premiumpremium 11.07.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 No a nam architekt przywiózł pozwolenie dosłownie 20 minut temu, jeszcze cieplutkie Też planujemy przeprowadzkę w okolicach wakacji przyszłego roku. A z pozwoleniem będzie dobrze - jak nie jak tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.07.2006 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Dzięki za dodawanie otuchy! Zazdroszczę tego cieplutkiego pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Dzięki za dodawanie otuchy! Zazdroszczę tego cieplutkiego pozwolenia Ale zebyś nie myślała, ze to takie łatwe było to przyznaję sie, ze papierkologię zaczęlismy w grudniu... Ponad pół roku patyczkowania się z biurokracją - że nie tu linia zabudowy, linia energetyczna, że podział działki nie tak... Masakra! Zobaczysz, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 13.07.2006 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 OKI - "BĘDZIE DOBRZE" , "BĘDZIE DOBRZE" ,"BĘDZIE DOBRZE" ,"BĘDZIE DOBRZE" ,"BĘDZIE DOBRZE" , "BĘDZIE DOBRZE" ,"BĘDZIE DOBRZE" ,"BĘDZIE DOBRZE" .............................. BĘDĘ SOBIE TAK POWTARZAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 13.07.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Hej Rencia Widzę, że zmiany idą "ku lepszemu" I O TO CHODZI!!! Ten projekcik na pewno będzie szybszy w wykonaniu i OSZCZĘDNIEJSZY - zostanie wam więcej kasiury na śliczne wykończenie... Prosta bryła, banalny, dwuspadowy dach - w sam raz pod balowy domek POZDRAWIAMY (ja na pewno, żonka pewnie też, choć śpi już zmęczone biedactwo pod moim bokiem i nie wiem o czym śni... Może o domku... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.07.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No w końcu się odezwałeś. Dzięki wielkie! Pozdrowionka Idę zobaczyć do Twojgo Dziennika - ostatnio jakieś ławy wylewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 14.07.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No w końcu się odezwałeś. Dzięki wielkie! Pozdrowionka Idę zobaczyć do Twojgo Dziennika - ostatnio jakieś ławy wylewałeś? Oj no normalnie nie mam kiedy skrobnąćw tym dzienniku.... Życie na wariackich papierach prowadzęostatnio - wszystko dzieje się na raz... Zaglądam tu od czasu do czasu, zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.07.2006 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Fajnie tyle że u mnie nie wiele się dzieje - jak na razie. Mam tylko cichą nadzieję że pomimo wszystko na koniec września uda mi się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 14.07.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Zawsze mam nadzieję, że coś ciekawego wymłodziliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.07.2006 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 ZOBACZYMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.07.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Do Gasola! Kominek tak jak w rzucie parteru - za schodami. Garaż będzie cały betonowy. Ogrzewanie planuję - piec na ekogroszek - trójkomorowy z własnym podajnikiem - będzie można w nim spalać też owies, pelety, śmieci itd.Piec w pomieszczeniu gosp. a opał w garażu - jak narazie mamy jedno autko - więc w garażu zostanie dużo miejsca na składowanie materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altra 27.07.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witaj! Teraz juz wiem, ze to nie Twoj domek dzis widzialam Wpadla mi w oko jedna dzialka w okolicy tylko duza jest i tak sobie gdybam, ze gdybym ja kupila taka duza i podzielila np na 3 w tym jedna sprzedala (mozna tak od razu sprzedac?) to odzyskalabym czesc pieniedzy. Czy moglabys mnie oswiecic srednio w kosztach takiego przedwsiewziecia? Bo czasowo to widze, ze to nie takie hop siup, a niestety wlasciciel upiera sie przy sprzedarzy calosci. Widze tez, ze ceny ida w gore i w Szczodrkowicach - 5 tys za ar - o zgrozo! Projekt jest sliczny! Jeszcze nie przerabialam fazy wybierania projektu, wiec nie potrafie spojrzec na niego krytycznie i zarazem konstruktywnie. Wiem jedno - wyglada na bardzo funkcjonalny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 31.07.2006 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Altra - witaj! Podział działki trwa ok. 2 miesięcy począwszy od złożenia wstępnego projektu podziału do gminy o wydanie opini do uzyskania decyzji zezwalającej na podział. Tyle to trwało u mnie.Jest jeszcze kwestia czy można podzielić.Gmina Skała nie ma planu przestrzennego i w związku z tym podziały robi się na podst. odrębnych przepisów - ustawa o gosp. nieruchom.Podział jednej działki na trzy - jeśli jest prosty w sensie jeśli działka ma prosty kształt i niewiele załamań kosztuje w granicach 2000 -3000-3500. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altra 31.07.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Rencia - dzieki bardzo za odpowiedz! Jutro powinnam wiedziec czy nie bedziemy sasiadkami, ale przyznam, ze czarno to widze (wole sie gorzej nastawic i bardziej ucieszyc ). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 03.08.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Gratuluję WZ!!! Pierwszy ważny papier zdobyty Co do rozmieszczenia pomieszczeń to muszę powiedzieć, że ciekawy. Ale w jednym będę szczery do bólu - PO CO CHOWAĆ KOMINEK!!! Pomyślcie jak go tu gdzieś indziej wkomponować - to ma być ozdoba domu a nie rzecz wciśnięta w najdalszy kąt, z dala od wszystkich oczu, jak jakiś stary odkurzacz... Ja bym na pewno go jakoś wyexponował - może górny lewy róg na planie parteru.... A komin? A czy to ważne... Chcesz mieć kotłownię w garażu to zawsze możesz dać stalowy komin obok ściany (od zewnątrz) - nie zabiera miejsca i tak strasznie drogo nie wychodzi. Ja właśnie taki będę w przyszłości stawiał obok garażu.... A systemowiec dla kominka postaw tam gdzie ma być kominek. Pamiętaj, to lokalizacja kominka wymusza położenie komina - NIE ODWROTNIE!!! :D Zaczynasz budować dom - nie zasiedlasz już istniejącego budynku. Zrób tak, żeby było GIT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jurand z tym kominkiem to masz rację też mi nie bardzo się podoba że on jest za schodami tylko jest jedno cholerne ale - projekt mam na ukończeniu i jak zacznę marudzić projektantowi o przestawianiu kominka i projekcie jeszcze jednego komina to mnie zastrzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 03.08.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Rencia, a kto wam zabroni wprowadzić zmiany podczas realizacji????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie wiem! Dzwonię właśnie jeszcze do projektanta co ztym fantem by się dało zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.08.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jurand - przestawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 03.08.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jurand - przestawiamy. To się nazywa dar przekonywania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts