kgadzina 28.01.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Akurat ten temat zaczyna niebiezpiecznie blisko mnie dotyczyć. I w związku z tym moje schody żelbetowe chciałbym wyposażyć w bukowe stopnice, a podstopnice i fragment ściany na dole wykończyć tynkiem żywicznym.Ma ktoś już doświadczenia lub uwagi na ten temat? Chodzi o samo wykonanie i użytkowanie tego "cuda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 29.01.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Bardzo mi się podoba takie rozwiązanie, ale odradza mi je osoba pracująca w firmie produkującej tynki żywiczne i użytkująca tak wykonane schody. Podobno podstopnica bardzo się brudzi i po pewnym czasie widać smugi od szmaty używanej do mycia podłóg. Ale te schody są w budynku firmowym i ze sprzątaniem może tam być nie najlepiej. Może we własnym domu będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 29.01.2003 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Racja. Raz, że ruch pewnie jest większy niż w domu (odliczyć współczynnik na dzieci!), a dwa rzeczywiście - tak jak własna kobita nie posprząta żadna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 29.01.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Nam też się ten pomysł podoba, i też chciałabym znać opinię kogoś, kto coś takiego użytkuje. Z tym, że jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak może być widać smugi od szmaty na tynku żywicznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazex 20.02.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 zamierzam wykończyć schody żelbetowe w tym roku , ale nie biorę pod rozwagę drzewa , jakoś do tej pory nie spotkałem takiej realizacji która po czasie, czasem krótkim wyglądałaby dobrze .W moim przekonaniu lepsze jest zastosowanie gresu lub naturalnych kamieni . Obecnie użytkuję schody dębowe o konstrukcji w całości z drewna i po chwilowym zachwycie dostrzegamy coraz więcej pęknięć . Drzewo żeby było trwałe musi być dobrej jakości bo jeśli nie to lepiej zostać przy gresie lib terakocie . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.02.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Nasze schody mają stopnie z jesionu, a podstopnie z takich większych kawałków brecii zatapianych w żywicy (nie wiem, jak to się fachowo nazywa, roboczo mówimy na to "salceson":wink:. Wygląda b. fajnie i cena jest ~80 zł/m. Oprócz wrażeń wizualnych żadnych innych jeszcze nie posiadam, bo schody są od kilku dni. Wcześniej myślałam o podstopniach z gresu, ale zniechęciły mnie fugi, a raczej ich przypuszczalny widok za jakiś czas. Dodam, że gres miał być jasny no i fugi też. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Luśka dnia 2003-02-21 23:19 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Luśka dnia 2003-02-21 23:20 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Gdzie to zamowiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 22.02.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Domyślam się, że pytasz o "salceson"? W Łodzi jest taka firma nazywa się Labradoryt i ma wszystkie rodzaje kamieni, jakie mogą być. Z resztek, które im zostają po obróbce robia takie "salcesony". U nas - oprócz podstopni - z "salcesonu" są parapety w dwóch pokojach, blat na umywalce w wc i pokrycie na murku na antresoli. Szczegóły możesz obejrzeć na ich stronce - http://www.labradoryt.com Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 22.02.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Opalko, odwołuję ten adres, bo coś tu chyba nie tak. Co ciekawe, dziś byłam na targach Interbud, rozmawiałam z nimi odnośnie następnego zamówienia (łazienki!) i dostałam nowy katalog, zktórego podałam stronę. Jeśli jesteś zainteresowana, daj znać na priv - podam telefon do nich i namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 24.02.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Czy ja tez moge dostac namiary? dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.02.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Też poproszę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.02.2003 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Anula, Maluszek - wysyłam namiary na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts