Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moze pomożecie?...nazwać kotka?:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widzę, że z różnych światów pochodzimy, albo ja widziałam więcej kociego nieszczęścia

chociaz i szczęścia też

Czy Panie uważają że te zabiegi na kotkach i kocurach są dla ich zdrowia?

kastracja wyklucza u kotki ropomacicze, nowotwory układu rozrodczego, oraz znacznie zmniejsza mozliwość wystapienia guzów sutków

odpada problem rujek, męczących zarówno dla właścicieli, jak i samej kotki

nie trzeba używać hormonów do zapobiegania ciąży

wyklucza mozliwość przypadkowego zajścia w ciążę wbrew chęci właścicieli, a tym samym ogranicza ilość niechcianych kotów, wyrzucanych z domu, lub oddawanych do schroniska

brak kontaktów seksualnych z kotami i kotkami o nieznanym stanie zdrowia zapobiega śmiertelnym chorobom zakaźnym takim jak białaczka i FIV, że o wściekliźnie nie wspomnę

One przy tym mają większą frajdę od nas :D gdyby tak nie było to kocury nie ustawiały by sie w kolejce :lol: Widziałaś jak się to odbywa w naturze? :) Koteczka w krzaczkach, a kocurki grzecznie czekają na swoją kolej :lol:

instynkt, tylko i wyłącznie

Jeśli rozmnażasz swoja nierasową kotkę... Co za brednie?

te rasowe, to maja przynajmniej szansę na dom

gdybys poczytał troche forumowych kocich stron, albo schroniskowych, to byś wiedział, jak wieke kotów ginie z powodu ludzkiej głupoty i nieodpowiedzialności

Co jest złego w tym że raz na 15 lat kotka ma młode?

Masz dzieci? Myślisz że kotki czują inaczej

15-letnia kotka NIE powinna rodzic ze względu na wiek

mam dzieci

kotki kierują się instynktem i nie planuja kolejnych ciąż

jesteśmy chyba z tej samej partii miłośników kotów.

kochać trzeba mądrze

"Jeśli rozmnażasz swoja nierasową kotkę lub suczkę dla zdrowia lub z jakichkolwiek innych powodów - Ty także dokładasz się do puli cierpienia niechcianych zwierzaków, takich jak kotki na moich aukcjach. "

.

To nie sa brednie - rasowe koty za ktore ktos placi - znajduja dom , nierasowych zwykle nikt nie chce - i sa czesto wyzucane

Ty powiesz - ok , rozmnozylam swoja kotke ale jej kociakom znalazlem dom wiec jestem ok

fajnie tyle tylko ze w ten sposob byc moze "zabrales" miejsce jakiemus kotkowi siedzacemu w schronisku lub w piwnicy

Majac domowa kotke swiadomie masz kontrole nad jej rozmnazaniem a sam napisales ze kazdego dnia tysiace kotow rozmnaza sie i nie mamy na to wplywu

Wlasnie o to chodzi !!!!! - poniewaz tysiace rozmnaza i z ich rozmnazaniem malo co mozemy zrobic uwazam ze w stosunku do swoich domowych kotow nad ktymi WPŁYW mamy powinismy to kontrolowac

I jeszcze jedna sprawa - litosci !!! nie personifikujmy kotow! I nie przypisujmy im u licha cech psychiki ludzkiej, ze kotka cierpi bo nie bedzie miala dzieci :lol:

(to tak samo jak pogaldy ze kotow-samcow nie wolno sterylizowac bo on biedak bedzie mial problem psychiczny ze go ktos "meskosci" pozbawil :lol: )

Jak kotka jest wysterylizowana i hormony nie szaleja to kotka ma gleboko gdzies czy bedzie matka czy nie :lol:

ps. ja dzieci nie mam, Ewunia ma a mamy dokladnie ten sam poglad :wink: wiec jakos nie widze tu zwiazku pomiedzu jednym a drugim

A ja bym nazwała tego kociaczka FUKS albo FUKSIK, w końcu miał fuksa, że trafił w dobre ręce i że żyje....chociaż Rufus też fajnie, tak dostojnie :)

watek nam polecial w inna strone - ale dziekuje za propozycje :)

na tapecie mam trzy imiona :

FUKS

PIETASZEK

RUFUS

no to teraz z tych 3 bede wybierac ;)

a ja nie chciałem rasowego - wolałem bidulę ze schroniska. Wziąłem czarnego kocurka jak miał 7 tygodni, teraz ma już 7 miesięcy i jest zajefajny. Ciągle mnie gryzie ale go uwielbiam

wabi się GIZMO, diabelsko czarny i kudłaty :D

http://images1.fotosik.pl/7/of3ipat5pqzs66j5.jpg

http://images3.fotosik.pl/7/inzlvpwv1nwdjcw7.jpg

http://images2.fotosik.pl/7/2nxz9jjjhh3r0jbl.jpg

jak się przeprowadzimy to biorę drugiego ze schroniska :D - będzie na

pewno wabił się TOFIK :lol:

A ja popelnilam potworne faux pas!!!!!!

bo chwale sie mlodym Rufusem (imie wybrane - ale goraco dziekuej za wszystkie propozycje!!!!!) a nigdzie ale to nigdzie nie zamiescilam fotki Mańka!

i co sie dziwic ze kocisko łobrazilo sie

ze wstydem nadrabiam to moje niedopatrzenie......

http://foto.onet.pl/upload/49/20/_578237_n.jpg

ma ok 10 -12 lat i wazy 7 kg :wink: