sceptyk 04.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 dzisiaj dostałem wstępne warunki przyłączenia do sieci gazowniczej, wygląda to tak (mówię tylko o przyłączeniu do płotu, czyli to co będzie należało do gazowni) - ryczałtowy koszt podłączenia 2825 pln (to chyba płaci gazownia) - opłata za przyłącznie 1808 pln (to chyba płacę ja) - do tego muszę kupić i zamontować szafkę (500 pln) i dostarczyć mapy projektowe (400 pln)- gazownia robi projekt budowlany. RAZEM ZA CAŁOŚĆ DO PŁOTU ZE SKRZYNKĄ i Projektem (o ile dobrze odczytałem warunki)- OKOŁO 2,7 TYS. Czy nie wydaje się wam za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.02.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę taki mieszany układ. Zazwyczaj gazownia robi wszystko (poza szafką) a klient wnosi wyłącznie opłatę wg taryfy. Wyjątek stanowią przypadki, kiedy termin proponowany przez gazownię jest nie do przyjęcia i klient wykonuje całość sam (za tyle ile sobie wynegocjuje) a gazownia potem może przyłącze odkupić (za tyle ile da). Moim zdaniem za mapę płaci ten kto robi projekt. A więc nie ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 05.02.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 dostałem wczoraj warunki przyłączenia do sieci gazowej-Kalisz- opłata przyłączeniowa 10 m do granicy działki 1879 zł +22% Vat- dostarczyć 4 mapy aktualne- zakup i montaz szafki nalezy do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.02.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 czyli chyba podobnie wychodzi jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts