Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO DZIENNICZKA RENCI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 271
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rencia powiedz czy ten bal to 24 cm. grubości, bo wygląda pięknie i coraz poważniej myślimy o podobnym, tzn. bez ocieplenia.

Oczywiście wielkie gratulacje- dom śliczny.

A jeszcze się przypomnę ,że to ja prosiłam Cię o namiary na Waszego górala. Pewnie właśnie się zmaga z naszym projektem (mam nadzieję :roll: )

Czekam ze zniecierpliwieniem na fotki

Pozdr.

Witaj!!!

Stoi stan surowy zamknięty. Nie mam jakoś czasu uzupełnić zdjęć - ale w końcu to zrobię.

Jak na razie mamy przestój bo obudziliśmy się z ręcami w nocniku co do ekipy do wykończenia.

No może nie do końca bo robi się elektryka , za chwilę będzie się robił wod.-kan.-co. Pewnie nie długo będzie się montować brama garażowa , piec i kominek. I tyle na tą chwilę.

Tak jak w Twoim przypadku zaczynam powątpiewać w termin przeprowadzki na święta Bożego Narodzenia.

Pozdrowionka

Witaj!!!

Tak jak w Twoim przypadku zaczynam powątpiewać w termin przeprowadzki na święta Bożego Narodzenia.

Pozdrowionka

Eeee tam - głupoty piszesz. Dasz radę - powtarzaj to sobie cały czas :lol:

Ludzie, u których Krężelok budował po nas już mieszkają w nowym domku. Wybieramy się do nich - może jakieś fotki uda mi się cichaczem przemycić :lol:

Trzymam kciuki za Was, a wy trzymajcie za nas - chcemy w przyszłym tygodniu zanocować pierwszy raz "na swoim". Przedwczoraj wróciłem z budowy o 2:00, wczoraj (a właściwie powinienem napisać dziś) o 3:00 - akcja panele, listwy, szybki, płytki w trakcie :lol: Ale powera dostałem! Tak to jest jak koniec zmagań widać blisko. Nawet spoko się czuję (jak na drugi dzień po 3-4 godz snu/dobę). :D:D:D

DACIE RADĘ!!!

DACIE RADĘ!!!!!!!

DACIE RADĘ!!!!!!!!!!!

• 1 month później...

Cześć Madd!!

Wiem że mieszkasz bo jak tylko mam chwilkę przeglądam GK.

Jakoś tak chyba mnie zapał do tego wszystkiego opuścił.

Zaczynamy po mału wykończeniówkę - właśnie się kominy stawiają, mamy zrobiony prąd za chwilę będzie brama garażowa , za chwilę będzie wod- kan i ogrzewanie rozprowadzane i takie tam i oczywiście kuńca nie widać.

Już jakiś czas temu straciłam nadzieję że wprowadzę się na Boże Narodzenie.

A walczymy jeszcze z gminą o utwardzenie drogi dojazdowej i w tej sprawie dziś mam spotkanie z Panem Burmistrzem.

Postaram się w niedługim czasie uzupełnić dzienniczek - przynajmniej o fotorelacje.

Pozdrowionka

• 2 weeks później...

i co i co Rencia?? kupiłas ten wosk do wewnątrz??? jakie opakowania i cena?, a może masz namiary, może wysyłają też pocztą????

rozumiem że preferujesz woskowanie niż lakierowanie wewnątrz?? ale dlaczego tak jest lepiej??

ps.. piękny jest wasz HERMAN-...przeuroczy, proszę o systematycznie zdjęcia i domu ale i od czasu do czasu piesiunia..!!

Do kitu ....

Niestety nie pojechaliśmy do Istebnej bo......budowa coś tam coś tam....

i w sumie nie wiem kiedy się tam wyrwiemy - a może na narty i przy okazji te woski - nie wiem bo kolejne dwa weekendy mamy zaplanowane --- budowa a w zasadzie to mój mąż na budowie - już zaczyna mi wyrzucać że przestałam się interesować i wogóle...... :oops:

A dlaczego woski bo są naturalne , pachnące i lepsze od lakierów....

A i oczywiście zdjęcia jak czas pozwoli będę wlepiać i domu i Hamera - właśnie dziś miał wyciągane gwoździe z łapy i ma założony miękki opatrunek i pomału zaczynamy łapę rehabilitować - szkoda że lato się skończyło bo najlepszą rehabilitacją w tej sytuacji byłoby pływanie.

Pozdrowionka

• 2 weeks później...

aj cos dlugo sie nie moglam sie zalogowac - nie przychodzilo mi na skrzynke nowe haslo, komp mi siadl i sajgon w pracy takie tam codzienne problemiki

ale u Ciebie widze duzy postep - i prac budowlanych i powiekszenie rodzinki, domek przepiekny az mnie sciska w dolku

my oczywiscie dalej w lesie, moze w przyszlym roku ruszymy z papierami, szkoda ze moj G nie dal sie namowic na bale

ale jest swiatelko w tunelu - w Radwanowicach gorale postawili domek - szkielet drewniany, jedna sciana murowana poprostu cudo i wlasciciele dali 120 do zamieszkania, nawet biorac pod uwage wzrost cen i tak oferta jest kuszaca

uff teraz bedemogla sie czesciej pojawiac :)

pozdrawiam [/img]

Witam!!!

Za każdym razem jak myślę o wykończniówce to przypominam sobie Twoje zmagania i hasło - ...albo my jego wykończymy albo on nas....

Zdarzają mi się nieprzespane noce bo jak zaczynam za dużo myśleć, kombinować i się denerwować to .....

Eh mam nadzieję że jeszcze tylko pół roku......

Hm! Nadzieja matką głupich................ :oops: - no to jestem głupia :lol: :o

Pozdrowionka