DARIO2 30.01.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 WITAM! MOZE MA KTOS KOMPLET ZE SKORY W JASNYM KOLORZE. NAPISZCIE JAKI JEST W UTRZTMANIU. ZASTANAWIAMY SIE CZY KUPIC JASNY CZY CZEKOLADE. DZIEKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 02.02.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witam, komplety skórzane są świetne, wyglądają elegancko i jasne i ciemne ale... Mamy wielki fotel z jasnej skóry, jest cudownie wygodny, czyści się to preparatami do skór i jest OK pod warunkiem, że nie masz psa lub kota. Kot bedzie ostrzył pazury o meble a pies wskakując zrobi nieodwracalne krechy, więc, jeśli ma to stać w miejscu dostępnym dla zwierząt, to brzydko mowiąc - odpada. Szkoda wydatku i nerwów, wtedy lepsza zwykła kanapa kryta materiałem, zwartym aby się nie "mechaciło". Ponieważ przerabialiśmy ten temat więc piszę ostrzegawczo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.02.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 cześć, ja też poproszę o radę, wlasnie dwa dni temu kupilam komplet ze skóry do salonu, jaśniutki jest, ecru I mam pytanie, jak to "zakonserwować" oraz pielęgnować? Co stosujesz, i gdzie się kupuje takie preparaty? Acha, zwiarzaków nie posiadam, ale mam za to dwuletnią córcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 03.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam, mam komplet z jasnożółtej skóry. Jest super - nie zamieniłabym go na żaden inny, ale fakt.... brudzi się. Pewnie nie mniej niż ciemny, ale widać zdecydowanie więcej Do tego mamy w domu małego łobuza, który nie bacząc na nic w ciapkach itd łazi po całym komplecie. Na początku czyściliśmy meble specjalnymi preparatami zakupionymi w sklepie w którym kupiliśmy meble, ale zarówno cena ok. 100 zł za butelkę, jak i szybkość zużycia butelki zmusiły nas do zmiany sposobu czyszczenia. Teraz czyścimy komplet raz w miesiacu ciepłą wodą z odrobiną delikatnego mydła, a po wysuszeniu pokrywamy specjalnym preparatem do skóry frimy Bufalo (chyba tak się nazywają). Czyszczenie raz w miesiącu zdecydownie wystarcza. Nie wiem jak to jest ze zwierzątkami, bo takowych nie mam, ale córka ma zakaz bawienia się długopisem w pobliżu mebli - jej ostatni wybryk lekko naruszył stan fotela Jednakże przy normalnym użytkowaniu takie czyszczenie zdecydowanie wystarczy. Ach, komplet mamy 4 lata i nie ma narazie na nim śladów wysuszenia skóry lub jej pękania. Jest w bardzo dobrym stanie. Sposób czyszczenia podrzucił nam gość w innym sklepie meblowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.02.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 No to mnie czeka dodatkowa praca z tym czyszczeniem No ale, chciałam - to mam dzięki za pomoc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 03.02.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 I mam pytanie, jak to "zakonserwować" oraz pielęgnować? Co stosujesz, i gdzie się kupuje takie preparaty? Acha, zwiarzaków nie posiadam, ale mam za to dwuletnią córcie pozdrawiam ja kupiłam jaśniutką, piaskową narożną sofę ze skóry gdy moja córeczka miala 2 lata. Sofa wygląda nadal ładnie, czyszczę ją preparatami do skóry "Absorb" z Ikea, raz na kilka miesięcy konserwuję kremem z tej samej serii. Polecam. Nie wyobrażam sobie mieć przy małym dziecku sofy w obiciu z materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ooo, to czuję sie pocieszona, bo mąż sie stukał w głowę, że przy Małej takie jasne meble sobie wymyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 03.02.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ooo, to czuję sie pocieszona, bo mąż sie stukał w głowę, że przy Małej takie jasne meble sobie wymyśliłam tylko trzymaj długopisy poza jej zasięgiem bo to tak na prawdę jedyne zagrożenie dla jasnej skóry ze strony malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 03.02.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Leyla bez załamki - moja córcia-urwis też ma 2 latka ooo, to czuję sie pocieszona, bo mąż sie stukał w głowę, że przy Małej takie jasne meble sobie wymyśliłam tylko trzymaj długopisy poza jej zasięgiem bo to tak na prawdę jedyne zagrożenie dla jasnej skóry ze strony malucha tak, jak już pisałam mój fotel żyje, ale tym jednym miejscu trochę kiepściej Na sczęście w mało widocznym miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.02.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 dzieki! Wszelkie "pisadła" kolorowe staram się od niej trzymać na razie z daleka, jedno czym "maluje", to taki fajny pisak , ale "na wodę" kupiłam na Allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82911351 naprawdę super zabawka, rysujesz wodą, a jak wyschnie, to znika Polecam mamuśkom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 03.02.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Skórzane meble mają te przewagę nad obitymi materiałem, że po szybkim wytarciu nie zostają plamy z soków, czy innych płynów co przy dzieciakach zdarza się często. My czyścimy nasz fotel polskim mleczkiem do wyrobow skórzanych, nie pamiętam nazwy ale kosztuje około 10zł. a wystarcza na dwa miesiące (w białej plastikowej buteleczce ok 100 ml). Na bieżąco wycieramy z skórzu lub zaplamione miejsca typowymi ściereczkami do sprzątania, są nasączane jakimś środkiem delikatnie czyszczącym, najlepsze są czeskie chusteczki (uterki) w żóltych paczkach pakowane po 80 sztuk a cena około 6 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 03.02.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 najlepsze są czeskie chusteczki (uterki) w żóltych paczkach pakowane po 80 sztuk a cena około 6 zł. to są jakies specjalne chusteczki, do wyrobow skórzanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.02.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Oprócz długopisów flamastrów itp trzeba niestety uważać na dżinsy, szczególnie te chyba już nie modne ale takie nie sprane, które zawieerają dużo oryginalnej farby. A w przypadku osób mających skłonności do pocenia się i w upały szczególnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.02.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Wlasnie mialam to samo napisac, trzeba uwazac na ciemne jeansy sasiedzi maja biala skore i wyglada niestety nie za ciekawie z wtarta niebieska farba z materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 03.02.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Najlepsze są czeskie ściereczki, ("wilgotne ściereczki czyszczące" -sprawdzone) bo sa też polskie, np firmy Cif i innych. Nadają się do ścierania różnych powierzchni, mebli, blatów, itp. są nasączane środkiem czyszczącym (delikatnym) my ścieramy fotel skórzany codziennie i daje świetny efekt (nie niszczy skóry), można ścierać nawet chusteczkami nawiżanymi dla dzieci, też są niezłe (w działach dla maluchów), raz na miesiąc warto przetrzeć preparatem do skór który konserwuje i nieco natluszcza aby nie pękała. Po takim zabiegu warto przepolerować suchą flanelą aby nie zatłuścić ubrania no i daje ładny połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts