paul 23.08.2002 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 czy warto zrobić kabinę prysznicową z luksferów? czy ktoś ma coś takiego u siebie i mógłby się podzielić informacjami czy jest funkcjonalna, czy zabiera dużo miejsca i jaki jest jej koszt?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 02.09.2002 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Według mnie warto, wymyśliliśmy zaokrągloną kabinę o wymiarach 120x120 cm i po pierwsze nie mogę nigdzie kupić takiego brodzika, a po drugie nie ma również takich kabin, a specjalne zamówienie wymaga góry pieniędzy. Z luksferów można zorbić co się chce, a potem nawet zamontować na takiej ściance jakieś uchwyty. Najdroższe w tym wszystkim są pustaki, te które mi się podobają kosztują 20PLN za sztukę - zatem ścianka będzie kosztować jakieś 1400. Do tego trzeba doliczyć drzwi lub zasłonkę Tak czy inaczej ja stawiam kabinę z luksferów, poszukam jeszcze tylko tańszych pustaków. pzdr Rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszardtom 04.09.2002 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Jak znajdziesz tanie luksfery to proszę napisz, ja widziałem w NOMI za 17 zet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 10.09.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Masz odp. na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul 14.09.2002 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2002 słuchajcie, ja myślę, że kabina ma być bez brodzika a na podłodze kafelki ze spadem do odpływu, a zamiast drzwiczek luksfery ustawione w łuku, żeby woda nie pryskała na łazienkę. Przejście dość wąskie i odpowiednią stronę zamontowany panel prysznicowy.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 16.09.2002 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Dobrze mówisz, tylko drzewo na kratkę musi być porządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.09.2002 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2002 Uważajcie z luksferami,pod prysznicem występują dość znaczne rożnice temperatur,żeby nie popękały od naprężeń(może lepiej wybrać dobrej firmy-droższe?)Ja mam zamontowaną kabinę półokrągłą 90 szkło-kosztowala mnie ok.2200zł tak że nawet te po 20 wychodzą tanio.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarotka55 31.07.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Witam, Chcę w łazience miedzy kabiną a scianą (mam taki mały uskok - 25 cm.) zamontować luksfery. Tylko nie wiem jak je przymocować do listwy od kabiny prysznicowej. To musi być stabilne. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarotka55 31.07.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Witam, Chcę w łazience miedzy kabiną a scianą (mam taki mały uskok - 25 cm.) zamontować luksfery. Tylko nie wiem jak je przymocować do listwy od kabiny prysznicowej. To musi być stabilne. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarotka55 04.08.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Czy nikt ni nic nie poradzi ??? Jak montować luksfery????Od ściany będzie na klej, ale co z rama kabiny??Chyba będę musiała zabudować i połozyc kafle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciri 05.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 hej, może jeszcze zdążę, zanim zrezygnujesz z luksferówja miałam podobny problem i zrobiłam tak:od ściany idą luksfery, jeden rządek, (zazwyczaj są 19 cm), a dalej idzie taki murek ( w twoim przypadku na ok 5 cm szeroki będzie), mój pan Bob budowniczy postawił go z takich kolcków murowanych:))) i do tego na luzie przymocujesz już kabinęniestety zielona jestem w zawiłosciach budowlanych i nie wiem z czego dokładnie zrobili mi tą ściankę między lukserami a drzwiami od prysznica, ale twój fachowiec na pewno sobie poradzi.żeby tą konstrukcję wzmocnić, połączyli jeszcze ścianę nad luksferami z murkiem - pasem murowanym takiej samej szerokości. taka ramka dookoła luksferów powstała.acha, na te elementy murowane kazałam położyć flizy. nie wiem, czy coś ci ten mój zagmatwany post pomoże, ale mam nadzieje, że tak:)pzdr!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarotka55 07.08.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Tez tak myślałam. Ale mój fachowiec (mąż elektryk) twierdzi, że te 5 cm. murku z bloczków komórkowych to za mało stabilne do mocowania ramy kabiny.Właśnie kończy układanie kafelków, a ponieważ sceptycznie odnosi sie do tematu luksfery - to chyba zabuduje mi tę wnęke kaflami.Dzieki za odzewPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.11.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 NO wracam do tematu: W projekcie mamy łazienkę małżeńską przy sypialni. Myślimy o ściance z luksferów i drzwiach przesuwanych. Co sądzicie?Da się to jakoś mądzie i funkcjonalnie rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Chyba coś zle zrozumiałam .Kabina połaczona z luksferami? A może kabina z luksferów. Np takhttp://foto.onet.pl/upload/41/8/_366556_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Na zdjęciu obok moja łazienka.Luksfery montowane ze zbrojeniem, by ścianka była stabilna.Nie ma prtoblemu.Mozna też stosować gotowe profile do budowy ścianek ze szklanych pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.11.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Nie dobrze sie wyraziłam Chodzi mi o ściankę między sypialnią a łazienką i do tego przesuwane drzwi. Nie wiem czy to dobry pomysł, choć potrafie sobie wyobrazić, że fajnie by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Funiu - twój pomysł jest jak najbardziej do zrealizowania.Pamiętaj tylko, ze luksfery to raczej element dość nowoczesnego wystroju, ale jeśli taki planujesz, to ok.Drzwi przesuwne też fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Funia, jeśli to łazienka małżeńska przy sypialni to fajny pomysł, zwłaszcza jeśli łazienka ma okno i w dzień światło przesącza się przez szkło. Nasze podpowiedzi dotyczyły szarotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.11.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Moja nieproszona uwaga: Może zamiast luksferów warto zastosować ściankę obłożoną kafelkami i doświetlić lampkami w suficie ? Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynaa 15.11.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 LUKSFERY ... -> FIRMA BIMKRAKÓWul. Klimeckiego 14Stała Wystawa Budownictwa kontakt :(0-12) 652-76-49lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts