Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom ametyst Marzeny i Pawła.

Gość

Recommended Posts

Witam wszystkich wiosennie. Bardzo ładny ten domek, ale zobaczcie ciekawostkę - Archon chyba go skopiował bo u nich to jest nowość (z pewnymi przeróbkami) a wy macie ten projekt kupiony dawno

http://www.archon.com.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m43ec5c0c51a0b

W tym waszym domku brakuje tylko wykusza które teraz sa tak modne.

Piotrze 2000 ty coś pisałeś że chciałbyś go zrobić. Jak myślicie czy taka zmiana wymaga zgody sprzedającego? Faktem jest że ten wykusz super tam pasuje i dałby więcej światła w salonie.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam aśG

co do projektu nawet podobny do naszego, bardzo zbliżony układ pomieszczeń , podoba mi się ten wykusz w salonie , ale u nas już za późno .

A projekt kupiliśmy dwa lata temu, albo trzy , ten czas tak szybko leci :lol:

aśG wiem napewno że nie można sobie samemu zmieniać kształtu domu ,-po to mamy projekty , ale po to mamy projektantów aby

mogli mam zmieniać projekt w którym coś nam się nie podoba .

pozdrowienia barczyki

Piotrze 2000

Rozumiem że ten wykusz będzie od strony salonu a wyjście na balkon będzie u góry ze sypialni ( tej nad salonem ) czyli w dużej sypialni będziesz miał wyjścia na dwa balkony.

czy mam rację Piotrze 2000

pozdrowionka

Witam Barczyki,

rzeczywiście mam wyjscie z sypialni nad salonem na dwa balkony i zastanawiam się czy będzie to przeszkadzało.

Zastanawiam sie również czy od strony frontowej nie zamienic dzwi balokonowych z oknem, ale to chyba niemądry pomysł, zastanawiam sie również czy czasmi nie poszerzyć pokoju obok, tak oby objął dwoje drzwi balkonowych, tylko co wtedy z tym słupem podtrzymującym dach?

A co Wy sądzicie na ten temat?

Cześć aśG

mam wrażenie, że Archon wcześniej spisało swoje uwagi kiedy byłem u nich i zrobiło modyfikację Lewkoni (czy jakoś tak) :).

Przed zakupem Ametystu rozważałem również go (lub dom w Maciejkach) ale było jednak za dużo zmian.

Jeżeli chodzi o adaptacje Ametystu to oprócz wykusza zmniejszałem także szerokość dwustanowiskowego garażu, po zmianach projekt netto wyniósł 2 tys. zł, pozdrawiam

Witam ponownie Piotrze 2000

co mogę ci doradzić !!!

moim zdanie drugie drzwi w sypialni będą super ,bo skoro są dwa okna na bocznej ścianie to jedno będzie przerobione na drzwi

a skoro mowa o drzwiach balkonowych od strony frontowej to nic nie zmieniaj Piotrze bo dom straci swój wygląd , a przesunięcie ściany będzie też złym rozwiązaniem dlatego że sypialnia jest naprawdę dość spora a pokój obok byłby zbyt ciemny i mały.

Postaram się wkleić zdjęcia z poddasza ale jeszcze nie mam sufitu :)

tylko ścianki działowe.

pozdrawiam!

Witam! A wiecie o czym ja myślałam?Zeby zmniejszyć dużą sypialnie i całe okno balkonowe nad wejściem przenieść do sypialni obok. Tylko czytam teraz Piotrze o słupie podtrzymującym dach. Jestem trochę laikiemw czytaniu projektu.Czy widać do na rzutach? W którym on jest miejscu?

Mam jeszcze jedno pytanie do ciebie Piotrze - czy to 2 tyś netto to razem z projektem czy jeszcze dodatkowo(w sumie ponad 3 tyś?) I gdzie robili te zmiany w pracowni gdzie kupuje sie projekt?

Dzięki za odpowiedzi no i czekam na zdjęcia.

Pozdrawiam.

aśg może ja ci odpowiem bo mam już ścianki działowe więc lepiej mi wytłumaczyć

więc myślę że to byłby dobry pomysł tylko że słup o którym mowa byłby oddalony od ściany działowej około 1 metra ,(ale mi się słupy podobają na poddaszu ) a drzwi na balkon by mogły być duże co by dawało więcej światła

i jeszcze jedno chcę zauważyć że komin znalazłby się w małym pokoju

zrobię zdjęcia to sami zobaczycie o co chodzi

pozdrawiam barczyki

i jeszcze jedno na drugiej ścianie ale mniejsze :lol:

chciałam je zamurować ,bo stwierdziłam że po co tyle okien no i koszt dodatkowy ale małżonek ostro protestował więc się zgodziłam i teraz naprawdę nie żałuję :p :p

dzisiaj idę porobić zdjęcia i wieczorem postaram się wkleić pare fotek