Daro_K 18.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Cały czas Wam dopinguję mimo, że się nie odzywam - gratulacje - fajnie Wam idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 19.11.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dzięki!!! Jakoś idzie i jak gadaliśmy ostatnio z naszymi przyjaciółmi na temat grillowania w długi weekend majowy (mówiliśmy o roku 2008) - a zwykle staramy się gdzieś wyjechać na kilka dni to wyszło na to że prawdopodobnie będą nam pomagać w przeprowadzce i grillować będziemy u siebie - no chyba że się okaże że wprowadzimy się do domku przed długim weekendem.Co do oczyszczalni: - jest drenażowa - więcej napiszę wieczorem. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 24.12.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Haaaaalo!!! Żyjecie jeszcze??? ODEZWIJCIE SIĘ!!! Wesołych Świąt! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.12.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć (zwłaszcza budowlanych), wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku życzy Ala, Łukasz i Jakub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.12.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg 'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały' życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.12.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam !!! Dzięki Wam za życzenia. Ja również troszkę spóźnione ale ze szczerego serca życzenia zdrówka, wszelakiej szczęśliwości , wytrwałości ,świętego spokoju, chwilki wytchnienie i zapomnienia - szampańskich wystrzałów w Sylwestrową Noc i góry forsy w 2008 Roku Wam Wszystkim posyłam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.12.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Haaaaalo!!! Żyjecie jeszcze??? ODEZWIJCIE SIĘ!!! A TY żyłeś jak Cię dom wykańczał????? Ano żyjemy i kończymy i nieraz chodzę sobie i podśpiewuję ...końca nie widać... Matko i córko a ja myślałam że wykończeniówka to jedna z fajniejszych żeczy - a tu forsa topnieje w zastraszającym tempie, pomysły na kolory ścian się mieszają - już nie wiem jak ma wyglądać łazienka - okazuje się że kuchnia jest mała i mało szafek się zmieści i co ja pocznę z tymi garami..........a że na takie fajowe ogrodzenie to chyba już nie wystarczy ............ Ale jedno jest pocieszające pomimo wszystko jest bliżej niż dalej - mam nadzieję ...........a nie będę zapeszać............... Hm te marzenia naprawdę się spełniają............ Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 29.12.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Haaaaalo!!! Żyjecie jeszcze??? ODEZWIJCIE SIĘ!!! A TY żyłeś jak Cię dom wykańczał????? Ano żyjemy i kończymy i nieraz chodzę sobie i podśpiewuję ...końca nie widać... Matko i córko a ja myślałam że wykończeniówka to jedna z fajniejszych żeczy - a tu forsa topnieje w zastraszającym tempie, pomysły na kolory ścian się mieszają - już nie wiem jak ma wyglądać łazienka - okazuje się że kuchnia jest mała i mało szafek się zmieści i co ja pocznę z tymi garami..........a że na takie fajowe ogrodzenie to chyba już nie wystarczy ............ Ale jedno jest pocieszające pomimo wszystko jest bliżej niż dalej - mam nadzieję ...........a nie będę zapeszać............... Hm te marzenia naprawdę się spełniają............ Pozdrowionka No ale wrzuć prrrrrroszę jakieś nowe foteczki "na odczepne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 02.01.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 No wlasnie - dawaj fotki.Aaaaaa. i milej przeprowadzki w roku panskim 2008!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 22.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Malo zdjec!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 22.02.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Malo zdjec!!!!!!! Ja tam siedzę cicho, bo sam mam zaległości... A zresztą! Co mi tam! MAŁO ZDJĘĆ!!!! MAŁO ZDJĘĆ!!! MAŁO ZDJĘĆ!!! Rencia, no co Ty! Dom z bala pobudowałaś a pokazujesz kartongipsy!!!??? Daj no trochę więcej drewienka, jakieś ciekawsze fragmenty konstrukcji, instalacji itp... No! Śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No wlasnie jurand.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bochuna 29.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witaj Renciu, warto było zarwać część nocy na czytanie Twojego dziennika, domek śliczniutki, gratulacje. Też zastanawiam się nad budową domu z bala ale z murowanym garażem. Napisz proszę jak zabezpieczyliście ścianę z drewna przylegającą do muru, na bo tak na babski rozum, to nie będzie tam już dojścia w celu ewentualnej konserwacji no i jak w ogóle te ściany tzn. murowaną i drewnianą się łączy? A tak z innej bajki, zauważyłam, ze macie z Jurandem tak samo łączone bale. Ciągle zastanawiam się nad tym jaką technikę łączenia bala wybrać i stąd moje pytanie, czy nie ma niebezpieczeństwa, że deseczki łączące bale wypaczą się lub popękają i wełna zacznie wciągać do środka wodę? Pytam bo u nas nad morzem często niestety pada, zimy nie uświadczysz, a jak jeszcze zacznie wiać, to deszcz pada poziomo. Rozważam więc różne możliwości, a kto lepiej doradzi jak nie praktyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 22.04.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam!!! Wiem że mało zdjęć - Odnośnie pytania Bochuna - Ściana z bala przylega do ściany murowanej - zabezpieczona jest impregnatem i nasz góral twierdzi że nic jej nie będzie. Co do łaczenia bali to jest to tzw. obce pióro, a co by bale się nie wykręcały to są w nie wbijane drewniane długie kołki - niestety nie mam żadnego zdjęcia - w każdym razie są to takie długie kołki coś jak kij od miotły które wbija się w bale - zwykle przebija dwa na raz i tak co drugi bal na wysokości. Nie wiem czy zrozumiale to wytłumaczyłam. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 22.05.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 No i jak plany przeprowadzki? Kiedy jakieś fotki? POZDROWIENIA ZE ZŁOCZEWA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 26.05.2008 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Już tuż, tuż!!! Małż mi obiecał że na 10-tą rocznicę naszego pożycia czyli 6 czerwca będziemy u siebie.Zostało nam tylko zawoskować , przeszlifować bale na dole - góra jest skończona i można by meble wstawiać , jeszcze tylko w piątek pan Jacuś zamontuje schodki, jeszcze tylko trza będzie kuchnie do kupy złożyć i chyba faktycznie naszą rocznicę i parapetówę będziemy obchodzić w piątek 6 czerwca. A jak tam u Was - jak się mieszka????Szczerz to przez ostatnie miesiące nie miałam czasu zaglądać na forum i nie wiem co się dzieje , ciągle coś jak nie Koza chora to dom , jak nie dom to jeszcze coś innego...... i tak w kółko - czekam z niecierpliwością do przeprowadzki i na zbliżające się wakacje - chociaż 10 dni żeby odpocząć. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 05.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Już tuż, tuż!!! . . . ... rocznicę i parapetówę będziemy obchodzić w piątek 6 czerwca. To już jutro!!! Czekamy na fotki! Dajemy czas do soboty. No, moooże do niedzieli - odpocznijcie po imprezie POZDRAWIAMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.06.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Rencia, czy już po? My też siedzimy na walizkach, a im bliżej, tym bardziej się denerwuję, choć to przeprowadzka tylko kilkadziesiąt m dalej Trzymam za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 06.06.2008 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Dzięki za kciuki wytrwali i wierni kibice! Fotki obiecuję - nie wiem na 100% czy w niedziele ale na pewno w przyszłym tygodniu coś powklejam!Narazie trochę łysawo w domku bo jeszcze za wiele mebelków nie mam - jedynie w kuchni - bo to podstawa - reszta będzie musiała poczekać! Tak więc niestety stare graty będzie trza ze sobą zabrać.A ile jeszcze do zrobienia !!!! Z pięć lat nam jeszcze zejdzie z kończeniem i różnymi pierdółkami.Słooneczko super że na walizkach - ale w końcu u siebie i na własnym podwórku będziemy. Ja też większość graciarni mam pod nosem bo u kuzyneczki w domku dosłownie 100m obok - resztę to jakieś 35 km - ale to jednym transportem poleci. Pozdrawiam Was gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.06.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ja tam nie chcę być nachalny, ale już środek tygodnia a tu suuuucho z fotkami..... RENCIA! Weź no się Ty trochę do roboty! Powklejaj te milijony zdjęć, które zapewne masz na aparaciku Koniecznie napisz też jak minęła pierwsza noc w domku (o ile nadaje się to na wpis przed 22:00) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts