Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mnie sie podoba i to bardzo. Tylko chcialabym kuchnie od ulicy. Jak myslicie, jest to do zrobienia? No i koszty! Co o tym sądzicie? ile trzeba mieć do zamieszkania? Nie rozumiem tego kosztorysu pracowni krajobrazy

DOM JEDNORODZINNY

POEMA 2

Opracowanie poniższe zawiera podsumowanie oraz zestawienie materiałów do kosztorysu inwestorskiego robót budowlanych stanu surowego zamkniętego.

PODSUMOWANIE KOSZTORYSU

RAZEM Robocizna Materiały Sprzęt

RAZEM KOSZTY BEZPOŚREDNIE 136190.39 20814.78 111119.62 4255.99

RAZEM KOSZTY Z NARZUTAMI 157644.04 38626.48 111119.62 7897.94

Wartość końcowa wyszczególnionych robót wynosi: 157644.04zł netto.

Słownie: sto pięćdziesiąt siedem tysięcy sześćset czterdzieści cztery i 04/100 zł

• 1 month później...

popros pracownie o przekroj domu - zobaczysz wtedy skosy i zobaczysz ze np. pom 16 czyli garderoba nadaje sie na kojec dla sredniej wielkosci psa a nie na garderobe - moze to drobiazg ale dobrze sobie takie rzeczy uzmyslowić :wink:

co do reczy problematycznych moim zdaniem - 3 uwagi mam

bardzo ale to bardzo otwarta kuchnia na salon - no az sie prosi o jakos scinanke odzielajaca choc troche kuchnie - takie minimum gdzie mozna by polozyc i ukryc rozne kuchenne utensylia ktore niekoniecznie sa mile w widoku od wzroku

dawno nie widzialm w projekcie AŻ tak wyeksponowanej kuchni na salon - jak jestescie pedantami (mnie to np omija szerokim łukiem) to moze to ma sens , ale normalnie kuchenny "artystyczny nieład" bardzo nieciekawie prezentuje sie na widoku w salonie a tu tak bedzie :wink:

dwa - nieladnie rozweiane komunikacja i rozmieszcenie drzwi w pom 6 (hall) i 8 (lazienka) uwazac na twarze i inne czesci ciala ! :wink:

i ostatnie na gorze - 11 - jakos takie dziwne niby troche miejsca ale nie do wykorzystania - ani sie biblioteczki nie zrobi ani kanapy i kacika wypoczynkowego... pewnie ladnie to wyglada ale przestrzen mooim zdaniem troche niewykozystana - jesli jakis plus ze daje przestrzen i oddech gorze bo hall na podaszu nie bedzie klitką

Rosa, poranna rosa daje orzeźwienie i pobudza do życia. Ten projekt niestety nie nastroił mnie na resztę dnia.

Przede wszystkim niemiłe wrażenie wywołuje jego elewacja. Tego typu "ozdóbki" na rogach domu stosowano raczej w jakichś klasztorach czy zamczyskach, natomiast ROSę czynią ciężką.

Tak się składa, że po raz kolejny na tym forum przychylę się do opinii ZIELONOOKIEJ. To zupełny przypadek, choć nie ukrywam, że zielone oczy podobają mi się.

Dodam jeszcze kilka uwag.

Góra domu wydaje się być dobra tylko do przenocowania gości. Małe pokoiki (niecałe 12m. i to ze skosami) wydają sie być niepraktycznymi w codziennym użytkowaniu. Za to hol ma ponad 14m. Architekt chyba zatracił się w proporcjach.

Kończąc, pozwolę sobie na dość odważną sugestię, warto chyba poszukać coś bardziej praktycznego, chyba, że dom ten odpowiada twoim potrzebom i gustom. Decyzja będzie oczywiście tylko i wyłącznie twoja. Powodzenia.

• 6 months później...
  • 11 months później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...