rencia 30.10.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Co racja to racja!!!! No to jestem głupia i szanuję swoją matkę. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 09.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No proszę - jak ładnie Wasz domek prezentuje się od zewnątrz Zadbaj o zabezpieczenie drewna z zewnątrz jak najszybciej - niech wam czasami nie nałapie plam jak mój Podobało mi się stwierdzenie o "małej elektrowni" - sama masz niewiele mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.11.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Jurandzik - już nałapał a przed zimą to chyba go już nie wyczyścimy i nie zalakierujemy.Także czeka nas szorowanko na wiosnę i lakierowanie też. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.11.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Wszystko mi się niesamowicie podoba Ten "sygnalizator" na kominie to od alarmu? Jeżeli tak to napisz proszę jaki system montowaliście i ile kasy za to trzeba wyłożyć. Dzięki. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 10.11.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Wszystko mi się niesamowicie podoba Ten "sygnalizator" na kominie to od alarmu? Jeżeli tak to napisz proszę jaki system montowaliście i ile kasy za to trzeba wyłożyć. Dzięki. Pozdrawiam serdecznie. Iwuś, wątpię, żeby Rencia napisała na forum jaki ma system alarmowy - toż to zawsze podpowiedź dla potencjalnych sk...synów łaknących na cudzą własność. Polecam wątek o instalacjach alarmowych w dziale wymiany doświadczeń. Cena zależy od tego kto to robi (ekipa czy sami), czy ma mieć funkcję wyłącznie alarmu, czy też zaawansowanego sterowania (lekka "inteligencja" - np włączenie światła w kuchni jak w nocy schodzi twój mąż do lodówki - oczywiście nie po to, żeby Cię obudzić tylko po to, żeby ze schodów biedak nie spadł ). Ceny są różne - od 1000pln za prostą instalację przy własnym wykonaniu do kilkudziesięciu tysiaków za bardzo rozbudowane systemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.11.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Jurand! Ty to masz łeb No jasne... co za pytanie, ale ja jeszcze w bloku mieszkam to wybaczcie proszę laikowi PODRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 10.11.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Heh - z tego co pamiętam to u kogoś w wątku na forum widziałem opisaną instalację - gdzie i jakie czujki (naniesione na planie domu), foto kontaktronu w oknie... A potem ludziska dziwią się, że zakładają drogie systemy alarmowe a złodziej i tak się włamał! Naiwność ludzka nie zna granic... Wystarczający jest widok sygnalizatora na elewacji/kominie. To znaczy, że alarm JEST a jaki? To niech zawsze pozostanie do wiadomości wyłącznie własciciela (dlatego właśnie SAM zakładałem alarm u siebie i TYLKO JA wiem co gdzie idzie i jak jest skonfigurowane). TRUST NOONE - jak mawiali w Matrixie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.11.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam!!! Alarm jest ale jaki to nie mam bladego pojęcia tzn. wiem jak działa i o co chodzi ale jakiej firmy nie wiem - a to z prostej przyczyny generalnie mój mąż przejął budowę i on się zajmuje teraz wszystkim. Alarm też on wybierał a montował ktoś tam po znajomości jeśli chodzi o kasę to chyba ok. 2 tys to coś kosztowało. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.11.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No proszę - prace idą pełną parą! Mam małe pytanie (po co - wyjaśnię później) - z której strony domku masz drogę a z której więcej sąsiadów? Acha - wybraliście już system centralnego odkurzania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.11.2007 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam!!! Drogę mam od frontu czyli od wejścia di domu i wjazdu do garażu, a jeśli chodzi o sąsiadów to generalnie wszyscy mają dostęp do drogi głównej asfaltowej.Jesteśmy w zasadzie pierwsi co się w polach postawili przy tej ziemnej drodze aczkolwiek gminnej.Jak popatrzysz na mapkę z google to ta droga przy której jest znacznik to właśnie jest ta ziemna a ta poniżej to główna droga asfaltowa - my nie mamy do niej dostępu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.11.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Rencia nie obraz sie, ale po co ci klima w drewnianym domu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 13.11.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Nie wiem Ale jak stwierdziliśmy że w zasadzie to poco nam klima w tym domku to szwagier nam już ją zamówił i nie było odwrotu. Ale nie jest tak źle bo klima jest po kosztach bo szwagier w tym robi i jakiś taki podobno wypasiony kanałowiec - w lecie chłodzi a w zimie można dogrzewać. W każdym razie stało się bo zanim się zorientowaliśmy że faktycznie nie będzie potrzebna to już ją mieliśmy . Pozdrowionka jak to mówią? ....."....drugi dom powinno się budować dla siebie...." a pierwszy na próbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 15.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 jak to mówią? ....."....drugi dom powinno się budować dla siebie...." a pierwszy na próbę? Oj nie ma tak łatwo - chciałabyś już za drugim razem? Pierwszy dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.11.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witaj wierny kibicu!!! No tak Właśnie dziś dowiedziałam się że prysznic będzie w pralni - a to decyzja mojego męża - oczywiście wściekła pojechałam na budowę i się dowiedziałam : ........że jak nie przyjeżdża się na budowę od dwóch miesięcy to tak jest......... No i masz ci babo placek i prysznic w pralni Jeszcze nie ochłonęłam......... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.11.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Renciu, może nie ma tego złego? I tak dotychczas pewnie miałaś prysznic w pralni, czyli pralkę w łazience A do obecnej łazienki mąż będzie Ci musiał kupić wannę i to najlepiej z parawanem, a może i z biczami wodnymi? Ja bym się nie upierała przy zmianie lokalizacji prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.11.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Cześć Słoneczko!!! Z biczami wodnymi to właśnie prysznic ma być - bo częściej korzystamy a wanna to bardziej dla córki - aczkolwiek czasami też korzystam z lampką wina w ręcach.Są jeszcze inne zmiany o których nie pisałam .............. bo lepiej nie pisać.Jak wściekła pojechałam to i wściekła wyjechałam - rzucając za siebie:" sam se będziesz tu mieszkać i brać prysznic w pralni" Teraz zaczynam się śmiać a jak za chwilę położe mojego rozbieganego zbója spać to se lampkę winka szczelę i se humorek poprawię - znikam bo moje dziecko tzw... kociokwiku dostaje że ja siedzę i stukam zamiast w starego niedźwiedzia się z nią bawić............Poza tym pora do spania. Na razie.......................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 15.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 fajny piesek, kiedys takiego miałam - dokładnie takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.11.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.11.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 No tak to jest jak na chwilę choćby się spuści faceta z oczu Nabroi jak nic I cały misterny plan do du... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 ładnie idziecie do przodu a prysznic w pralni fajnie kuzynka moja ma w kotłowni i żyje, niekiedy nie da się inaczej a mam pytanie odnośnie POŚ co to za twór ? z drenażem czy biologiczna ? jakiej produkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts