gizmo 27.01.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Jaki materiał jest najlepszy na meble kuchenne. Co myślicie na temat płyt „MDF”. Bardzo proszę posiadaczy mebli z MDF-u o spostrzeżenia. Interesują mnie głównie informacje na temat wytrzymałości takich mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 28.01.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Przy obecnej technologii meble prezentują się nieźle. Nie bardzo rozumiem pojęcie wytrzymałości. Nie pękają, mięso na nich rozbijesz , nie sprawiają problemów. Lite drewno wygląda przepięknie, ale ta kasa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.01.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Wytrzymalosc zalezy od polaczenia stolarskiego (a te sa rozne) i od konstrukcji samego mebla. Ogolnie plyta MDF dosyc dobrze sie przyjela, zwlaszca w pomieszczeniach mokrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 28.01.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Jeśli chodzi o kuchnię, to jest jedna ważna wyższość MDFu nad drewnem - o wiele łatwiej się je czyści. Natomiast drewno wygląda niewątpliwie szlachetniej. Tylko dlaczego chcą za nie tyle kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.01.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Bo jest bardzie slachetne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 28.01.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Jestem posiadaczem kuchni z MDF-u (8 rok), na pewno drugi raz bym się nie zdecydował na ten materiał. Na początku jest OK., ale szczególnie uważać trzeba (tylko jak) na większe drzwi, zaczynają się wyginać (u mnie po 5 latach), uwaga na wodę, która przez niewielkie szczelinki (na łączeniu np. blat (krawędź przy połączeniu dwóch fornirów czy fornierów nie ważne, przy listwach i innych miejscach ) powoduje tzw. rośnięcie MDF-u i robi się górka (szczególnie w okolicach zlewu gdzie trochę zawsze pryska). Jestem nie zadowolony i dzisiaj wolałbym dołożyć i nie widzieć MDF-u na moje oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 28.01.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Widzialam patynowana olche z MDF, myslalam ze drewno, dopiero jak wzielam do reki to sie zorientowalam.A tak wogole, to drewno fatalnie sie czysci, nawet najlepsze, po latach wypacza (u tesciow wyglada nawet po ostatniej renowacji fatalnie), a plyty MDF u moich rodzicow od 20lat sa calkiem OK, zawiasy tylko do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 28.01.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 MDF to taki lepszy pazdierz. Elementy z niego wykonane moga byc lepszej jakosci, trwalsze, mozna z niego wykonywac dokladniejsze elementy choc troszke drozsze.W domu mam z nich drzwiczki w szafkach kuchennych. Mam je kilka dobrych lat i dotychczas nic zlego nie zauwazylem - dalej sa tak samo ladne jak byly nowe. Maja ladny zaokraglony, rowny ksztalt ktory pewnie nie udalby sie ze zwyklego pazdzierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts