeszcze go nie wybudowali. Trzymam za nich kciuki, ale musisz uważać, jak oni. Poza tym oni robią to własnymi rękami, a nie ekipami budowlanymi. Sami jeżdżą po hurtowniach w całym kraju itd. Każdy doświadczony, który już wybudował ekipami i na nich się zdając z braku czasu powie, że nie da się za te pieniądze postawić domu gotowego. Wykończenia są najdroższe. Ale jeszcze raz powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 02.04.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam!2000 x 96,73 m2 = 193 460 zł ( bez Vat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 02.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Dzięki ZUZA za posta. Myślę że moje plany się powiodą, zresztą muszą. Wiem też, że nie będzie luksusów i nie będzie łatwo. Liczę się z Twoją opinią . W tej chwili mieszkamy 50 km od pracy więc .......... Najgorszy stan surowy zamknięty, resztę będę kończył sam i z pomocą znajomych. Instalacje elektr. mam z głowy bo jestem elektrom... a 2000 za metr kwadratowy to nie dla mnie. Hurtownie mam blisko i to kilka. Ale dzięki za zainteresowanie moją sprawą. Proszę o dalsze propozycje i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 05.04.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam ponownie wszystkich budowniczych i ekipy budowlane.Jeszcze raz bardzo proszę o wycenę robocizny tego domku.Chętnie wysłucham wszystkich opini i porad co do tego projektu.Oczekuję na wypowiedzi.E/D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 26.04.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Proszę ponownie o potwierdzenie i wypowiedzi na temat kosztów budowy małych i nie skomplikowanych domków o małej powierzchni. Czy mój plan ma szansę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi35 26.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Pilnie potrzebuję kosztorysu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Pilnie potrzebuję kosztorysu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli PILNIE to u kosztorysanta, w firmie projektowej (być może ma kosztorys) , w składzie PSB - wycenią ale mało dokładnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 28.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 My mamy zamiar budować według tego projektu,ale po naszych zmianach, to juz nie będzie ten sam dom Chcemy przede wszystkim dobudować garaz z kotłownia,zliwkwidować daszek nad wejsciem zadaszajac ganek wysunietym dachem, tak samo zadaszamy taras (blachodachówka), trochę pozmieniać wnetrze. Kosztorysu jeszcze nie mamy, bo w tym roku robimy tylko stan 0, też jeszcze bez kosztorysu. A budujemy z silki, bo mamy dostęp do tańszego materiału. A jeśli chodzi o koszty budowy, to ja jestem coraz większym realistą. Myslę, że nasz dom w pełni wykończony, z szambem, ogrodzeniem, ogrodem (bardzo skromnym) i dziłka - słowem wszystkim bedzie kosztował ok 300 000,ale na wprowadzenie się minimalizujemy koszty, bo wynajmujemy i spieszy nam się. Wersja minimum to ocieplony strop i wcale niezrobione poddasze - jakby parterowy z nieużytkowym poddaszem. I tu przy wykonanym stanie zero liczę, że zmieścimy sie w góra 150 tys kredytu. Mamy nadzieje, że wystarczy mniejsza kwota,ale wole sie mile rozczarować. Kosztorysu nikt ci nie da, musisz zrobić go sam dokładnie do swojego projektu ze zmianami. A wykończenie domu to ogromne koszty - choćby instalacja grzewcza.140 na całosć nie starczy. Musisz jeszcze policzyć przecież ogrodzenie, podjazdy, szambo itd, itp. Ale powodzenia w budowie i mam nadzieję, że będziemy w kontakcie.W koncu łączy nas projekt (dobrze że nie w tym samym miejscu budujemy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 29.04.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Pilnie potrzebuję kosztorysu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wykonuję kosztorysy budowlane domków jednorodzinnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 07.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witaj!Ja z żoną również przymierzamy się do tego projektu, choć w zanadrzu mamy jeszcze jeden. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to w okolicach maja powinniśmy ruszać z budową. Jeśli już zacząłeś to daj znać, chętnie porozmawiamy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts