Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom ametyst Marzeny i Pawła.

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No! No! No! Barczyki super! Czy na tym zdjęciu z wyjściem na balkon z waszej sypialni widać komin? Hm,pewnie tak, bo tam jest w projekcie no i faktysznie gdybym to pozmieniała tak jak planuje to byłby w małym pokoju.Ale to mi nie przeszkadza. Tylko dalej nie kumam w którym miejscu jest ten słup. :( Taka niekumata jestem :oops:

Co do drugiego okna w kuchni to też jestem za bo masz wgląd na taras. Dzięki za zdjęcia! Myśle że jeszcze coś zobaczymy.

Piotrze właśnie o taki wykusz mi chodzi.Rewelacja! No tylko skoro piszesz ze może być teraz drożej :( :cry: Niedobrze. Mam rozumieć że to 2 tyś to zapłaciłeś w tej pracowni i już więcej nie będziesz płacił za jakieś zmany. Sorki ze tak dociekam bo nie wiem czy dobrze rozumiem 2 tyś netto łącznie za projekt i zmiany? Jeśli tak, to niedrogo, naprawde.Jak tak czytam to za projekt płaci sie pewną kwote a adaptacja zwykle kosztuje drugie tyle.

Pozdrawiam!

aśG przypatrz się dobrze zdjęciom właśnie tam widać ten słup o który pytasz , jest on wkąponowany w ściankę działową

Natomiast komin nie przylega do ścianki tylko jest odstęp , pokarze to na zdjęciu

Witam ponownie Piotrze 2000

Jeśli chodzi o strop to niczego bym nie zmieniała przy monolicie napewno jest więcej roboty , chociaż nie obyło się bez kombinacji , bo jeśli zauważysz na zdjęciach między salonem a kuchnią jest wylana specjalna belka ,na której musiały być ułożone belki stropowe . Jeśli jest sprawdzona ekipa to nie będzie miała problemów .

Ja taką miałam :p :p

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Czy dobrze rozumiem,

przy monolicie jest wiecej roboty,

a przy terivie wiecej komplikacji(belka w kuchni), a czy przy terivie nie trzeba było przesywac podpory dachy dużym salonie?

Mam jeszcze pytanie, czy zmienialiście coś z kominem, na górze na zdjeciu wydaje sie on być węższy niż na projekcie?

pozdrawiam

Piotrze2000 przepraszam że tak długo to trwało ,ale chyba jak wszyscy zabiegana jestem i nie mam czasu żeby podejść do kompa , więc korzystając z okazji odpowiem ci na twoje wątpliwości.

Nie znam sie zbytnio na tym ale uważam że przy monolicie jest więcej pracy i materiału żeby cały od spodu zaszalować i porobić siatki z prętów

-ile to wiązania ,no i co ważniejsze jest zimniejszy jak Teriwa .

a czy więcej kombinacji .... czy ja wiem chyba nie

Natomiast jeśli chodzi o komin ,to w sypialni zrezygnowaliśmy z kominka

dlatego komin jest węższy.

pozdrawiam

Napewno w tym roku , ale dokładnie kiedy trudno mi powiedzieć . Jeszcze sporo pracy , woda , ogrzewanie , wylewki ,itd... aż strach pomyśleć ile jeszcze pójdzie na to kasy , której ciągle brakuje :cry:

Ale bądzmy dobrej myśli . Napewno nie będzie wykończone wszystko , ale chociaż sam parter na początek . Bo domu nie możemy zostawić bez opieki o mogą rozkraść jak będą sanitariaty i inne duperelki

pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...