rencia 03.02.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 NO TO ZACZYNAMY - no to się przedstawiam - jestem krakowianka z uridzenia , pochodzenia i wogóle - mam dwa zbóje w domu jednego widać na zdjęciu obok a drugi się ukrywa (to mąż). Podobno ma mi pomagać przy budowie domu.....hm ..... Pożyjemy - zobaczymy... Jak mi się uda to powklejam zdjęcia..........działki która się mieści 3 km od Skały i która jest prawie moja...... http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=48125&zid=575024&r=0http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=48125&zid=575023&r=0 I nie wiem czy się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.02.2006 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Chyba nic tu nie wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.02.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ale udało mi się dodać moją stronkę- więc tam też są moje zdjęcia działeczki. Jeszce trochę posiedzę i się naumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.02.2006 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.02.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ----- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.02.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jestem po wstępnych rozmowach telefonicznych z prawdopodobnym wykonawcą mojego domku. Skłaniam się do budowania z bali drewnianych ale gościu mi mówi że ten domek z bali to nie bardzo bo ma dach kopertowy, i że jak go z bali zbuduje to że złamie tradycje budowania bo generalnie to wszystkie domy drewniane mają dach dwu-spadowy. Ja mu na to że ja chce ten dom z bali a ON że złamiemy wszelkie konwenanse budowania domu drewnianego, i że architekt też mi to powie..... I co ja mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.02.2006 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Wlaśnie wróciliśmy z pięknych gór (jutro powklejam zdjątka) po rozmowach z architektem-projektantem i wykonawcą naszego domku.Sprawa wygląda dobrze tzn. architekt jak usłyszał że projekt wybraliśmy już rok temu stwierdził że nie będzie nas przekonywał do innego i że ten projekcik zaadoptuje na dom z bali drewnianych (już nic z wykonawca nie mruczeli na temat dachu kopertowego). Po dwóch godzinach rozmów z wykonawcą stanęło na tym ,że będzie to bal 20 cm kwadratowy na obce pióro + 10 cm wełna mineralna i od środka wykończenie tam gdzie chcemy drewno , płyta gk, terakota albo kamień. I oczywiście dach kryty gontem drewnianym. No i teraz pozostało mi czekać ok. dwa tygodnie na wstępny kosztorys. Jak mnie cena nie zabije - to budujemy. Narazie tyle póżniej powklejam zdjęcia. Zobaczycie jak wygląda zima w górach, jest cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.02.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 -------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 25.03.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Troszkę mnie nie było , ale już wróciłam na forum... A przez ostatni miesiąc się sporo wydarzyło...Sprzdaliśmy mieszkanko w centrum Krakowa - hm.... jednym słowem mówiąc pozbyliśmy się jednej z lepszych inwestycji w dzisiejszych czasach na rzecz budowy naszego ślicznego domku.No i właśnie działeczkę mamy zabukowaną , jesteśmy po spisaniu przdwstępnej, no imam wstępny kosztorys na dom z bali drewnianych - stan surowy zamknięty 100 patyczków. Na szczęście ta suma nie zaskoczyła nas bardzo więc decyzję podjęliśmy. Dom drewniany wg. powyższego projektu.Kolejny kroczek to uzyskanie WZ bo nasza gmina się opóźnia z wprowadzeniem planu zagospodarowania terenu a potem pozwolonko i fundamenty z mediami do końca tego roku.To tyle najbliższych planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 29.03.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 No i i złożyłam wniosek o WZ, wniosek o warunki przyłącza wody i prądu , a teraz będę sobie robi podział swojej działeczki , który też jest trochę skomplikowany bo nie ma planu zagospodarowania.To na tyle................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 06.04.2006 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Stanęłam w miejscu nic się nie dzieje ...................a ja tak nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.04.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Byłam dziś na mojej działeczce - wysiedłam z autka stanęłam zamknęłam oczy i było tak- cisza i ćwierkanie ptaków, delikatny wietrek i słoneczko - a potem nasz wymarzony domek, mój mały zbój bawiący się na zielonej trawce i my na tarasie z kubkiem kawy.... a najlepsze jest to , że to marzenie się ziści i to niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 24.04.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jakby kto chciał wiedzieć domek ma 120m2 z garażem więc właściwie to jakieś 100m2 użytkowych. Jeszcze wszystkich szczegółów odnośnie budowania nie wiem więc nie piszę. Jadę w długi weekend na rozmowy z projektantami i wykonawcą więc potem będę pisać bardziej szczegółowo. Ale też już się troszkę ruszyło bo mam wszelkie papirki do wydzielenia mojej działeczki i zaraz po długim weekendzie będę składać wstępny projekt podziału do zaopiniowania w architekturze. No coś zaczyna się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.05.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.05.2006 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 A teraz tak: Zamówiliśmy projekt naszego domku - jesteśmy dogadani z wykonawcą na 100% jak tylko śnieg w przyszłym roku zejdzie - czyli gdzieś mam nadzieję początek kwietnia. Dzisiaj złożyłam wstępny projekt podziału mojej działki do architektury w gminie. W poniedziałek pojadę przyspieszyć decyzję i chyba zaraz w przyszłym tygodniu zgłoszę podział i zacznę go robić. Tak będzie szybciej. No coś się rusz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iona żona Kuby 05.05.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Śliczny, przytulny domek. Życzę powodzenia i wytrwałości. Będę do was zaglądać. Pamiętajcie o zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 07.05.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Iona9żona Kuby) - dzięki. Mam tylko prośbę pisz w komentarzach do.. - OKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.05.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 No i w poniedziałek ruszam z podziałem mojej działeczki- mam nadzieję że pójdzie gładko. A zapomniełam napisać że w Istebnej poznaliśmy bardzo sympatycznego Juranda79 z żonką. Fajnie się tak spotkać na żywca , wypić piwko i pogadać na interesujące tematy... Mam nadzieję że się jeszcze kiedyś spikniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.05.2006 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Zaczyna się: Po pierwsze - mam warunki przyłączenia do sieci wodnej i energetycznej - więc do wrunków zabudowy już tylko mały kroczek Po drugie mam decyzje w sprawie podziału działki - mam go już zgłoszonego i w sobotę jadę sobie zamierzyć granice. A potem jak tylko podział wejdzie w życi i będę mieć WARUNKI ZABUDOWY to zaraz finalizuję umowę kupna działeczki i zaraz występuję o pozwolenie - a projekcik domku zrobi się między czasie i mapkę pod projekt już mam tylko się przy podziale domierzy pare szczegółów i będzie OKI. No a fundament wylejemy z końcem sierpnia - we wrześniu. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.05.2006 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No i pomierzyłam i podział i pod mapę pod projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts