rencia 27.06.2006 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Podział zaklauzulowany - teraz tylko decyzja o podziale - i za jakieś 14 dni jak się uprawomocni to notariusz i działeczka będzie moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 07.07.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Im bliżej budowy to mi się koncepcje zmieniają - w poniedziałek mój projektant zaczyna mi przprojektowywć gotowy projekcik na dom z bala - a ja zaczynam się zastanawiać nad totalną zmianą. Znalazłam też fajny projrkcik domku duż prostszy i chyba bardziej funkcjonalny i mam dylemat. Muszę z moją drugą połową przedyskutować temat - znowu zaczynam mieć jekieś dołki co do budowy. Chyba pójdę na forum psychol - bo mi oko lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 No i stało się nie wiem czy wszyscy tak robią czy tylko mnie i mojej drugiej połowie odwala na sam koniec ale zmieniliśmy całkowicie koncepcję. A było tak: Jak już wcześniej pisałam znalazłam drugi fajny projekcik - domek powierzchniowo chyba taki sam ale mniej okazały z zewnątrz.Bardzo prosty w swojej konstrukcji - mniej ciekawy od poprzedniego.Co nas przekonało?Funkcjonalność.Wczorajszego wieczoru zasiedliśmy z rodzinką wydrukowaliśmy nasze dwa projekty i daliśmy do zaopiniowania.Nie wiem dlaczego ale wszyscy zaopiniowali jednoznacznie oczywiście po burzliwej dyskusji za i przeciw.Stanęło na tym że budujemy oczywiście z bali ale ten dom: http://www.hgatelier.com.pl/c3g/c3gd_1.jpg http://www.hgatelier.com.pl/c3g/c3gd_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2006 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 http://www.hgatelier.com.pl/c3g/parter.gif http://www.hgatelier.com.pl/c3g/poddasze.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.07.2006 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.07.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Odebrałam decyzje podziałową.Rozmawiałam a panią co wydaje pozwolenia na budowę - może się uda do września z moim - kurcze a ja muszę fundament do końca września wylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 17.07.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 No i wkopaliśmy graniczniki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 17.07.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.07.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 No i dupa że tak brzydko powiem - nie można liczyć na czyjąś odpowiedzialność - a chodi o Panią urzędniczkę - byłam w poniedziłek u niej i umówiłam się że na czwartek będę mieć decyzję o warunkach zabudowy. Dziś jest czwartek chyba że się mylę - pojechałam 36 km w jedną stronę - i co? Pani urzędniczki dzisiaj nie ma - będzie w poniedziałek! W poniedziałek to ona będzie ale biedna - tak jej nagadam i jeszcze każę sobie zwrócić za paliwo i amortyzację samochodu No pogadałam - a teraz ta lepsza część: http://images1.fotosik.pl/118/262beba73b5acbc1.jpg http://images1.fotosik.pl/118/bc7e0f7aaf711314.jpg Właśnie przed chwilą (solidny projektant) przysłał mi to do zaopiniowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.07.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Pomóżcie !!!!!! Może cosik przeoczyłam.Czekam na komentarze mojego wstępnego projektu.Ja na przykład już wiem że prysznica w łazience brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 27.07.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Gdzie bedzie kominek? Jesli ma byc rzecz jasna:-) Z czego beda sciany garazu? Tez bale? Jakie przewidujesz ogrzewanie? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.07.2006 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Gasol - jedna prośba - pisz w komentarzach do... OKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 No wrescie mam! Warunki zabudowy - odebrałam wczoraj i odrazu przesłałam projektantowi. Właściciel jeszcze w tym tygodniu ma złatwić dokumenty i w przyszlym mam nadzieję podpiszę już umowę notarialną na moją działeczkę. Jak to już będzie to papiery o pozwolenie na budowę mogę pomału składać. Ślimaczy się to wszystko ale jednak żółwim tempem idzie do przodu. Prognozy na jesień są jak dla mnie dobre więc myślę że i ten fundament wylejemy - jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 No i dzięki Jurandowi przestawiam kominek w inne miejsce. Bo faktycznie w tym zaułku za schodami był do kitu. Projektant ma mi przesłać koncepcję z iinym usytuowaniem kominka - bardziej w centrum salonu. Wszystko przez albo dzięki Jurandowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A takie są efekty tej decyzji- mail od mojego projektanta: "Analizowaliśmy z szefem koncepcje pani domku i doszliśmy do paru wniosków. Jeżeli byśmy obniżyli garaż do typowej wysokości 2,2m ,a wjazd byłby z poziomy gruntu to na piętrze uzyskamy dwa poziomy(nad garażem 75cm niżej).Dużą sypialnie z garderobą i łazienką przenosimy nad garaż co daje nam bardziej ustawną łazienke ,oraz unikamy kłopotów z przygotowaniem podłoża w łazience na stropie drewnianym(nad garażem mamy strop żelbetowy).Na dole proponujemy również małe zmiany (być może obrócenie lub przestawienie schodów) co pozwoli nam na centralne usytuowanie kominka. Gabaryty budynku bez zmian. Czy zgadza się pani na takie propozycje? Przy obecnym układzie komin wyjdzie na środku sypialni i byłby na przykład elementem dekoracyjnym lub nośnym dla telewizora typu LCD." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 07.08.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Do Chrzanu z tym wszystkim - zachciało mi się budowania Zła jestem i dziś się pokłuciłam z właścicielem działki od którego tę działkę kupujemy. Okazuje się że wg. niego wszelkie formalności związane zkupnem sprzedażą powinnam ja załatwiać tak jakby jemu nie zależało na transakcji. Zła jestem i wogóle - wielka PUPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 08.08.2006 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 I byłam i załatwiłam jutro o 13.00 podpisujemy umowę notarialną na naszą działeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.08.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 i o 13.00 nastąpiło zawarcie przedwstępnej umowy notarialnej - więc prawie a może i w 2/3 jesteśmy właściciele ziemscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.08.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.08.2006 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 No to teraz jest już wszystko oki - kominek we właściwym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts