rencia 16.05.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ulik 78 napisz na jakim etapie jesteście. Szukania działki - myślenia o projekcie.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulik78 17.05.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Będziemy sąsiadkami przez drogę - E4 hihi to żart oczywiście. W przyszłym roku zamierzamy ruszać w Będkowicach. Więc w sumie niedaleko. Mamy wiele chęci ale mało odwagi (bankowi krwiopijcy), mnóstwo pomysłów a tylko 1 domek do pobudowania. Porównując Twój garaż do naszej wizji to jesteśmy raczej minimalistami. Interesuje nas metraż podobny do tego co ma Jurand - max 100 m2. Ze względu na układ działki i ogrzewanie solarne wody u nas domek będzie musiał stać wzdłuż. http://www.z500.pl/index.php?projekt=1&ogolne=1 Najprawdopodobniej to będzie nasza chatynka minus lukarna. Pozdrawiam Ula ps. w niedzielę przyjedziemy powąchać Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 17.05.2007 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Bardzo fajny nieskomplikowany domek. W Będkowicach w dolince zaraz niedaleko źródła moja cioteczka ma działeczkę rekreacyjną - czasem tam zaglądamy.Jeśli chodzi o budowę to jeśli chcecie ruszać w przyszłym roku na wiosenkę to radzę się pomału sprężać i zacząć załatwiać papierologię do pozwolenia na budowę.Wbrew pozorom te formalności zajmują trochę czasu i nerwów - i już szukać ekipy do budowy na 2008r. Pozdrowionka - do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Renciu, "ekipki" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.05.2007 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Zgadza się!!! Słoneczko coś ty nawymyślała z tym znikaniem z mapki ZbyszkaP??? Proszę tam natychmiast wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 20.05.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Rencia, ja wkleiłem fotki w moim dzienniku. Kolej na Ciebie NO DAWAJ DAWAJ!!! Pokaż co tam u Was na działeczce się wyprawia! Dlaczego nie było Was w Urzucie? LENIUUUUUCHY!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.05.2007 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Masz racje jesteśmy LENIUCHY!!! Jakoś tak wyszło że nie było jak jechać na spotkanie. Ale zaraz w ramach rewanżu powklejam zdjęcia. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 21.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ale zaraz w ramach rewanżu powklejam zdjęcia. Pozdrowionka Maaało!!! Maaało!! Maaało! Najfajniejszy etap się zaczął a ty tak skąpisz fotek - daj no coś więcej!!! Ścianę z bliska, węgieł, coś w środku, widok przekroju w otworze okiennym czy cuś. No ciekawym jak to u Was wygląda! A tak poza tym jak się czujecie będąc w środku całej roboty patrząc na rosnące ściany? Jakieś emocje? Nie przestępujecie z nogi na nogę? :) Ja w każde popołudnie zaraz po pracy gnałem na budowę - cieszyłem się jak dziecko z każdego przybyłego bala... To naprawdę najfajniejszy etap, później już jakoś się mniej chce... Jednak to prawda, że wykończeniówka wykańcza. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.05.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Już!!!!!! Więcej nie mam dziś po południu jadę na budowę to dorobię jeszcze jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 21.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ale zaraz w ramach rewanżu powklejam zdjęcia. Pozdrowionka Maaało!!! Maaało!! Maaało! Najfajniejszy etap się zaczął a ty tak skąpisz fotek - daj no coś więcej!!! Ścianę z bliska, węgieł, coś w środku, widok przekroju w otworze okiennym czy cuś. No ciekawym jak to u Was wygląda! A tak poza tym jak się czujecie będąc w środku całej roboty patrząc na rosnące ściany? Jakieś emocje? Nie przestępujecie z nogi na nogę? :) Ja w każde popołudnie zaraz po pracy gnałem na budowę - cieszyłem się jak dziecko z każdego przybyłego bala... To naprawdę najfajniejszy etap, później już jakoś się mniej chce... Jednak to prawda, że wykończeniówka wykańcza. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 22.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Rencia gratulacje!!! Zagladałam , zaglądałam i nic przez długi czas a tu nagle taaakie zdjęcia. Mam nadzieję że uda mi się kiedyś do Ciebie trafić i poogadac domek z bliska. Wyobrażam sobie jak pachnie... A czy jakiś czas zakończenia inwestycji jest przewidywany:)) czy na razie to wielka niewiadoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 23.05.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Dzięki za szczegółowe fotki Coś mało prawdopodobne mi się wydają te 20 cm - aż tyle? Hmmm.... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 23.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Gratuluję pomysłu, to będzie piękny domek - marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam od czasu do czsasu zerkam ale ostatnio nie byłem a tu takie postępy.super to wygląda a bedzie pewnie jeszcze lepiej powodzenia i pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 26.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Wspaniale jest patrzec jak rosnie kolejny dom z bali. Planujesz ocieplac w srodku? Bardzo podoba mi sie sposób laczenia bali- listewki i welna. Porównywalam fotki jak to robia u Ciebie i jak bylo u Juranda. W Twoich balach sa robione głębsze naciecia- jakos solidniej to wyglada> Ciekawe czy ma to jakies praktyczne znaczenie np. czy lepiej trzyma cieplo. Ale to tylko wrazenie laika:). Czekamy na kolejne zdjecia.Pozdrowienia i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.05.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Hohoho - ale idzie robota Możesz dla mnie wkleić fotkę górnego rogu wewnętrznej strony otworu okiennego? Ciekawym jak to rozwiązali bo jest inaczej niż u mnie... Będą ci robić opaski dookoła okien czy jakiś inny sposób mają na obróbkę stolarki? Pozdrawiam, /Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Wspaniale jest patrzec jak rosnie kolejny dom z bali. Planujesz ocieplac w srodku? Bardzo podoba mi sie sposób laczenia bali- listewki i welna. Porównywalam fotki jak to robia u Ciebie i jak bylo u Juranda. W Twoich balach sa robione głębsze naciecia- jakos solidniej to wyglada> Ciekawe czy ma to jakies praktyczne znaczenie np. czy lepiej trzyma cieplo. Ale to tylko wrazenie laika:). Czekamy na kolejne zdjecia. Pozdrowienia i powodzenia!! Rencia, pozwolę sobie odpisać Krysigdy - mam nadzieję, że nie będziesz mieć nic przeciwko... Gdybym miał budować raz jeszcze to zrezygnowałbym z tych listewek - pierońsko ciężko się to czyści (szlifuje) a poza tym stwierdziłem, że ładniej wygląda ściana ładnie zlicowana - te pióra całkowicie bym schował. Zostawiłbym tylko fazowane krawędzie, ale nie więcej jak po 1 cm - tak dla zaznaczenia każdego bala. Jeśli chodzi o izolację cieplną to nie ma to znaczenia - w obu przypadkach przestrzeń wypełniona jest wełną więc nie będzie przewiewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 28.05.2007 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam !!! Dzięki wielkie wszystkim kibicom! Jurandzik oczywiście że się nie obrażam.Specjalnego zdjęcia dla Ciebie nie zrobiłam bo dopiero dzisiaj doczytałam ale myślę że nic straconego - następnym razem będzie. Krysiagdy - nie planuję żadnego ocieplenia w środku - ściana z bala ma 22cm i jak to mój góral mówi ma przepuszczalność taką jak normalna betonowa trójwarstwowa - szczerze to bardzo długo łamałam się nad ocieplaniem i męczyłam oto moją ekipę i generalnie po wielu - wielu rozmowach i dociekaniach doszliśmy z mężem do wniosku że chyba jednak Ci górale wiedzą co mówią i co robią. Teraz jak Grzesiu (główny góral) coś zaczyna mi doradzać i tłumaczyć od razu mówię tak: " Grzesiu ty mi nie tłumacz jeśli uważasz że tak będzie lepiej i ładniej to rób tak jak Ty uważasz" - w końcu to oni mają doświadczenie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Rencia, tym mocniej trzymam kciuki, że budujesz dom moich marzeń A postęp jest niesamowity i z wielką przyjemnością zaglądam do Twojego Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 28.05.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Wielkie Dzięki Słoneczko. Co do postępu to właśnie mam tygodniowe wstrzymanie - góral ma zagranicznych gości u siebie i z nimi odpoczywa. Także kolejne zdjęcia to za jakieś dwa tygodnie jak ruszą ponownie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts