Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 1 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mianowicie moim podstawowym kryterium wyboru domu było to ze sypialnia musi być na dole i od północy ,pewnie wielu się zemnš nie zgodzi ale wiem ze na poddaszu jest znacznie cieplej a wręcz goršco spałem w domu było ocieplone poddasze wełnš 20cm ale i tak nie mogłem tam spać.

A sypialnia to będzie 13 bo 12-stka skopana promieniami słonecznymi a to oznacza ciepło

i jeszcze ciemna dachówka.

Oczywiœcie sa to moje doznania i odczucia.

Pozdrawiam

bartul napisal

Oczywiœcie sa to moje doznania i odczucia.

własnie o takie odczucia mi chodzi. Kazdy ma swoje zapatrywania, ale wszystkie sa cenne, nawet jesli ja mam inne potrzeby, ale czasami po prostu nie wiem, ze na cos trzeba zwrocic uwage.

Wiec prosze o wszystkie opinie.

A dach? Wiem, ze ten bedzie drozszy niz 2-spadowy, ale jakiego rzedu to moga byc koszty?

pozdrawiam

bartul napisal

Ja mam projekt z tej strony http://www.lipinscy.pl/main.xml przy projektach na stronach jest

„opis szczegółowy dane do kalkulacji”

sa wyliczenia materjal robocizna możesz sobie porównać jak się ceny kształtujš, na ile sa adekwatne to nie wiem.

nie rozumiem, jak mam sprawdzic ceny, jesli w tej pracowni nie ma mojego projektu?

cos dziwnie wyglądają te schody. Okrągłe i tak odsunięte od sciany :o Nie umiem sobie wyobrazić, jak to ma wyglądać. Czy ściana pokoju 5 ma być okrągła?

Wolałabym schody ze spocznikiem.

Jak myślicie, jest to mozliwe?

No i wracam do tematu kosztów. prosze o ,,wycenę"

pozdrawiam

roperto

jak myslisz, ile taki dach moze kosztowac?

bartul napisal

Cytat:

Ja mam projekt z tej strony http://www.lipinscy.pl/main.xml przy projektach na stronach jest

„opis szczegółowy dane do kalkulacji”

sa wyliczenia materjal robocizna możesz sobie porównać jak się ceny kształtujš, na ile sa adekwatne to nie wiem.

nie rozumiem, jak mam sprawdzic ceny, jesli w tej pracowni nie ma mojego projektu?

czy Ty rozumiesz, jak mozna sprawdzic te koszty?

rzeczywiście, nie zwrociłam uwagi. Wygląda na slup.

anka176 napisala

Ten dach chyba nie jest droższy od innych projektów z dachami czterospadowymi.

Czyli ile moze kosztować? 30 tys.? 50 tys.? W danych na stronie Krajobrazów nie ma żadnych danych, typu pow. dachu. Nie wiem też, czy pow. pomieszczeń na poddaszu podana jest po podłodze, czy 190 od podłogi (to wtedy dochodzi sporo powierzchni)

Ogólnie projekt mi się podoba, przypomina trochę domy z pracowni Domus (tamte mają trochę lżejszą linię). Rzeczywiście ta okrągła ściana jest trochę dziwan, ale myślę że pokoik 5 i tak dało by się ładnie zagospodarować. Niestety słupy w pokojach są dla mnie do przyjęcia - z tego powodu pożegnałam się z "Leną" z pracowni Horyzont.

Nie lubię też gdy w pokoju są tylko okna dachowe, no chyba, że to ma być pokój na codzień nie zamieszkiwany

Zgodnie z radą Anki176 zapytałam doświadczonych forumowiczów w dziale wymiany doświadczeń o koszt dachu

no i osłabili mnie. Nie wiem, czy to możliwe, ale padają tam ceny kosmiczne. Czy ten dach jest rzeczywiście tak skomplikowany? I duży?

A swoją drogą ma błędy konstrukcyjne. Przeczytajcie.

No i co o tym myślicie?

pozdrawiam