rencia 16.06.2008 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Wiem wiem!!! Znowu nie dotrzymałam slowa - pierwsza noc super - pewnie taka jak i Twoja? - no to sobie wyobraź A tak to generalnie nie wiem jak się nazywam jest tak dużo rzeczy do zrobienia - rozpakowania i wogóle okazuje się że mam za duży dom - nie wiem ile kilometrów przeszłam po nim ostatnio ale nogi mnie bolą - zresztą wszystko mnie boli Ale jestem najszcześliwszym człowiekiem na ziemi - wychodzę sobie w szlafroczku rano z kubkiem kawy w ręku - ptaszki ćwierkają, słoneczko przyświeca i patrzę sobie jak obok u sąsiada w sadzie czereśnie dojrzewają a obok moja jabłonka z gruszką pną się w górę , świerczek wypuszcza maciupkie szyszunie i jest CUDOWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam PS> Zdjęcia będą za jakąś chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 16.06.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Renciu, serdecznie gratuluje! Boski domek, jak ja lubie cos z zachwytem poogladac ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.06.2008 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.06.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Noooo, Renciu, moje najszczersze wyrazy zazdrości http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/kwiaty_rozowe.gif Jak już się porozkładacie wstaw zdjęcia wnętrz, bardzo jestem ich ciekawa teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 17.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wiem wiem!!! Znowu nie dotrzymałam slowa - pierwsza noc super - pewnie taka jak i Twoja? - no to sobie wyobraź ...czyli padliście na pyski po noszeniu gratów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.06.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Proszę ! Bez śmiacia! Jeszcze nie odespałam. Zdjęcia robię - tylko jeszcze komputerka nie rozpakowałam i sieci nie mam w domku więc będę musiała mieć chwilę czasu w pracy co by je powklejać. Jescze chwilkę cierpliwości. Całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.06.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 O rany Ja to nie wiem czy przetrzymam te chwile niecierpliwości Ze słowem budowanie fajnie rymuje się z czekanie... przeprowadzanie-czekanie...rozpakowywanie-czekanie... ALE WARTO JAK NIC.... więc CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 20.06.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Rencia przytulny Twoj domek! Ale fajnie ze juz mieszkasz. My tez planujemy sie przeprowadzic jak tylko bedzie sie dalo zamieszkac. Nie bedziemy czekac na pelne wykonczenie :)Mam kilka pytan. Czym pomalowalas bale w lazience? Jakos dodatkowo bedziesz zabezpieczac przed wilgocia? Tym samym co w pokojach? Czy bale stropowe sa malowane innym kolorem niz sciany czy tylko na zdjeciu tak wyglada?Jaka masz wyskokość pomieszczen na parterze? (licząc do desek sufitowych)? Kto Ci robil schody? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 21.06.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Nooo - wreszcie zaspokoiłaś choć trochę naszą ciekawość Piknie, piknie! O ile nie jesteście już zmęczeni budową to wszystkie "pierdółki" które zostały do zrobienia będą szybko przybywać. Zresztą - tak samo jak wszystkie "durnostojki" (to te zbędne przedmioty stawiane gdzie popadnie, na które się tylko patrzy i niby ma być przez to ładniej) - u nas ciągle ich przybywa. Kiedy się to skończy? Co do tego miejsca do relaksu, zamieszczonego na zdjęciu - znaczy się, że wy też lubicie czytać siedząc na "tronie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 21.06.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Zapomniałem coś dodać... Nie to, żebym łacha darł, ale nie mogę się powstrzymać. Śliczne masz żyrandole!!! :D:D:D:D:D (sam mam jeszcze kilka takich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.06.2008 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 No nie że żyrandole są fajowe??? Odnośnie malowania bali to zamalowaliśmy tylko w pokojach na górze - owszem do pomieszczeń mokrych idą specjalne lakiery - a na dole salon,jadalnia, kuchnia - legary i oprawy okien są pomalowane innym ciemniejszym - brązowym odcieniem wosku - poza tym narazie ścian na dole nie woskowaliśmy bo góral który robił nam schody (ten sam co u Juranda) poradził żebyśmy jeszcze rok odczekali - bo że jak zawoskujemy i zalakierujemy teraz a dom jeszcze schnie nie mówiąc o zimie kiedy pójdzie w tym roku pełną parą centralne ogrzewanie. Pod wpływem ciepła wosk i lakier mogą się złuszczyć i trzeba będzie od nowa czyścić - szlifować wszystkie bale - do czego mój małż na pewno nie dopuści. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.06.2008 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 "pierdółki" które zostały do zrobienia będą szybko przybywać. Zresztą - tak samo jak wszystkie "durnostojki" (to te zbędne przedmioty stawiane gdzie popadnie, na które się tylko patrzy i niby ma być przez to ładniej) - u nas ciągle ich przybywa. Kiedy się to skończy? Z popierdólkami i durnostojkami nigdy się nie skończy i Ewela o tym doskonale wie - bo baby to lubią - poza tym trzeba je czasem zmieniać , przestawiać i wogóle - no cóż faceci tego nie rozumieją Apropos pozdrów żonkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 23.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Z popierdólkami i durnostojkami nigdy się nie skończy i Ewela o tym doskonale wie - bo baby to lubią - poza tym trzeba je czasem zmieniać , przestawiać i wogóle - no cóż faceci tego nie rozumieją Apropos pozdrów żonkę! Pozdrowię, dziękuję A tak przy okazji (jest już po 22:00 )z durnostójkami przypomniało mi się inne powiedzonko (lekko zmodyfikowane): "Obiecanki-macanki a durnemu ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.06.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 oj witaj Rencia....tak tak, z lekka zaspokoiłaś ciekawość, wchodziłam co pare dni...a tutaj nic i nic.... bardzo ciepłe i przyjemne masz te pomieszczenia...schody podobne jak u Juranda- rozumiem że to ci sami fachowcy montowałi???(POCZUŁAM SIĘ JAK W DOMU OGLĄDAJĄC TWOJE FOTKI- TAK PRZYJEMNIE MIŁO I GUSTOWNIE,- bez przedobrzeń)eh....chciałoby się i mi usiąść już tak prawie jak w domu i zagościć nad kawusia...., ale jak to mowisz....nie ma odrazu Krakowa....etc.. u nas juz okna wstawione- super!!!!,...wkoncu, dlugo jakos sie zeszlo, ale juz kroczek do przodu, teraz ocieplanie, no i moze w sierpniu damy rade sie w spartańskie warunki wprowadzic.......na tą kawkę na tarasie!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 02.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Rencia, piękny masz dom, właśnie odkryłam to forum, kto szuka nie błądzi;) jeny ale Ci zazdroszczę, że juz mieszkacie w domu z bali my jesteśmy na etapie rozmyślań o projekcie, poszukiwania wykonawcy (jurand - napisałam do Ciebie naprawdę będe wdzięczna za wszelkie info), kupiliśmy działkę, kompletujemy dokumenty Rencia, a jak Ci to wyszło finansowo? dużo więcej niż zakładaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 I jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.08.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam!!! Jakiś czas tu nie zaglądałam..... ANNJA no to co wprowadzona na te spartańskie do siebie? madd - mieszka się cudnie - ale dom za duży - mam darmowy fitnes przy sprzątaniu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.08.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a może tak więcej zdjęć z zewnątrz nic nie było dawno chyba gratuluję przeprowadzki podejżewam że jest fajnie tylko mam pytanie czy Wam nie brakuje tej miejskiej bliskości marketów teraz to trzeba planowac wszystko bo do sklepu daleko i krócej czynne nie mówiąc o marketach budowlanych 12km pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.08.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam!!! Na zewnątrz się jeszcze nie zmieniło - jedynie w przyszłym tygodniu górale będą obijać garaż drzewem.Poza tym narazie musimy złapać oddech - finansowy.Mieszka się super a jeśli chodzi o sklepy to u mnie w wiosce jest czynny do 22.00 a obok w Naramie chyba do 21.00.Markety budowlane????? - narazie im podziękuję , poza tym skład budowłany mam jakieś 2km od siebie .Planować ? a i owszem planuję że po pracy zjemy objadek a potem heja na spacerek z córką i pieskiem, albo na rower, albo pociapać się w baseniku, albo do sąsiadeczki na kawkę.......jest super, jest super i oby tak dalej. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 22.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 No to super!Daj jakies fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts