Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka w prezencie - jak się "zrewanżować?"

Recommended Posts

Przy takim prezencie trudno o ekwiwalenty rewanż. :roll:

Dlatego lepiej jakiś symboliczny prezencik.

Jeśli ciocia jest starsza, to może jakać elegancka brosza z jakimś ciekawym grawerem na odwrocie. :D

No i nic co mogłoby ciocię zachęcić do tego by Wam w przyszłości dyktowała, jaki ma być ten Wasz wymarzony domek.

Mysle, że prezent nie powinien być kosztowny (nie chodzi przecież o to, byście "zapłacili" za działkę), ale pomysłowy i wyrażający waszą wdzięczność.

Moze faktycznie coś od jubilera, ale KONIECZNIE z "dziękujemy" na odwrocie. Albo można pomysleć o wzięciu cioci na jakis super wypad" np. teatr a potem super elegancka kolacja...

Albo album/ ksiażka z dedykacją napierwszej stronie....to wszystko zalezy od cioci, tego co lubi, o czym marzy. Nie kupujcie nic na "odpieprz się" !!! I koniecznie do prezentu dodajcie coś od siebie (kartkę/ dedykcaję z podziękowaniami)

P.S.

Prezent, który najbardziej zachwycił moja babcię to album, który zrobiłam własnoręcznie: zebrałam po calej rodzinie jej zdjecia od wczesnej młodości aż po ostatni rok. Wkleiłam je do albumu, opisałam, dodałam trochę infantylne(ale w stylu babci), nastrojowe wierszyki. W ten sposób udokumentowałam całe jej zycie. Radośc była ogromna, refleksjom i wspomnieniom n ie było końca...Fakt zajeło mi to sporo czasu, ale chyba o to chodzi, prawda? Prezent od serca!

Paulka

-dobry pomysł, do albumu dokupiłbym fotel bujany dla Cioci :wink:

Patos, tak się składa, że niektórzy mają młode ciocie 8) Nasza bynajmniej do fotela i ciepłych bamboszy nie pasuje :lol:

Dzięki za pozostałe propozycje - pewnie skorzystamy, na razie czekamy na inne ciekawe pomysły.