Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNICZEK RENCI

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Im bliżej budowy to mi się koncepcje zmieniają - w poniedziałek mój projektant zaczyna mi przprojektowywć gotowy projekcik na dom z bala - a ja zaczynam się zastanawiać nad totalną zmianą.

Znalazłam też fajny projrkcik domku duż prostszy i chyba bardziej funkcjonalny i mam dylemat.

Muszę z moją drugą połową przedyskutować temat - znowu zaczynam mieć jekieś dołki co do budowy.

Chyba pójdę na forum psychol - bo mi oko lata :lol:

No i stało się nie wiem czy wszyscy tak robią czy tylko mnie i mojej drugiej połowie odwala na sam koniec ale zmieniliśmy całkowicie koncepcję.

A było tak:

Jak już wcześniej pisałam znalazłam drugi fajny projekcik - domek powierzchniowo chyba taki sam ale mniej okazały z zewnątrz.

Bardzo prosty w swojej konstrukcji - mniej ciekawy od poprzedniego.

Co nas przekonało?

Funkcjonalność.

Wczorajszego wieczoru zasiedliśmy z rodzinką wydrukowaliśmy nasze dwa projekty i daliśmy do zaopiniowania.

Nie wiem dlaczego ale wszyscy zaopiniowali jednoznacznie oczywiście po burzliwej dyskusji za i przeciw.

Stanęło na tym że budujemy oczywiście z bali ale ten dom:

http://www.hgatelier.com.pl/c3g/c3gd_1.jpg

http://www.hgatelier.com.pl/c3g/c3gd_2.jpg

• 2 weeks później...

No i dupa że tak brzydko powiem - nie można liczyć na czyjąś odpowiedzialność - a chodi o Panią urzędniczkę - byłam w poniedziłek u niej i umówiłam się że na czwartek będę mieć decyzję o warunkach zabudowy.

Dziś jest czwartek chyba że się mylę - pojechałam 36 km w jedną stronę - i co?

Pani urzędniczki dzisiaj nie ma - będzie w poniedziałek!

W poniedziałek to ona będzie ale biedna - tak jej nagadam i jeszcze każę sobie zwrócić za paliwo i amortyzację samochodu :evil:

No pogadałam - a teraz ta lepsza część:

http://images1.fotosik.pl/118/262beba73b5acbc1.jpg

http://images1.fotosik.pl/118/bc7e0f7aaf711314.jpg

Właśnie przed chwilą (solidny projektant) przysłał mi to do zaopiniowania!

No wrescie mam!

Warunki zabudowy - odebrałam wczoraj i odrazu przesłałam projektantowi.

Właściciel jeszcze w tym tygodniu ma złatwić dokumenty i w przyszlym mam nadzieję podpiszę już umowę notarialną na moją działeczkę.

Jak to już będzie to papiery o pozwolenie na budowę mogę pomału składać.

Ślimaczy się to wszystko ale jednak żółwim tempem idzie do przodu.

Prognozy na jesień są jak dla mnie dobre więc myślę że i ten fundament wylejemy - jakoś :roll:

A takie są efekty tej decyzji- mail od mojego projektanta:

"Analizowaliśmy z szefem koncepcje pani domku i doszliśmy do paru wniosków. Jeżeli byśmy obniżyli garaż do typowej wysokości 2,2m ,a wjazd byłby z poziomy gruntu to na piętrze uzyskamy dwa poziomy(nad garażem 75cm niżej).Dużą sypialnie z garderobą i łazienką przenosimy nad garaż co daje nam bardziej ustawną łazienke ,oraz unikamy kłopotów z przygotowaniem podłoża w łazience na stropie drewnianym(nad garażem mamy strop żelbetowy).Na dole proponujemy również małe zmiany (być może obrócenie lub przestawienie schodów) co pozwoli nam na centralne usytuowanie kominka. Gabaryty budynku bez zmian.

Czy zgadza się pani na takie propozycje?

Przy obecnym układzie komin wyjdzie na środku sypialni i byłby na przykład elementem dekoracyjnym lub nośnym dla telewizora typu LCD."

Do Chrzanu z tym wszystkim - zachciało mi się budowania :evil:

Zła jestem i dziś się pokłuciłam z właścicielem działki od którego tę działkę kupujemy.

Okazuje się że wg. niego wszelkie formalności związane zkupnem sprzedażą powinnam ja załatwiać tak jakby jemu nie zależało na transakcji.

Zła jestem i wogóle - wielka PUPA :evil: :evil: :evil: :x :cry: :o

• 3 weeks później...