Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moze pomożecie?...nazwać kotka?:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Burasek z niebieskimi oczami ???

Z ciekawostek: kota można nauczyć kilku sztuczek:

- otwierania drzwi zamkniętych na klamkę

- aportowania papierków. Im bardziej niedostępne miejsce tym kot ma lepszą zabawę. np.: wspina się po ubraniach gdy papierek rzuci się na półkę w szafie, bierze do pyska, przynosi kładzie w zasięgu ręki i czeka na następne zadanie.

- najważniejsze - koty proszą o wypuszczenie na dwór za potrzebą

- proszą o ponowne wpuszczenie do domu.

Nie rozumiem Cię, albo Ty mnie nie rozumiesz. Kotki musza być sterylizowane. W przeciwnym wypadku miałbym kilkadziesiąt kociąt rocznie. Specjaliści polecają aby ten zabieg robić po jednym, dwóch miotach.

a.. nie nie... koty powinny byc sterylizowane owszem ale absolutnie nie trzeba "dla zdrowia" ich rozmnarzac !!! :o

to jakies prehistoryczne podejscie weterynarzy.... chyba

ja uwazam ze stanowczo nie powinno sie produkowac kociat - tym bardziej ze sie to wogole nieprzeklada na zdrowie kotki czy takie kocieta bedzie miala czy nie !

i nawet argument ze sie znajduje domy dla mlodych do mnie nie przemawia - jest taka masa kotow w schroniskach ze uwazam ze w tym momencie "zabieramy" im miejsce zeby dom znalazły :(

i nie wymadrzam sie tu bo zaden ze mnie weterynarz , powtarzam slowa jednego z najlepszych weterynarzy (min. specjalisty od kotow w Polsce Profesora Romana Lechowskiego i zdani pani Dr Doroty Suminskiej tez bardzo znanego lek wet )

pozdrawiam

Nie rozumiem Cię, albo Ty mnie nie rozumiesz. Kotki musza być sterylizowane. W przeciwnym wypadku miałbym kilkadziesiąt kociąt rocznie. Specjaliści polecają aby ten zabieg robić po jednym, dwóch miotach.

to dziwnych masz tych specjalistów

moi specjaliści twierdzą, że kotka NIE musi rodzić

a kastracje należy przeprowadzić po 1 RUJCE, a nie miocie

zarówno kontakt z kocurem w czasie krycia, jak i sam poród niesie ze sobą wiele niebezpieczeństw

nie wspominając o całej rzeszy bezdomnych burasków zapełniających działki, parkingi, a w najlepszym wypadku, schroniska

Tyle opinii ilu specjalistów. Ja nie odmówię kotce choć raz bycia mamą. Sobie nie odmówię przyjemności patrzenia na małe kocięta. Kotce nie odmówię kontaktu z kocurem. A niebezpieczeństw kontaktu? chyba zajścia w ciążę :D Bure dachowce nie mają problemów.

Tyle opinii ilu specjalistów. Ja nie odmówię kotce choć raz bycia mamą. Sobie nie odmówię przyjemności patrzenia na małe kocięta. Kotce nie odmówię kontaktu z kocurem. A niebezpieczeństw kontaktu? chyba zajścia w ciążę :D Bure dachowce nie mają problemów.

GED zrobisz jak zechcesz - koty sa twoje i to ty o nich decydujesz

ale moim zdaniem - bardzo egoistycznie

To co napisala dziweczyna ktora stara sie znalesc niechcianym kotom dom

Jeśli rozmnażasz swoja nierasową kotkę lub suczkę dla zdrowia lub z jakichkolwiek innnych powodów - Ty także dokładasz sie do puli cierpienia niechcianych zwierzaków, takich jak kotki na moich aukcjach.

i ja zdania nie zmienie

pozdrawiam niemniej jednak serdecznie i zycze duzo zdowia dla Twoich zwierzat

A niebezpieczeństw kontaktu? chyba zajścia w ciążę :D

to, że czegos nie wiesz, nie zmienia faktu istnienia zjawiska - poczytaj o chorobach, którymi kotka może sie zarazić w trakcie krycia

to są śmiertelne choroby

odnośnie nieodmawiania przyjemności wszelakich (wątpliwych dla kotki) to powinnam tu referat napisać, a i tak cie raczej nie przekonam, jak widzę :(

Zaraz zaraz. Nie odwracajmy kota ogonem i nie działajmy sprzecznie z naturą. Wyraźnie powiedziałem, że przez kilkadziesiąt lat obcowania z moimi kotami byłem przekonany że zabieg przeprowadza się po pierwszym miocie. Pierwszy raz słyszę że jest odwrotnie.

Czy Panie uważają że te zabiegi na kotkach i kocurach są dla ich zdrowia? Nie sądzę. Robimy to dla świętego spokoju, aby nie mieć kłopotu. Kontakty kotów źle im służą? Może dla rasowych spapranych genetycznie dziwolągów, ale nie dla normalnego dachowca!

"Wątpliwe przyjemności" Ewunia :oops: One przy tym mają większą frajdę od nas :D gdyby tak nie było to kocury nie ustawiały by sie w kolejce :lol: Widziałaś jak się to odbywa w naturze? :) Koteczka w krzaczkach, a kocurki grzecznie czekają na swoją kolej :lol:

"Jeśli rozmnażasz swoja nierasową kotkę lub suczkę dla zdrowia lub z jakichkolwiek innych powodów - Ty także dokładasz się do puli cierpienia niechcianych zwierzaków, takich jak kotki na moich aukcjach. "

!!! Co za brednie?

Rasową można, a nierasową nie? 99 procent kotów w Polsce rozmnaża się bez naszej wiedzy, a ktoś ma nam za złe że rozmnażamy świadomie?

"Tyle opinii ilu specjalistów. Ja nie odmówię kotce choć raz bycia mamą. Sobie nie odmówię przyjemności patrzenia na małe kocięta. Kotce nie odmówię kontaktu z kocurem. A niebezpieczeństw kontaktu? chyba zajścia w ciążę Bure dachowce nie mają problemów. "

Gdzie Ty widzisz tu egoizm? Co jest złego w tym że raz na 15 lat kotka ma młode? Chyba raczej w przeciwną stronę? Masz dzieci? Myślisz że kotki czują inaczej. Widziałaś kocią mamę która daje się zagryźć psu tylko po to aby nie znalazł jej kociąt?

Oj coś za bardzo czepiamy się słów, a jesteśmy chyba z tej samej partii miłośników kotów.