aśG 28.04.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam wszystkich wiosennie. Bardzo ładny ten domek, ale zobaczcie ciekawostkę - Archon chyba go skopiował bo u nich to jest nowość (z pewnymi przeróbkami) a wy macie ten projekt kupiony dawnohttp://www.archon.com.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m43ec5c0c51a0b W tym waszym domku brakuje tylko wykusza które teraz sa tak modne. Piotrze 2000 ty coś pisałeś że chciałbyś go zrobić. Jak myślicie czy taka zmiana wymaga zgody sprzedającego? Faktem jest że ten wykusz super tam pasuje i dałby więcej światła w salonie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam aśG co do projektu nawet podobny do naszego, bardzo zbliżony układ pomieszczeń , podoba mi się ten wykusz w salonie , ale u nas już za późno . A projekt kupiliśmy dwa lata temu, albo trzy , ten czas tak szybko leci aśG wiem napewno że nie można sobie samemu zmieniać kształtu domu ,-po to mamy projekty , ale po to mamy projektantów aby mogli mam zmieniać projekt w którym coś nam się nie podoba . pozdrowienia barczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 04.05.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Miamo braku moch wpisów śledze cały czas w sumie Wasz wątek,jestem w fazie adaptacji projektu, zdecydowałem sie na wyksz i balkon nad wykuszem, zobaczymy co z tego wyjdze, pozdrawam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.05.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Piotrze 2000 Rozumiem że ten wykusz będzie od strony salonu a wyjście na balkon będzie u góry ze sypialni ( tej nad salonem ) czyli w dużej sypialni będziesz miał wyjścia na dwa balkony. czy mam rację Piotrze 2000 pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 04.05.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Piotrze 2000 jak już odbierzesz projekt od architekta to napisz prosze ile kosztowała adaptacja. Rozważam troche zakup tego projektu i też chciałabym zrobić wykusz dlatego bardzo interesowałaby mnie cena. A może już wiesz mniej więcej kwote? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 05.05.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Barczyki,rzeczywiście mam wyjscie z sypialni nad salonem na dwa balkony i zastanawiam się czy będzie to przeszkadzało.Zastanawiam sie również czy od strony frontowej nie zamienic dzwi balokonowych z oknem, ale to chyba niemądry pomysł, zastanawiam sie również czy czasmi nie poszerzyć pokoju obok, tak oby objął dwoje drzwi balkonowych, tylko co wtedy z tym słupem podtrzymującym dach?A co Wy sądzicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 05.05.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Cześć aśG mam wrażenie, że Archon wcześniej spisało swoje uwagi kiedy byłem u nich i zrobiło modyfikację Lewkoni (czy jakoś tak) . Przed zakupem Ametystu rozważałem również go (lub dom w Maciejkach) ale było jednak za dużo zmian. Jeżeli chodzi o adaptacje Ametystu to oprócz wykusza zmniejszałem także szerokość dwustanowiskowego garażu, po zmianach projekt netto wyniósł 2 tys. zł, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam ponownie Piotrze 2000 co mogę ci doradzić !!! moim zdanie drugie drzwi w sypialni będą super ,bo skoro są dwa okna na bocznej ścianie to jedno będzie przerobione na drzwi a skoro mowa o drzwiach balkonowych od strony frontowej to nic nie zmieniaj Piotrze bo dom straci swój wygląd , a przesunięcie ściany będzie też złym rozwiązaniem dlatego że sypialnia jest naprawdę dość spora a pokój obok byłby zbyt ciemny i mały. Postaram się wkleić zdjęcia z poddasza ale jeszcze nie mam sufitu tylko ścianki działowe. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 05.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 dzieki za wskazówki, jestem podobnego zdania i chyba zostanie tak jak w projekcie, postaram sie wkleic rzuty po adaptacji, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 05.05.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam! A wiecie o czym ja myślałam?Zeby zmniejszyć dużą sypialnie i całe okno balkonowe nad wejściem przenieść do sypialni obok. Tylko czytam teraz Piotrze o słupie podtrzymującym dach. Jestem trochę laikiemw czytaniu projektu.Czy widać do na rzutach? W którym on jest miejscu?Mam jeszcze jedno pytanie do ciebie Piotrze - czy to 2 tyś netto to razem z projektem czy jeszcze dodatkowo(w sumie ponad 3 tyś?) I gdzie robili te zmiany w pracowni gdzie kupuje sie projekt? Dzięki za odpowiedzi no i czekam na zdjęcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 aśg może ja ci odpowiem bo mam już ścianki działowe więc lepiej mi wytłumaczyć więc myślę że to byłby dobry pomysł tylko że słup o którym mowa byłby oddalony od ściany działowej około 1 metra ,(ale mi się słupy podobają na poddaszu ) a drzwi na balkon by mogły być duże co by dawało więcej światłai jeszcze jedno chcę zauważyć że komin znalazłby się w małym pokojuzrobię zdjęcia to sami zobaczycie o co chodzi pozdrawiam barczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 przepraszam że nie piszę z dużej litery ale caps lock mi nawalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 07.05.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 No to super jeśli można to będzie zobaczyć na zdjęciach! Już się nie mogę doczekać. Podoba mi się na twoich zdjęciach okno w kuchni - takie duże. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 i jeszcze jedno na drugiej ścianie ale mniejsze chciałam je zamurować ,bo stwierdziłam że po co tyle okien no i koszt dodatkowy ale małżonek ostro protestował więc się zgodziłam i teraz naprawdę nie żałuję dzisiaj idę porobić zdjęcia i wieczorem postaram się wkleić pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jak obiecałam wklejam fotki jest to wyjście na balkon z naszej sypialni http://foto.onet.pl/upload/44/70/_599101_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 aśG specjalnie dla ciebie następne zdjątko ,nasza sypialnia i okna ,które jedno będzie w twoim przypadku drzwiami na balkonika te drzwi obok to garderoba http://foto.onet.pl/upload/1/35/_599100_n.jpg poniżej sypialnia obakhttp://foto.onet.pl/upload/0/23/_599102_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 09.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 w załączeniu link do zdjęć z wykuszem,uwaga jest to lustrzne odbicie [/img]http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=48922&r=0Sam jestm ciekaw czy uda sie zobaczyc te fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 09.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 przekombinowałełem: http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=48922&r=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 09.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 i jeszcze razhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=48922&q=ametyst&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr2000 09.05.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 aśGzmiany dokonywała mi pracownia w której nabywałem projekt czyli Abakus,jest to kwota już po zmianach(adaptacji), ale projektant trochę sie krzywił, wiec teraz może być ciut drożej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts